Sta Nightwish-u nedostaje?

Započeo Illusionist, Jun 17, 2006, 21:35:53

prethodna tema - sledeća tema

GUARDIAN

Definitivno im fali tarija !!!!!!! Kako su mogli da uzmu tako nekvalitetnu  PEVALjKU !!!! :( :( :(
DUSMAN

Angel Of Light

there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

c1k4_ml3kc3

Fali im ono shto je bilo na pocetku...Tuomasova iskrenost...Tarjina posvecenost...
There is no knowledge that is not power
Tip : ЈА СЕ РОДИОООО!!! xD Видите ме каки сам маји бордо с пвугама :]

Elizabeth

fali im malo manje para i malo manje popularnosti :roll:

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

White Hunter

Ma fali im manje popularnosti..a nek imaju para kol'ko 'oce...

Zato necu da ih gledam na exitu...sa gomilom napaljenih debila....

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Imrahil

Slazem se i sa Martom i sa Majom :(
you, the dead of my land, I envy you!
you, the dead of my land, I am proud of you!

there are no men like me. there's only me.

go then, there are other worlds than these

a thousand crystal towers,
a hundred emerald cities..

c1k4_ml3kc3

Citat: White Hunter poslato Februar 12, 2008, 13:03:48
Ma fali im manje popularnosti..a nek imaju para kol'ko 'oce...

Zato necu da ih gledam na exitu...sa gomilom napaljenih debila....

me 3
There is no knowledge that is not power
Tip : ЈА СЕ РОДИОООО!!! xD Видите ме каки сам маји бордо с пвугама :]

Elizabeth

ne znam zasto, ali meni nekako malo fale one sinteticke klavijature sa ob-a i wm-a :shock: :shock:
(inace, MRZIM vestacki orkestar)
valjda je to bila jedna od njihovih karakteristika dok su sklapali kraj s krajem, pa budi secanja...ehh.... :/

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

White Hunter

Pa dobro..oni nikad nisu koristili veshtachki orkestar..kol'ko ja znam...
I meni nedostaje malo tog powera..ali malo...

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Elizabeth

ne mislim na vestacki ''orkestar'' nego iskljucivo na taj sinteticki zvuk...

a nekako mi je trulo sto su na CC-u koristili i klavijature sa zvukom ''violina'' pored onakvog orkestra  :roll:

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Fallen_angel

Sada im nedostaje tarja:D
Mislim...anette nije losha...ali ipak...

Night Prowler

Prvo, fali im Tarja. Drugo, fali im da vise koriste gitaru, prvenstveno za soloe. Da malo manje koriste orkestre, kurce, palce. Da se vise oslanjaju na gitaru i bubnjeve nego na orkestar i sl.

Blademaster

Sto rece Elizabeth fali im malo manje popularnosti i manje para...
s cime se u potpunosti slazem

Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die
Make me guess who's the one
Behind the mask of Father and Son

In the glades of summer
A light still wanes in you

Elizabeth

i ja se slazem da im fali vise gitara...
takodje mi se ne svidja sto su tako previse ispeglani, ono, svaki ton na svom mestu, ispada kao da su savrseni, a nisu... :/
ja bih malo smanjila tu ispeglanost, ono, da bude malo ''prljavog'' zvuka i taaako :wub:

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

skurk

Citat: c1k4_ml3kc3 poslato Februar 11, 2008, 14:09:41
Fali im ono shto je bilo na pocetku...Tuomasova iskrenost...Tarjina posvecenost...

Upravo.
I fali im vokal koji cje mocji valjano da otpjeva stare pjesme (opet, ne mislim da Anette loshe pjeva).

I fali im malo manje "andjeli-mrtva derishta-od svih napushten pjesnik" tripovanja u tekstovima... Mislim, tekstovi im imaju odlichnih momenata, ali 'aj'te, molim vas...
I CEASE TO EXIST
AS MY FORMER SELF
SYNTHETICALLY REVIVED.

I don't have low self-esteem. I have low esteem for everyone else.

Elizabeth

Citat: Perkele! poslato Februar 25, 2008, 05:36:26

I fali im malo manje "andjeli-mrtva derishta-od svih napushten pjesnik" tripovanja u tekstovima... Mislim, tekstovi im imaju odlichnih momenata, ali 'aj'te, molim vas...

slazem se za ovo... ok je bilo u pocetku, ona faza CC-a, ali jbt, preterase ga, na svakom albumu se mogu naci takvi momenti... ja kontam da Tuomas kroz albume pokusava da iznese svoj neki razvoj-tok misli-emocije-bla bla i da je svaki album deo jedne vece price, ali opet sad je postalo otrcano :/  s jedne strane te metafore nam omogucavaju da koliko toliko shvatimo sta je hteo da kaze, ali opet, mogao bi malo da promeni fazon :)

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Coa Smor

Fali im kvalitetniji lajv nastup, prvenstveno, simfonijski orkestar, eventualno dodatni muzičari & prateći vokali (a ne da poluplejbekujemo ^_^), mada bi objektivno i oni sami morali malo bolje da nauče da sviraju da bi im to prošlo, ne znam zašto Jukka mi je baš nešto tanak, možda sam ja prezubio nešto, al aj dont lajk him :? Na FWTE je zezn'o stvar par puta baš baš :?

Aaaaali onda se opet vratimo na priču kako NW idu unazad (Sleeping Sun '99 Vs. Sleeping Sun '05 kao jako lep & slikovit primer), i kako uopšte nemaju ambicije te vrste, nego izmišljaju simfo-pop-metal ili tako nešto (uuuu al sam ga sad reko :D)

Ovako studijski, meni kul, jes da Tuomas malo mnogo lupeta al "aaaako deco..." (Jaganjac)

I da, ne može Emppu ni da pretenduje da bude neznamkolki gitarista u bendu u kom mu klavirkaturista piše muziku :) Mada ne znam, niasm baš obratio pažnju kolko je bolje kad ih potpisuju Emppu/Marco...to bi valjalo proveriti...

Al generalno ne sluša se najtviš zbog muzičarske virtuoznosti, tako da...zaboravite da sam bilo šta rekao :mrgreen:
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

Faustus

Definitivno bi bilo bolje kada bi sve one isntrumente koji se cuju i orkestracije izvodio pravi simfonijski orkestar. Ili bi bar mogli da prikljuce bendu/vode na turneju par ljudi koji sviraju klasicne instrumente. Anyway i prateci vokali...
Sve u svemu-manje semplovanja!

Nije da sada nemaju para da vode sve to sa sobom na turneju, ali valjda Tuomas hoce da pokupi najvise paznje :lol:

Sto se tice tekstova, oni evoluiraju od albuma do albuma u nijansama. Ali tu je osnovno NW raspolozenje koje cine- seta, radost i pomalo besa etc. ; individualnost, posebnost, neshvacenost, ljubav, zanos, lepotica i zver... :)
We're just a second in time
The last in the line
Of the prey that walks the Earth
Good and evil combined!

This is my church of choice,
Love's strength standeth in love's sacrifice!

You can't buy peace of mind in a fuckin' store,
You could do with less but you all want more!

NIJE SVAKO KO LUTA IZGUBLJEN

"Destiny is an excuse for those who don't have the strength to fulfil their wishes. Everything is possible. Even the impossible."
Tuomas Holopainen

Elizabeth

E, Smore, svaka ti dala! :D

Citat: Faustus poslato Jun 08, 2008, 15:34:10
Definitivno bi bilo bolje kada bi sve one isntrumente koji se cuju i orkestracije izvodio pravi simfonijski orkestar. Ili bi bar mogli da prikljuce bendu/vode na turneju par ljudi koji sviraju klasicne instrumente. Anyway i prateci vokali...
Sve u svemu-manje semplovanja!

Slazem se! Jbg, imaju para, nema tu sta da se filozofira.

Meni se cini da - konkretno, na poslednjem albumu - je Tuomas malo zakazao sto se tekstova tice... Tako da, fali neka blaga prostodusnost i opustenost... Ali jbg, sve to ima svoje.

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Faustus

Citat: Elizabeth poslato Jun 10, 2008, 18:14:12
Slazem se! Jbg, imaju para, nema tu sta da se filozofira.
Meni se cini da - konkretno, na poslednjem albumu - je Tuomas malo zakazao sto se tekstova tice... Tako da, fali neka blaga prostodusnost i opustenost... Ali jbg, sve to ima svoje.
Pa to imaju kesa, ali valjda im sve ode na Marcovo i Empuovo pivo i kobasice koje volu da jededu, pa nemaju za orkestar :D
A to je bas ono sto im treba, posebno sada kada vise nema Tarje. Izgubili su na grandioznosti pojave posto Anette izgleda, da se ne lazemo, kao devojcurak i ne doprinosi time sveukupnom Nightwish raspolozenju... Iako pojava nije najvaznija, za scenski nastup to mnogo znaci.

Nisam siguran da se slazem za textove sa tobom, ali what the heck! Life goes on...
The last in the line
Good and evil combined!

"Destiny is an excuse for those who don't have the strength to fulfil their wishes. Everything is possible. Even the impossible."
Tuomas Holopainen

Elizabeth

Pa da jbt, Aneta ni vizuelno, a da se ne lazemo - ni glasovno ne moze da doprinese grandioznijem scenskom nastupu.

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Coa Smor

Ali Anetica je mnogo bliže svom studijskom glasu nego što je Tarja bila tokom Once turneje :)

I onako, jeste tanka, ali prolazi...

al opet kažem, što bi bilo ko slušao najtviš uživo :)

Faustus

Citat: Coa Smor poslato Jun 12, 2008, 02:59:18
Ali Anetica je mnogo bliže svom studijskom glasu nego što je Tarja bila tokom Once turneje :)

I onako, jeste tanka, ali prolazi...

al opet kažem, što bi bilo ko slušao najtviš uživo :)

Nisam hteo da pljujem po Anette, samo sam realan. Gotivim je, ali sto je istina-istina je.
I istina je da je mnogo bliza studijskom glasu od Tarje, to mi se dopada. Ali i tu treba biti realan: kako je Tarja pevala, a kako Anette peva.... Stilovi su neuporedivi.
Zasto bih slusao Nightwish uzivo? Zato sto volim zive svirke, volim NW i volim sebe pa hocu to sebi da priustim ;)
The last in the line
Good and evil combined!

Tuomas Holopainen

Coa Smor

Ali Tarja ume mnogo bolje nego što je pevala recimo na EOAE, što vidimo i iz FWTE i iz ovih njenih "Warm Up" solo koncerata (studijske snimke da ne pominjemo), dakle po mom mišljenju veći je problem kad se ona glupira a svi znamo da može to da otpeva, nego Aneta koja ionako nije ne znam koji vokalni kapacitet :)

A NW uživo...ne znam, ma koliko ja gotivio da ih slušam, rekao bih da uživo mogu samo da razočaraju, i da to teško može da bude vredno cimanja, što zbog kvaliteta nastupa što jer neće da izvode pesme koje bih da čujem :)

Mislim, eto, da ne ostavim pogrešan utisak kapiram da sam dosta negativan prema NW po forumu, nego eto baš gotivim grupu, ali trudim se da budem svestan i njihovih mana, samo to :)

Faustus

Pa tebi se bas ne spava drugar :D

Ako ti je namera da budes kritican - to je odlicno. I ja se trudim koliko mogu. Razilazimo se u sitnim detaljima, ali se generalno slazemo sto se tice nekih stvari...
Ali live nastup-nisi u pravu. Ako se bojis razocarenja nikada neces doziveti prosvetljenje, sto kaze jedan mudar covek ;)
The last in the line
Good and evil combined!

Tuomas Holopainen

Blademaster

Vise dobrih pesama na DPP-u kako Anett ne bi morala da zamenjuje Tarju .....
Ja se na exitu vise radujem starim pesmama izvodjenim od Anett nego DPP-u

Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die
Make me guess who's the one
Behind the mask of Father and Son

In the glades of summer
A light still wanes in you

Elizabeth

Citat: Blademaster poslato Jun 12, 2008, 10:24:49
Vise dobrih pesama na DPP-u kako Anett ne bi morala da zamenjuje Tarju .....

Da... Zapravo, pre da Tuomas ubuduce prilagodi pesme Anetinom glasu.

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Faustus

Citat: Elizabeth poslato Jun 13, 2008, 15:32:32
Da... Zapravo, pre da Tuomas ubuduce prilagodi pesme Anetinom glasu.

Cuo sam da se slicna stvar spominje tu i tamo. Voleo bih kada bi mi objasnila sta podrazumevas pod "prilagodjavanjem pesama njenom glasu"?
Nisam siguran sta bi Tuomas bio spreman da uradi i koliko bi to drasticni rezovi morali biti...
The last in the line
Good and evil combined!

Tuomas Holopainen

Elizabeth

Hm... Pa, recimo da malo smanji visine... Ja mislim da Aneta zvuci smesno na visinama, previse je tanka nekako :| Tarja je imala taj masivan glas koji, pretpostavljam, moze da slomi stakla na prozorima kad se dernja gore, ali Aneta zvuci kao mishicj :|

Onda... Cini mi se da je DPP sam po sebi album koji zahteva jak i masTan glas, a Aneta to nema... U toj muzici su previse jake emocije za njen tanak glas... => Sto bi znacilo da Tuomas treba malo da oladi sa patetisanjem... Skontaj samo kako Amaranth super zvuci sto ga Aneta peva... A to je ipak nekako najkomercijalnija i naj-ashasha pesma na albumu...

U tom smislu mislim...

P.S. - ovim ne zelim da kazem da Aneta nema dobar glas, nego je stvarno bre totalno drugacija od Tarje... Aneta super peva i moze da iznese divne, tanane i krhke emocije svojim glasom, a meni se cini da su emocije na DPP-u ipak nekako previse intenzivne...

Jbg, ja sve shvatam previshe emotivno. :|

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Faustus

Vrlo ste ljubazni; zahvaljujem na hitrom i iscrpnom odgovoru :naklon: :D Emotivno = dobro :)

Otprilike si rekla dosta onoga od cega ja polusvesno strahujem... Dobro za tu misju visinu, to je ono - you like it or you don't. Nekome ce to vise lezati nego, sto kazes, mastan glas, a nekome ne.

Tarjin i njen glas sami po sebi daju potpuno drugaciju dimenziju pesmama. Anette je brza, eksplozivna i osvezavajuca, a Tarja mi je nekako melanholicna, misticna, uzvisena... Obe su stvari odlicne, ali tesko spojive u jednoj pevacici/pevacu. U svakom slucaju, emocije se stvaraju i prenose na razlicite nacine i tako se i primaju. Emocija koju Tarjin glas daje je uzvisena i snazna, ali u isto vreme nekako daleka, bar po meni. Kao kada slusas operu - osetis tu uzvisenost i jacinu, ali ne mozes da to iskusis sasvim neposredno (nikada nisam cuo da se neko rasplakao na operi :)) Anettina snaga, medju ostalim svojstvima, lezi i u tome sto je njen glas prizemniji i direktniji.

Tako da nisam siguran da li bi se slozio da su na DPP-u (i u NW-u uopste) emocije suvise jake za nju. Nije moguce da ih ona prenese na Tarjin nacin. Ako samo pokusa bice smesno  :lol:, tu se sigurno slazemo. Ali moze da im da svoju interpretaciju, koja iako drugacija, po meni, ne mora biti manje vredna, tananija, slabija. Ako Tuomas oladi sa "patetisanjem", to onda nece vise biti Nightwish nikako... Dobro zvuci Amaranth, da, ali mi dobro zvuci i Poet And The Pendulum, 7 Days To The Wolves... Mada, iskreno, nisam jos do kraja raskrstio sa njenim interpretacijama starih (kao Tarjinih) pesama. Ne zvuci to meni uglavnom nimalo lose, ali ne mogu  brzo da se naviknem na razliku.
The last in the line
Good and evil combined!

Tuomas Holopainen