Anette Olzon

Započeo Winter's Son, Maj 24, 2007, 22:44:06

prethodna tema - sledeća tema

Elizabeth

pa verovatno su ljudi mislili da sa novom pevlajkom treba i novi stil oblachenja i shminkanja i tako to...slatka mi je kad se smeje, ali iskreno sam zabrinuta kako che sve to funkcionisati...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

stvarno ima jako lep osmeh :)
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Jefimija

svi su preslatki na toj slici gde se smeju....bas me zanima sta su im rekli....."Polovina pesama sa novog albuma je procuila na net"..."xaxaxaxaxxa.....:histerija:....ozbiljno"....."da"  :shock:

:lol: :lol: :lol:

The passion of lovers is for death said she
The passion of lovers is for death

And slips her banshee smile

Borovnica Crew  :drinkers:

Send me the pillow....the one that you dream on

Angel Of Light

stvarno su svi super na toj slici gde se smeju :)

Nightwish_phantom

Da bog ad pala sa bine i crkla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TARJA FOREVER

Rinoa

Onda idi slusat Tarjin ultra-mega-giga kul solo album i ne sipaj otrov ovdje :roll:

Preslatka mi je na onoj slici sa sesiricem  :wub:
What men or gods are these? What maidens loth?
What mad pursuit? What struggle to escape?
What pipes and timbrels? What wild ecstasy?

Lost Lullaby

Deluje mi kao da je nadogradila kosu :shock:
Might be waiting for someone,
Might be there for us to see,
Might be in need of talking
Might be staring directly at me.....

DREAMERS NEVER REALLY DIE

Who's the one with the sickest mind....now?

.take hold of your time.
.step into the line.

.from loss into your embrace :heart:.

Elizabeth

ko zna, za potrebe sadashnje mozda i jeste...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Lost Lullaby

:shock:
ako jeste, bash se vidi.
ako nije, onda sam se ja opet za'ebala :lol:

.take hold of your time.
.step into the line.

Elizabeth

meni je u sushtini tako svejedno jer ja to ne umem da prepoznam :lol:

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

White Hunter

Ma bila bi odlichna da ima dobar vokal...ovako je prosek.. :/

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Elizabeth

pa ona ni nema losh vokal samo shto se taj njen vokal takav kakav je ne uklapa u ono shto smo mi navikli da je NW.....

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

White Hunter

Ma podseca me na jednu od zhenski iz Abbe...nije ni to problem da mi se svidja shto podseca,ali mi se ne svidja shto podseca,zato ne zhelim da podseca,zhelim novu pevaljku... :(.....

Pored nekih novih glupih pesama,ona ce ih uchiniti prosechnim,glupim bendom na koji se lozhe svi od 98. godishta pa na gore...

Long before us

Angel Of Light

ona ima jako prosecan vokal,a svi smo mi navikli na Tarjin jedinstven vokal...

Jefimija

i to je srz celog problema...pa cak i onog sto nam se ne svidjaju njene straftaste carape...

The passion of lovers is for death said she
The passion of lovers is for death

And slips her banshee smile

Borovnica Crew  :drinkers:

Send me the pillow....the one that you dream on

Winter's Son

ih, bash su tr00 :lol: nemoj tako... em je morala da ih juri po Sweeden/Finland, pa da ih qpi, pa da ih pocepa (zamisli), i tek onda da ih obuche, eeeee..... muke su to bile.... :lol:

Citat: Elizabeth poslato Jul 12, 2007, 15:02:51
pa ona ni nema losh vokal samo shto se taj njen vokal takav kakav je ne uklapa u ono shto smo mi navikli da je NW.....
i + je Tuomas pisao pesme i aranzirao ih u Tarjinom stilu, mislim :roll: :|
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

White Hunter

Pa vrlo moguce,mozhda je nesho promenio,poshto je ponegde Tarja pevala "operski",a ostalo je sve bio popish vokal,tako da i nije mora mnogo da menja...

Long before us

Lost Lullaby

shta vi imate protiv shtraftastih charapa :lol:

ne znam, prvo da je chujem kako odradjuje stare pesme....ovako mi je stvarno okej, ali ne vidim taj bend kao NW kada ona peva, nego kao da slusham neki potpuno drugi..:roll:

.take hold of your time.
.step into the line.

Elizabeth

Citat: Lost Lullaby poslato Jul 12, 2007, 18:11:18

ne znam, prvo da je chujem kako odradjuje stare pesme....ovako mi je stvarno okej, ali ne vidim taj bend kao NW kada ona peva, nego kao da slusham neki potpuno drugi..:roll:

ovako je nekako i u mojoj glavi...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

eh i ja jedva cekam da vidim kako ce izvesti stare stvari...i definitivno se slazem da ovo sada gledam kao neki drugi bend...

White Hunter

Ja i ne...ali cu ih od sad gledati drugachije,to sigurno...samo se nadam da ce na cd-u vokali biti bolji...

Jbt,kad god pogledam Anette OLzon,ja chitam Ozon...

Long before us

Angel Of Light

to se i meni desava :lol: :lol:

nobody

NE mogu vjerovati što sam sve ovdje pročitala. Ljudi (ili djeco) pa vi niste normalni!!
Joj, ne sviđa vam se kako se smije, kako se oblači, kosa, a najvažnije glas!! Jeste li upoće čuli polovicu cijelih pjesama s Dark passion playa? Očito da niste. Anette nije bezveze izabrana! U novim pjesmama čujete kakve su Anetteine glasovne sposobnosti- drugačije od Tarjinih, da (većinu pjesmi s novog albuma Tarja ne bi mogla otpjevati ko Anette, vjerujte). Netko je napisao da bi Tarja bolje otpjevala Evu?! Nikada! Vjerujem da će neke stare pjesme otpjevati čak bolje nego Tarja.
Ako ste bar pročitali oproštajno pismo Tarji znate kakva je bila situacija u bendu. Sad se vidi po video blogovima i intervjuima da su dečki sretni s veselom Anette. Ona je veliko osježenje bendu i onaj koji voli nightwish naviknut će se na njezin predivan glasić.
Ako vam ne odgovara njezin glas nemojte vrijeđati sve po redu!

Angel Of Light

ok,ukusi su razkliciti,ali ja mislim da njen i Tarjin glas ne mogu da se porede...

White Hunter

Veri importnt... :)

Many people who somehow have gotten a hold of one or more of the tracks ripped from the Poet And The Pendulum promo-CD and leaked floating in the web, have been complaining about how "weak" they found Anette's voice on the new CD.

Tuomas revealed in the Spanish magazine Rafabasa's interview (linked in the Articles-thread) that after the promos were shipped already, Mikko Karmila at Finnvox took his time and mixed the whole CD one more time. It means that the leaked promo-tracks are not in the final shape as they will appear on the final CD when released in September.

Today webmaster Jarmo said on the Finnish side, that Tuomas had brought him the newly mixed CD last weekend and Jarmo confirmed that guitar tracks were partially redone and the level of Anette's vocals were raised throughout the CD. As he put it, the difference in audibilty of Anette's vocal tracks compared to the promo-CD is quite remarkable.

Those who unjustly have criticized the upcoming CD based on the leaked, often sub-par quality files, the three official short samples and one released untypical ballad, may experience some kind of surprise when they will hear the final product.

Dzhabe oni mixuju ako ona ne mozhe to uzhivo da interpretira...

Long before us

Angel Of Light

Sirius

Citat: nobody poslato Jul 17, 2007, 00:06:39
NE mogu vjerovati što sam sve ovdje pročitala. Ljudi (ili djeco) pa vi niste normalni!!
Joj, ne sviđa vam se kako se smije, kako se oblači, kosa, a najvažnije glas!! Jeste li upoće čuli polovicu cijelih pjesama s Dark passion playa? Očito da niste. Anette nije bezveze izabrana! U novim pjesmama čujete kakve su Anetteine glasovne sposobnosti- drugačije od Tarjinih, da (većinu pjesmi s novog albuma Tarja ne bi mogla otpjevati ko Anette, vjerujte). Netko je napisao da bi Tarja bolje otpjevala Evu?! Nikada! Vjerujem da će neke stare pjesme otpjevati čak bolje nego Tarja.
Ako ste bar pročitali oproštajno pismo Tarji znate kakva je bila situacija u bendu. Sad se vidi po video blogovima i intervjuima da su dečki sretni s veselom Anette. Ona je veliko osježenje bendu i onaj koji voli nightwish naviknut će se na njezin predivan glasić.

ako ti verujes da ce stare pesme otpevati bolje nego tarja, onda je za tebe stari (pravi) nightwish bio nesto potpuno drugacije nego za mene....za mene je bio bend u kome je sve savrseno spojeno, muzika, textovi, tarjin i marcov vokal.....anettin vokal je za mene sasvim prosecan,  ni po cemu se ne istice od ostalih vokala, a to je smrt za ovakav bend.....obrati malo paznju, svaku pesmu ona isto otpeva, u poetu se namucila ko nikad, ono nece uzivo pevati, budi sigurna....a moram priznati da je i tuomasova kreativnost oslabila, samo mi se poet svidja, ovo ostalo je manje-vise prosecno....a ako ti stvarno verujes da je bilo onako kao sto je opisano u pismu.....ima tu mnogo vise stvari, vise nego sto i ja, i ti, i vecina ostalih mislimo da znamo....i ne mislim da su sretni sa anette, pogledaj tuomasu lice, na svakoj slici je isto....
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

Rinoa

Citat: nobody poslato Jul 17, 2007, 00:06:39

Sa vecinom ovoga sto si napisala se slazem.
Samo jedno, ja ne zelim da pjeva stare pjesme. Ikad. Nakon jucerasnjeg cjelodnevnog drogiranja starim albumima i koncertima, dosla sam do zakljucka da bi mi bilo ne samo cudno, nego i neugodno da itko drugi to pjeva :|
Jednako ne mogu zamislit ni Tarju da pjeva nove stvari.

A Anettica je drazesna i nadam se da cu se uspjet posve naviknut na njeno pjevanje, i zavoljet ga barem pola kao tarjino, opet me neka nostalgija pocela prat.  :(
What men or gods are these? What maidens loth?
What mad pursuit? What struggle to escape?
What pipes and timbrels? What wild ecstasy?

Lomelinven

Citat: White Hunter poslato Jul 17, 2007, 00:42:18
Veri importnt... :)

Many people who somehow have gotten a hold of one or more of the tracks ripped from the Poet And The Pendulum promo-CD and leaked floating in the web, have been complaining about how "weak" they found Anette's voice on the new CD.

Tuomas revealed in the Spanish magazine Rafabasa's interview (linked in the Articles-thread) that after the promos were shipped already, Mikko Karmila at Finnvox took his time and mixed the whole CD one more time. It means that the leaked promo-tracks are not in the final shape as they will appear on the final CD when released in September.

Today webmaster Jarmo said on the Finnish side, that Tuomas had brought him the newly mixed CD last weekend and Jarmo confirmed that guitar tracks were partially redone and the level of Anette's vocals were raised throughout the CD. As he put it, the difference in audibilty of Anette's vocal tracks compared to the promo-CD is quite remarkable.

Those who unjustly have criticized the upcoming CD based on the leaked, often sub-par quality files, the three official short samples and one released untypical ballad, may experience some kind of surprise when they will hear the final product.

Dzhabe oni mixuju ako ona ne mozhe to uzhivo da interpretira...

Sta sam htela reci...

Mene jako boli sto pojedini pljuju Tarju na racun Anete i obrnuto, iako sam i ja sama ucestvovala u tome, ovom prilikom bih rekla da se zbog toga jako stidim i kajem.

Ko ste vi da uopste komentarisete kako bi Tarja pevala nove pesme? Da li ju je neko mozda cuo? Ili ste i sami nekada pevali,pa znate kako je to? (necu sad da mislite da sam ja neko ko kao nesto zna, zanemarite cinjenicu koliko sam ja u muzici i ne samo ja, vec ima ovde dosta ljudi koji su jos i duze) dakle, ne prihvatam da iko Tarju vredja, i govori kako ne bi mogla ista od toga da peva, jer je, s duznim postovanjem i bez uvrede - Tarja skolovani muzicar, skolovana pevacica i profesionalac. Da ne govorim o njenom iskustvu...

Mozda cete se iznenaditi, ali nekada je teze pevati ako imate tehniku.

Jako je tesko pridrzavati se pravila u svakom smislu,a tek citave tehnike pevanja, gde se sve menja od govora do disanja, a nikada se propisno ne nauci, tj uci se celog veka - i za Tacu i za Anet je podjednako velika stvar, jer su obe na svoj nacin profesionalne u tome sto rade (i je Anetica skolovala glas, koliko sam mogla da primetim).

Tako da je glupo da uopste razmatrate kome je teze ili lakse i ko ce bolje ili lepse nesto otpevati, jer su obe razlicite, imaju razlicite sudbine i skole i blah blah truc truc.. 

Naravno da ce da je miksuju, pa i Tarju su peglali! sta mislite, da nisu? To je shoubiznis ;) najnormalnija stvar!

Sve je samo u nacinu i stilu - njih dve se totalno razlikuju, i to moramo da prihvatimo, daklem, dragi najtfishevci, moramo prihvatiti Anet, sa time da i dalje volimo Tarju... odnosno...dupe nam je u procepu...

a da zaboravila sam i ovo - ljudi sa malo manjim glasovima drugacije zvuce na snimku i obrnuto, ko zna, mozda se budemo iznenadili u septembru ;)

White Hunter

Ne interesuje me da shta bi koja mogla/ne bi mogla da otpeva..
Bitno mi je da Anette mozhe da peva ono shto joj je zadato i da podjednako dobro zvuchi uzhivo i na albumu...
A shto se tiche tehnike koju pominjesh,to je narvno tachno i svako ko se bavi muzikom to zna...
Shkolovana solo pevachica zbog tehnike koju poseduje ne mozhe da peva bilo shta..u principu mozhe,naravno,ali ce pevati tom tehnikom koju poseduje,i mozhda ce "loshije" otpevati u odnosu na neku koja nema nikavu posebnu tehniku...
Mislim samo uporedite Tarju dok peva pop,tj. dok peva operskim glasom...

Long before us