Anette Olzon

Započeo Winter's Son, Maj 24, 2007, 22:44:06

prethodna tema - sledeća tema

black_widow

hmmm ja sam i rekla- mogu menjati pevachicu josh 100 puta- zato shto su krenuli u tom pravcu
to rade komercijalni bendovi jedna faca se "istroshi" daj drugu

ja zapravo nisam dodala JOSH neshto na ono moje MOZDA preterujemo...i na ninoslavov post uopshte...

NW bi bez specifichnog vokala bio samo josh jedan u nizu bendova
zbog chega pitanje vokala JESTE jako vazno
shto se MENE lichno tiche,da nije bilo vokala koji mi je prvi privukao paznju,pitanje je kada bi sela da prochitam neki text NWa ..iako njihove textove dozivljavam jako duboko
i shta je sad ostalo?
ne specifichan vokal
samim tim i ne specifichan sklop muzike sa vokalom i textom
muzika koju sada na slichan nachin rade josh 100000 bendova
...ostali su samo oni kao prosechan ni-po-chemu specifichan sinfo-bend...

status slushalaca mi daje pravo da poredim shta hocju sa chim ocju i da kazem ovo mi se svidja
,a ovo ne
a shta se deshava unutar benda i koliko je kome stalo do benda ...to je besmislena pricha ,besmislena zato shto nismo kompetentni da raspravljamo o tome
i da se vratim na UPOREDJIVANJE vokala
ne treba imati bash mnogo sluha da chujesh ogromnu razliku
poshto imam dovoljno sluha i neshto muzichkog obrazovanja
STRESE me misao kako cje stare pesme zvuchati
a one su bitne MENI
meni i svim STARIM NW fanovima koji su pocheli da odustaju dolaskom novina prvo u interpretaciji,pa u muzici ...i td...i dodjosmo do novog vokala

BOLI ME UVO VISHE ZA NW
ZAJEDNO SA NJIMA ME BOLI UVO I ZA OVU ANETU
NEMAM NISHTA PROTIV NJE ,NJENIH IZJAVA , NJENOG GLASA,OBLACHENJA ,GODINA,SINA TETKE STRINE,ABE
ALI ME NW SA NJOM APSOLUTNO NE ZANIMA
:D

TOLICKO

a SASVIM ON TOPIC->

ONI su ZAJEDNO odluchili da ONA ofarba kosu u crno?
lepo je voditi pozitivan marketing
ali chini mi se malo preteruju....

*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Ika

Najbolji post na ovoj temi (posle onog mog opsirnog gore :) Apsolutno se slazem!

Illusionist

Citat: black_widow poslato Jun 06, 2007, 00:34:40
hmmm ja sam i rekla- mogu menjati pevachicu josh 100 puta- zato shto su krenuli u tom pravcu
to rade komercijalni bendovi jedna faca se "istroshi" daj drugu

ja zapravo nisam dodala JOSH neshto na ono moje MOZDA preterujemo...i na ninoslavov post uopshte...

NW bi bez specifichnog vokala bio samo josh jedan u nizu bendova
zbog chega pitanje vokala JESTE jako vazno
shto se MENE lichno tiche,da nije bilo vokala koji mi je prvi privukao paznju,pitanje je kada bi sela da prochitam neki text NWa ..iako njihove textove dozivljavam jako duboko
i shta je sad ostalo?
ne specifichan vokal
samim tim i ne specifichan sklop muzike sa vokalom i textom
muzika koju sada na slichan nachin rade josh 100000 bendova
...ostali su samo oni kao prosechan ni-po-chemu specifichan sinfo-bend...

status slushalaca mi daje pravo da poredim shta hocju sa chim ocju i da kazem ovo mi se svidja
,a ovo ne
a shta se deshava unutar benda i koliko je kome stalo do benda ...to je besmislena pricha ,besmislena zato shto nismo kompetentni da raspravljamo o tome
i da se vratim na UPOREDJIVANJE vokala
ne treba imati bash mnogo sluha da chujesh ogromnu razliku
poshto imam dovoljno sluha i neshto muzichkog obrazovanja
STRESE me misao kako cje stare pesme zvuchati
a one su bitne MENI
meni i svim STARIM NW fanovima koji su pocheli da odustaju dolaskom novina prvo u interpretaciji,pa u muzici ...i td...i dodjosmo do novog vokala

BOLI ME UVO VISHE ZA NW
ZAJEDNO SA NJIMA ME BOLI UVO I ZA OVU ANETU
NEMAM NISHTA PROTIV NJE ,NJENIH IZJAVA , NJENOG GLASA,OBLACHENJA ,GODINA,SINA TETKE STRINE,ABE
ALI ME NW SA NJOM APSOLUTNO NE ZANIMA

TOLICKO

a SASVIM ON TOPIC->

ONI su ZAJEDNO odluchili da ONA ofarba kosu u crno?
lepo je voditi pozitivan marketing
ali chini mi se malo preteruju....

Reklo bi se da su dali i vise nego dobar razlog za izbacivanje Tarje.. a ne to sto je ona "istrosena"..

I ne da preterujete, nego ste jebali kevu, ali vasa stvar, boli me uvo..
To da su sa ovim vokalom samo jedan u nizu je nesto najgluplje sto sam cuo (bez uvrede autorki).. mozda vokal jeste slican mnogim drugima, ali Nightwish nikada nece biti jedan u nizu.. muzicki, mozda dosta bendova imaju slican pristup, ali NW je taj koji probija led a svi drugi kaskaju za njima..

Imate vi pravo na svoje misljenje, ali posle svega vi niste slusali Nightwish vec Tarju Turunen..a ja posto sam slusao NW to cu i nastaviti, a vi..sta da vam kazem... slusajte Tarjine bozicne albume :lol:
Ne znam sta bih rekao.

black_widow

ja i nisam rekla da su nju izbacili zato shto je "istroshena" ali ako nastave da izbacaju ,mislim da cje izbacivati zbog toga...inache..
razlog koji su oni naveli mogu da okache machki o rep -jedno je shta je zaista po sredi ,drugo shta su oni naveli,a da su tolike dobrice kao ljudi ne bi napravili medijsku famu oko toga nego bi kao svi ostali bendovi napisali da je otishla iz lichnigh razloga i kraj priche..ali NE ,nego je gospodi zafalilo josh paznje...malo da ispadnu nevini naivni i chedni a ona zla veshtica...
nije istina da nije bilo bendova koji su radili muziku na slichan nachin
slusham metal vecj 15 godina
NW vecj osam godina
uvek je bilo bendova koji su radili muziku na slichan nachin
samo je NW bio bolji od njih i imao je bolji sklop vokala muzike i txta,to sam vecj rekla
ali se tek POSLE NW otvorio put za zenske vokale u metalu ...bilo ih je i pre ali nisu bili toliko TRAZENI..i na tome sam vecj rekla HVALA IM
nisam slushala TARJU TURUNEN ,ona je bila glasnik ..jako divan glasnik za ono shto je NW BIO
oni odavno nisu ono shto su bili, pocheli su da BLEDE josh kad je TARJA bila tu
ja sam samo rekla ,a ti me nisi dobro razumeo, da nakon svih promena i ove poslednje vokalne ja nemam ZASHTO da slusham NW ,sad su oni sve ono shto kod mene prolazi ne- zapazeno,a tiche se muzike
i mogu ti recji poshto poznajem dosta ljudi koji NW slushaju vecj deceniju ...skoro svi su oni odustajali ,a uz NW su ostali fanovi koje su sticali za vreme CCa i ONCEa ..to nije sluchajno tako..a ti si pretpostavljam  jedan od njih...(da obrazlozim-ne mislim nishta loshe i prozivachki time..samo kazem da je jednostavno tako)
a ako ocju da slusham TARJU, slushacju je kako izvodi operu, a ne neke bozicjne pesme
to i ja mogu ALA operski da pevam

znam da sve ovo nema veze sa Anetom
ali molim moderatore da ne brishu
necju vishe skretati s teme
:)
*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Illusionist

Tebi možda blede, ali ja to doživljavam kao muzičko sazrevanje benda. Oni su stvarno previše stari da bi radili albume kao što su AFF i OB.. njihova muzika je od WM-a postala mnogo ozbiljnija, ali je taj neki power prizvuk ostao.. CC je nezahvalno određivati jer je stvarno zajeban za određivanje, a Once je simfo metal, a po svemu sudeći i ovaj novi je u tom fazonu..
Meni je drago što sazrevaju jer bi zaista bilo smešno da sa 30-40 godina rade pesme kao što su Know why nothingale sings i slične epske teme.. I drago mi je što nikada neće ponoviti album kao što je Oceanborn.. taj album će ostati legendaran, a oni se neće ponavljati.. Evo, recimo Rhapsody (of Fire).. pa njima su svi albumi manje više isti..oni blede, Nightwish napreduje..

I da su uzeli sopran, opet bi se utopili nekako. Ja mogu sada da ti nabrojim 20 bendova koji imaju soprane u bendovima.. dakle u svakom slučaju bilo bi komentara raznoraznih..
Jedina stvar je što neće moći da izvode stare pesme, ali nadajmo se da će novih 13 pesama biti toliko dobre da ćemo želeti da svih 13 slušamo uživo iz turneje u turneju :mrgreen:

Sto se Anette tiče, meni je nje žao, jer će njoj biti stvarno teško u bendu zbog fanova najviše.. skoro sam siguran da će na predstojećoj turneji imati neprijatnosti..ali deluje kao kompletna i jaka ličnost i siguran sam da će imati svoj doprinos za dalji razvoj onoga što Nightwish radi.
Ne znam sta bih rekao.

Lomelinven

ajde da kazem ovako, iz Bojanovih usta u bozje usi!

nadam se da ce te pesme uprkos vokalu (koji se meni licno ne svidja, nemojte mi odrubljivati glavu zbog toga) biti zaista savrsene...u sustini, one jesu takve...bilo bi nelogicno da ne budu...

no ja opet protestujem, jer ne mislim da imati soprana u bendu i praviti epske pesme znaci stagnirati...i svi ti bendovi o kojima si pricao nemaju apsolutno ni malo kvaliteta kao sto je to nekada imao NW...no opet skrecemo sa teme.

i ja se iskreno nadam da Aneta nece imati problema oko fanova...tj. da oni koji je ne odobravaju nece javno da je pljuju ili slicno.... to bi bilo krajnje jadno i bedno... sa njihove strane....

black_widow

ma hoche bicje toga GARANT ljudi su takvi
...
kad se setim scene kad sam bila u gomili u Budimpeshti
toliko su me gurali onu shipketinu ,imala sam modrice posvuda
i pred kraj nastupa Tarja peva ,momci sviraju
a medju svim ljudima koji su ih gledali otvorenih usta i ochiju i cjutali
neki debeli od 300 kila bog zna odakle ,od pozadi se probijao i bukvalno BACAO sve oko sebe da dodje do pvog reda a kada je doshao do prvog reda na chistom srpskom kaze JEBACJEMO TARJU MI U PICHKU SVI ...i td...sve u svemu gospodin beogradjanin...CRNJAK..
zashto sam ovo rekla ?
pa zato shto eto chovek je pljunuo pare iscimao se da dodje na NW kao fan ..imao majcu NWa samo sa likom TARJE...pa opet je imao uzasno zanimljive opaske za dobacivati bez da je imao neki razlog to da radi(kao ono odmila)
a kako bi za Anet recimo imao razlog neshto bljuzgavo da govori
mislite da ne bi?odnosno da takvih i slichnih njemu i GORIH necje biti...
o daaa bicje
bicje njoj teshko sve u svemu...
najgore cje procji od strane fanova...
ja bar tako mislim...

*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Witch4ever

Black_Widow za predsednika! 
:wav:
I'll make them bleed down at my feet...

Winter's Son

lichno bilo bi mi neprijatno da na svirci dodju fanovi sa Tarjinom facom.... :roll: ne znam, ajde, majca celog benda, pa i mozesh da mashtash o finansijskim poteshkocjama, ali ovako.....

nadam se da cje se uskoro, pre turneje, pojavidi neke majce u nwshop.fi ....

Ana samo peva na drugu foru. Sad, to shto je nama Tarja popila mozak sa operom & NW, to je druga stvar, ali, da zna da peva-zna.... sve je stvar navike.... svaka navika ima odviku.... odvikao sam se od toga da cju chuti Tarju uz nove pesme, odvikavam se izvodjenja starih pesama u Taca fazonu i smeshnom skakutanju i vrckanju tokom izvodjenja........

JEDNOSTAVNO SAM GLADAN NW MUZIKE I IZPIZDECJU DO SEPTEMBRA, JE6'O GA SEPTEMBAR.....
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

Idiotic Mind

to za majice uopste nije neprijatno sto ti govoris
evo moj primjer: ja imam majicu sa likom Tarje,a iza nje su ostali ali se jedva vide
i sta ja sad treba da radim
da bacim majicu
ocu kurac
ne pada mi na pamet
zasto bi to uradio
samo zbog toga sto imaju novu pjevacicu?
so what?
Half eaten by insects

Winter's Son

video bih tebe da ti se pojave fanovi sa likom tvojeg neprijatelja na majcama na koncertu.... sigurno ti ne bi bilo sve jedno....

i nisam rekao da trebash baciti majce koje imaju tarjinu facu, vecj da bi meni, kada bih bio na njenom mestu, bilo malo neprijatno....

postoji li neka osoba ovde, na ovom 4umu koja ima bar malo mozga, koja bi znala shta moze da povredi choveka, ako nishta- bar da se stavi u njenu kozu i razmisli kako bi se osecjao...?????!!! zar je jebeno teshko dati joj malo MORALNE podrshke... ne bacati na nju solitere i mostove na kojima pishe Tarja..... jebala vas ona.... ona je svoje u NW zavrshila, hteli vi to ili ne... jebeno je za sve, ali je njoj, Aneti, najjebenije..... koliko vi nemate mozga, bar shto se osecjanja tiche.....
:|
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:

Lomelinven

zasto bi nju povredilo ako neko nosi majicu sa Tarjinom slikom?pa pobogu, na toj majici ima mozda i ostalih clanova NW-a....i slika albuma.... ne pise ispod slike "umri Anet!" ..gluposti....

i ako su dosli na koncert, platili kartu da je vide, sigurno je nece pljuvati...

da li vi idete na koncerte zeljka joksimovica ako ga ne volite?ne.prema tome, onaj koga ona ne bude zanimala,a ni NW sa njom, nece ni da ode na koncert...barem se ja nadam, ne bih volela da je iko javno pljuje.... to ne bi bilo u redu... mada, nije u redu ni to sto je ja toliko kritikujem, ali sta da radim....to je moje misljenje :/

Winter's Son

pa rekao sam sa SAMO tarjinom facom... na to sam mislio.. ako ima benda, meni bi to bilo oke...
mislim, bljutavo mi je... ja to ne bih mogao da uradim... :|

Ika

Ja bih ishla bez problema u Tacinoj majici.

Winter's Son

aah... nema veze.... nije to bila poenta....

:| :| :| :|

Illusionist

Ja bih na koncert isao u mojoj zutoj majici.
Ne znam sta bih rekao.

Lomelinven

pa dobro, sta i da je samo Tacina majica (presretnes negde Tacu i skines joj majicu :lol:)

kakve to veze ima? kako su ljudi na corbu dolazili u majicama maidene i slicnog?i bili u prvom redu? i na metallicu? dolazili u majicama ramonsa!

iskreno, mislim da Anetu boli uvce za Tacu, kada je ona cula i pocela da slusa NW? dva meseca pre no sto su Tacu izbacili, pa tako nije stigla da ukapira koliko je Taca bitan faktor NWa i mislim da u njenim godinama ljudi ne gledaju na to tako.

ali bi bilo trulo da neko dodje u majici sa Tarjinim likom, domogne se prvog reda i pocne da pljuje i slicno...ali mislim ga/nju niko ne bi cuo sa bine :lol: i da bi obezbedjenje ucinilo svoje

tako da ta mogucnost otpada....sem toga...ljudi su generalno dobro prihvatili Anet, ne vidim razloga zasto bi je iko pljuvao na koncertu ili bilo kako kompromitovao, a da nije mozda neki hiper super selja idiot :/

Ika

Ne bih je pljuvala ali bih najopushtenije ishla u Tacinoj majici.

Lost Lullaby

shto ne bih ishla...? mislim shta sad....naravno, to jeste jedan vid provokacije, ali ako imam tu majicu i ako vishe gotivim Tarju, ne vidim zashto je ne bih nosila...
Might be waiting for someone,
Might be there for us to see,
Might be in need of talking
Might be staring directly at me.....

DREAMERS NEVER REALLY DIE

Who's the one with the sickest mind....now?

.take hold of your time.
.step into the line.

.from loss into your embrace :heart:.

Sirius

da, uboli ste poentu, ona zapravo nema pojma sta je tarja bila za nightwish....a nije ni njoj lako, u stvari nije ona nista kriva.....i necu ni ici na koncert ako ikad bude u srbiji....nisam gledao nijedan sa tarjom, to ostaje moja neostvarena zelja.......
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

Lomelinven

ma i bolje da zivi u blagom neznanju, sta je NW bio za vreme Tarje :lol:

sem toga...sve i da zna, boli je levi cjoshak....

njoj je ukazana mnogo veca cast nego sto je Taci ikada....

Sirius

nazalost tacno.....
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

Lost Lullaby

otkud mi znamo koliko ona zna o Nightwishu :roll:

.take hold of your time.
.step into the line.

Lomelinven

ne mislim konkretno na cinjenice...koliko ona zna o NW...zna mnogo vise sada, od svih nas, posto je upoznala ekipu i sa njima se srodila...  mislim na muziku... i ceo dozivljaj, to treba da se prozivi...totalno drugacije NW dozivljava fan koji ih slusa od AFF-a ili OBa... a totalno drugacije neko ko, prvo nije u toj muzici bio nikada, drugo, poceo da ih slusa od Once-a, poput Anete...naravno, ovo nije u nekom negativnom kontekstu, u pitanju je samo razlika dozivljaja...

drugaciji dozivljaj muzike i cele te stvari zavisi i od godina.... muzickog ukusa.....

black_widow

*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Rinoa

Heh, funny ste mi. Vecina pljuje, nece Anette i nece vise za NW cut, a culi jednu baladu i 3 sempla koji zajedno traju 2 min. To je 6 i pol min novog materijala, a vec se drame prave.. :histerija:

Meni je fenomenalna zenska zasad, predivno joj se glas slaze s Marcovim i jos ako ce valjat i uzivo, ja se veselim ovoj novoj eri.
What men or gods are these? What maidens loth?
What mad pursuit? What struggle to escape?
What pipes and timbrels? What wild ecstasy?

Ninoslav

Citat: Rinoa poslato Jun 13, 2007, 19:02:14
Heh, funny ste mi. Vecina pljuje, nece Anette i nece vise za NW cut, a culi jednu baladu i 3 sempla koji zajedno traju 2 min. To je 6 i pol min novog materijala, a vec se drame prave.. :histerija:

Meni je fenomenalna zenska zasad, predivno joj se glas slaze s Marcovim i jos ako ce valjat i uzivo, ja se veselim ovoj novoj eri.

+1
Namaste... Bow before me, brothers, show your respect, then create devastation...

==========================
...When there's nothing left to say
Lake of tears will find it's way...
==========================

Ika

Hah...ne verujem da ce album ishta promeniti. Ne moze biti drugacije na albumu ako je ovako na semplovima. (chitaj:sranje).

Lost Lullaby

.take hold of your time.
.step into the line.

Elizabeth

o chemu se ovde pricha, ja nisam upucjhena......
ne znam, ochekivala sam da ova nova ima malo ''deblji'' glas....
nekako je u onom delu shto sam chula u evi tanak....
al ko zna zashto je to dobro....neka promena mozda nije na odmet, ali stvar je u tome shto cje sad pocheti da liche s njom na one bendove tipa WT i tako to, a zbog ranije tarje su se bash izdvajali iz te priche.....
to mi je jedino bzvz...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada