Anette Olzon

Započeo Winter's Son, Maj 24, 2007, 22:44:06

prethodna tema - sledeća tema

Rinoa

Citat: Lomelinven poslato Jul 17, 2007, 13:15:34
Sve je samo u nacinu i stilu - njih dve se totalno razlikuju, i to moramo da prihvatimo, daklem, dragi najtfishevci, moramo prihvatiti Anet, sa time da i dalje volimo Tarju...

Words of wisdom! :D

Ali upravo radi nacina i stila, ne zelim slusati kako anette pjeva staro... sto se mene tice, zelim to pamtiti onako kako je tarja pjevala. :binkybaby: A Tarja bi naravno MOGLA otpjevati sve novo, ali drugacije, i kako se nece dogoditi da je uistinu i cujemo, niti cu zamisljat kako bi ispalo, niti bih zeljela cuti, to je gotovo. Tocno kako si rekla, razlicite su posve. I to treba ostati razdvojeno, a ne filozofirat i usporedjivat ih na shemu "ova valja, ova ne valja".

Me likes you :)
What men or gods are these? What maidens loth?
What mad pursuit? What struggle to escape?
What pipes and timbrels? What wild ecstasy?

Lomelinven

Pa da, ja jednostavno ne mogu Anet da zamislim da peva impostirano onako...sto bi rekli, "operski"..... zvucala bi mi smesno, ali opet, nije da nema lepu boju glasa, i slicno... ja recimo, jako volim Kendis Najt, a njih dve su slicne, pa kako onda da mi se ne svidja i Anetin glas?

a sto se interpretacije tice, to je opet do glasa... ipak, kada imate skolovan glas, tj operski, ima mnogo vise mogucnosti i za interpretaciju od, sa druge strane, onih sa "obicnim" glasovima koje vezujemo za pop i rock...

@Rinoa: :oops: :heart:

Sirius

hm...tarja moze pevati sve sa novog albuma, a stare pesme koje anette treba pevati su najlakse od nightwisha za pevanje......moze li ona pevati phantoma? heh.... a ne moram prihvatati nista, za mene se nightwish raspao, ovo je nesto novo, nesto mnogo slabije....
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

Angel Of Light

jeste novo,ali to je i dalje nightwish koji smo toliko voleli...jesu njih dve totalno drugacije,svi znamo kakav Tarja ima glas,ali treba i Aneti pruziti sansu :)
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Sirius

to je razlika, meni to nije vise nightwish koji sam voleo....a anette je davno izgubila sansu, u eva sample-u....za mene.....

POISON IVY

Da li cete vi sjasiti vise sa nje dok ne izadje album???Kakvi ste...c,c,c,c,c,c,c...
For those that love me no explanation is necessary; for those who don't non is possible

Penis bonus pax in domus!!! :lol:

Ako uzmem da jedem govna, nije pitanje da li ces i ti, pitanje je koliko brzo posle mene ces to da uradis.

Angel Of Light

ja joj dajem sansu,ipak je to samo sample sto smo mi culi,dok ne cujem konacnu verziju ne mogu da tvrdim da li ume da peva ili ne i ostalo...to da ona i Tarja imaju totalno razlicite glasove je jasno kao dan,ali treba joj dati sansu...

Freya

Meni je lepa i tacka.
Deluje nekako smireno i opustenije nego Tarja
Citala sam i njen intervju i deluje skroz ok..

Anette je rekla da posle Tarje Nw nije mogao nikako uzeti opersku pevacicu.
Tarja je toliko dobra u svom nacinu pevanja,da bi svaka nova operska pevacica bila sam losa kopija.

Bas deluje zrelo i lepo....jeeee,sta vam smetaju njene godine?Videcete vi kad budete imali 36....necete tad misliti da je tu puno

Angel Of Light

ma nisu u pitanju njene godine,nego se treba navici na njenj glas koji je jako prosecan u odnosu na Tarjin...

Lomelinven

ma kakve godine, ljudi sta je vama...ma na njoj se godine uopste ne vide...izgleda bolje od mene :lol:

stvarno je u super formi...jos ima i klinca...ma dajte...

u pitanju je samo glas...promena....na koju ne mozemo jos uvek da se naviknemo..ali meni je recimo smetalo, pa se sada navikavam....sta da radim....

Ravenheart

potpuno se slazhem!!!
odlichno recheno! :hellbang:
Onaj koji meni kaže neću paliće mu sveću.

Citat: Ravenheart poslato Februar 17, 2010, 20:16:17
Ja sam pravi Mađar - NE ZNAM DA ČITAM.

Neplač, že zapadlo slnko, lebo slzy ti zabrania uvidieť hviezdy.

Elizabeth

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Ravenheart

Onaj koji meni kaže neću paliće mu sveću.

Citat: Ravenheart poslato Februar 17, 2010, 20:16:17
Ja sam pravi Mađar - NE ZNAM DA ČITAM.

Neplač, že zapadlo slnko, lebo slzy ti zabrania uvidieť hviezdy.

Lomelinven

ima dete, sina od sest godina mislim.... udata je :)

Elizabeth

znachi sad je Tuomas sa odlaskom tarje izgubio i inspiraciju za ljubavne pesme :lol: :histerija:

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Lomelinven

a sto svi misle da je on u nju bio zaljubljen??

uh, pa ne znam...ali mislim da ga svakako inspirise :)

Winter's Son

Aneta cje da ode na neki djavo za pevanje...
da li cje to biti neki mali qrs, ili neshto... ne znam, ali cje sama videti ja joj je glas za NW tanji, bez obzira na opseg, pa cje malo poraditi na sebi...
pamtite ovaj post do sledecjeg albuma, pa kad on bude izashao, videcjete ogromnu razliku...
s tim shto cje, do tada, Tuomas upropastiti NW, no dobro, ovo je ipak Anetina tema....
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

Lomelinven

a?sta?kakav kurs? o cemu ti to :shock:

Angel Of Light

pa verovatno je mislio da ce raditi malo na usavrsavanju svog glasa...

Lomelinven

hm...tesko da ce u ovim godinama nesto postici, pogotovu sto je do sada pevala na jedan nacin....

Angel Of Light

to i ja mislim,ali polako,videcemo vec sta ce i kako biti...

Lomelinven

da li je to negde objavljeno, ili to on samo nagadja?

Angel Of Light

ma nagadja koliko ja znam...to je samo njegovo misljenje...

nobody

Citat: Sirius poslato Jul 17, 2007, 01:02:08
...anettin vokal je za mene sasvim prosecan,  ni po cemu se ne istice od ostalih vokala, a to je smrt za ovakav bend.....obrati malo paznju, svaku pesmu ona isto otpeva, u poetu se namucila ko nikad, ono nece uzivo pevati, budi sigurna....a moram priznati da je i tuomasova kreativnost oslabila, samo mi se poet svidja, ovo ostalo je manje-vise prosecno....
Tarja je za mene neponovljiva, ali i da je od zlata, nije mogla ostati u bedu i to je realnost koju bi trebali prihvatiti. Vidjet ćemo da li je novi vokal smrt za ovakav bend, ja smatram da ovakav veliki bend živi bez obzira promijenili oni jedanput ili stoput pjevačicu ako ostali ostaju.
Obratila sam pažnju na to kako pjeva, i čula sam očito više nego ti. A sad ne znam ko ovdje nema sluha, ti ili ja.Ja mislim da može manipulirati glasom više nego Tarja (što ona zbog svog školovanog opernog glasa nije mogla). Time Tarju ne smatram manje vrijednom ili lošijom.
Da pratiš i čitaš neke intervjue s Tuomasom i Anette mogao bi saznati da tvrde da će se The Poet izvoditi na koncertima, no ne odmah na prvim već kasnije.

nobody

Citat: Sirius poslato Jul 17, 2007, 01:02:08
....a moram priznati da je i tuomasova kreativnost oslabila, samo mi se poet svidja, ovo ostalo je manje-vise prosecno....a ako ti stvarno verujes da je bilo onako kao sto je opisano u pismu.....ima tu mnogo vise stvari, vise nego sto i ja, i ti, i vecina ostalih mislimo da znamo....i ne mislim da su sretni sa anette, pogledaj tuomasu lice, na svakoj slici je isto....

Tuomasova kreativnost oslabila?! Hallo!? Toliko različitih pjesama na albumu,od laganih do naj heavy ikada s novim raznovrsnim elementima: irska i keltska narodna glazba, soprano boys, toliko orkestracije, zbor i da ne nabrajam dalje! Uloženo 800 000 eura i toliko vremena, truda, živaca mukotrpnog rada za ovaj album- koji još nismo ni čuli u cjelosti i ti veliš da Tuomas nema kreativnost jer je ponovio dva izaza iz prošlih albuma- i to da nisi pročitao lyrics ostalih pjesama nego čuo nekoliko stihova...Ne znam više što da kažem!

A ova rečenica o Tuomasovom licu na slikama, ha, ha... KAkve to ima veze, trebao bi ga bolje upoznati da bi znao što njegov pogled na fotografiji znači. Ako mi je suditi po intervjuima koje je do sada dao (koje vjerojatno ti nisi čitao) - sumnjam da laže kako je više nego zadovoljan s Anette, da vjeruje u nju, uglavnom u svakom intervjuu je pohvaljuje!

Lomelinven

Mislim da je Aneta kao osoba krajnje pozitivna i zanimljiva - neko ko voli Koeljovu "Veroniku" ne moze biti losh! ima svoj neki fazon.... nece da nosi 'aljine, pa sta...jbg... na to se moramo naivknuti...

Najtfish je sada obasjan nekom drugacijom svetloscu.... to sto se meni i mnogima ovde vise svidelo pre...sta da se radi?

i to da Tomas nije srecan sa njom.... nije bio srecan sa Tarjom izgleda... pa ju je izbacio, ne vidim da li ce ovu izbaciti u skorije vreme, pa tako ne mogu da potpisem to da nije ... secate se one slike gde se svi smeju kao decica?da da, i meni lice na neki pop bend, ali zaboga, vidi se da su srecni...i neka budu, sto da ne, lepi i debeli! :D

Tarja moze mnogo vise da, kako je neko napisao ovde, "manipulise" glasom od jedne pop pevacice...ne vezano za Anet, nisam je cula dovoljno, ne mogu da tvrdim...ali moze....glas koji je skolovan ima vise prostora za razlicite stvari....posebno glas kakav je Tarja...ali ovo nije njena tema..

White Hunter

Kakve veze ima da li zheli da nosi haljine ili ne.. :lol:..
Nebulozno...
Rekla je,sad se setih da nece da se presvlachi 456 puta k'o Tarja..to mi se svidja..Pod uslovom da ne obuje starke,i charape sa crno-belim shtraftama,ili neshto slichno....

To,da li su oni srecni li ne,ne mozhemo da odredjujemo,i nije nasha stvar...
Dovoljno je da kazhu da jesu....

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Angel Of Light

ma neka oni prave fenomenalnu muziku kao i do sad,a to da li su srecni ili nisu je njihova stvar :) jedva cekam da izadje taj novi album da konacno cujem Anetin glas kako valja :)

White Hunter

Veoma novi video intervju...http://www21.nrk.no/p3tv/?bcpid=909858640&...ctid=1125877264

Hi..hi..isfalshirala Higher Than Hope...
Nishta strashno shalim se... :)

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Sirius

@nobody

znas kako, sve si ti u pravu, ne pada mi na pamet da se raspravljam sa tobom ili bilo kim, misli sta hoces, i uzivaj u virtuoznosti njenog vokala....samo cu ovo reci, pogledaj koncert FWTE, pogledaj slike iz perioda oceanborna i wishmastera, i uporedi ih sa ovim sada....vise necu ni rec reci na ovoj temi....