Anette Olzon

Započeo Winter's Son, Maj 24, 2007, 22:44:06

prethodna tema - sledeća tema

Winter's Son

malo mi je chudo smeshna :)
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

Jefimija

djasvi mi se `aljinica :D

The passion of lovers is for death said she
The passion of lovers is for death

And slips her banshee smile

Borovnica Crew  :drinkers:

Send me the pillow....the one that you dream on

Angel Of Light

slatka mi je nekako na ovoj slici :)
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Blacwin

тотално је кул , а аљинче је много лепо а тек косицааааа ууууу

Arwen

Citat: Lomelinven poslato Maj 25, 2007, 01:02:52
hmm ne znam.... ja samo vicem NE ZNAM :lol:

zbunjena sam...pazite kad ona nikad nije slusala nightwish sve dok nisu izbacili Tacu :roll:

i pevala je abba cover.....

mislim stvarno...

Ni Tarja nije bila fan Nightwisha,pa to nikome nije smetalo....a i ne moramo joj zamjeriti što voli Abbu....damn,i ja volim kadkad poslušat nešto od popa...Dido,Pink.....nice....okej,cura je super,sjajne glasovne mogućnosti...mada mene samo muzika interesuje,za glas pjevačice mi se fućka...to meni ionako nema puno veze sa bendom...barem meni
I hate when they think I'm just I child

Angel Of Light

heh,pa zato je toliko i gotivis...kad bi cenila glasovne sposobnosti bila bi druga prica...i vokal je tu da iznese pesmu,tako da ne razumem kako ti je vokal nebitan...mislim,ako vokal nije dobar pesma gubi bar upola na kvalitetu...to ti je kao da imas note a nemas cime da ih ostvaris u praksi...

Lomelinven

Citat: Arwen poslato Septembar 06, 2007, 23:30:52
Ni Tarja nije bila fan Nightwisha,pa to nikome nije smetalo....a i ne moramo joj zamjeriti što voli Abbu....damn,i ja volim kadkad poslušat nešto od popa...Dido,Pink.....nice....okej,cura je super,sjajne glasovne mogućnosti...mada mene samo muzika interesuje,za glas pjevačice mi se fućka...to meni ionako nema puno veze sa bendom...barem meni

Tarja nije bila fan Nightwisha?:histerija: pa, tehnicki gledano, ne moze biti fan sopstvenog benda?ako je pristala da udje u tu pricu, znaci da je to volela - ali ovo nije tema o TARJI!!!

Ne zameram joj sto slusa Abbu i ja slusam Abbu - nego sam napisala PEVALA je u abba cover, sto upucuje na njen nacin pevanja. Mada sada razumem zasto je uzeo nju, ne samo zbog toga sto je hteo da promeni neke stvari. Da je uzeo bilo koju drugu "divu" imitirala bi Tacu i to bi zvucalo grozno, ova nije ni slusala toliko tu muziku i nije imala sanse da padne pod uticaj....

nije stvar u glasovnim sposobnostima, muzika njie samo hrpa nota...vokal ne "iznosi" pesmu...stvar je u coveku.... pa eto, u to ime je Aneta i dobila svoju sansu...

White Hunter

Provalio sam tek sad..da ona i Candice Night imaju neopisivo slichne vokale..:lol:

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Lomelinven

ahahahaha :histerija:

to sam i ja pomislila onomad :) ali candice je meni :wub: 

Arwen

Citat: Angel Of Light poslato Septembar 06, 2007, 23:38:08
heh,pa zato je toliko i gotivis...kad bi cenila glasovne sposobnosti bila bi druga prica...i vokal je tu da iznese pesmu,tako da ne razumem kako ti je vokal nebitan...mislim,ako vokal nije dobar pesma gubi bar upola na kvalitetu...to ti je kao da imas note a nemas cime da ih ostvaris u praksi...

''ako vokal nije dobar pesma gubi bar upola na kvalitetu''

Tu si možda i u pravu!.Sva sreća da Annete ima super glas pa nisu izgubili na kvaliteti...zna iznjeti pjesmu ljepše nego Tarja.....Tarja je bila malo suhoparna na zadnja dva albuma.Kad treba neku pjesmu sa tužnom tematikom otpjevati,ona pjeva veselo,a kad je pjesma vesela,onda pjeva sa tugom...pa dobro,možda ne zna dobro engleski,pa ne skonta o čemu se radi u pjesmi,nije to sad u potpunosti njena krivnja.Iskreno,bolje mi je zvučala na Wishmasteru i Oceanbornu,tada je baš ono pravo pjevala...a ovo sad je zakazala.Baš bi bilo dobro da sada s Annete snime ponovno pjesme Ever dream ,Nemo,Dark chest of wonders,Dead to the world...glas joj je ko stvoren za to.I bolje se uklapa s Marcom.

black_widow

*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Blacwin

слажем се са Арвеном , само зато што није оперска дива није добра за најтвиш  , баш је ми је добро што је обични сељачки гласић победио уштогњене и болесне зомбије

Winter's Son

Slazem se sa milicom, po pitanju uticaja i drugih "operskih diva"
Drzim se toga da cje na sledecjem albumu zvuchati bolje...

Ali, nemozete svaljivati na Anetu to shto ne ume (josh) da se snadje sa svim orkestarskim i horskim deonicama, i tome shto nekad "potone" u orkestar dok peva... ni Tarja se nije proslavila umecjem da bude u prvom planu, ako razumete shta hocju da kazem.... Jeste da je Tarja skolovan vokal, ali ni ona nije umela da izadje na kraj sa time... Aneta je druga pricha, jer nije taj tip vokala, i to se njoj ne moze baciti na ledja...
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

White Hunter

Ma meni je ona ok zhena totalno..fino peva...nije istripovana i chvrsto stoji na nogama...Ozbiljna je,a mogli su da uzmu neku napaljenu klinku metalku...

Long before us

Angel Of Light

Citat: Arwen poslato Septembar 07, 2007, 17:34:59

Tu si možda i u pravu!.Sva sreća da Annete ima super glas pa nisu izgubili na kvaliteti...zna iznjeti pjesmu ljepše nego Tarja.....Tarja je bila malo suhoparna na zadnja dva albuma.Kad treba neku pjesmu sa tužnom tematikom otpjevati,ona pjeva veselo,a kad je pjesma vesela,onda pjeva sa tugom...pa dobro,možda ne zna dobro engleski,pa ne skonta o čemu se radi u pjesmi,nije to sad u potpunosti njena krivnja.Iskreno,bolje mi je zvučala na Wishmasteru i Oceanbornu,tada je baš ono pravo pjevala...a ovo sad je zakazala.Baš bi bilo dobro da sada s Annete snime ponovno pjesme Ever dream ,Nemo,Dark chest of wonders,Dead to the world...glas joj je ko stvoren za to.I bolje se uklapa s Marcom.

ever dream ni u snu ne bih volela da cujem u njenom izvodjenju...a koliko Anette ima SUPER glas videcemo...

limbonic

Ljudi,Nightwish je bez Tarje mrtav.Nisam voleo i ne volim mnogo da slusam NW,osim u nekim pesmama gde Tarja dominira,uglavnom baladicne stvari,ali zato obozavam njen/e solo albume.NW je jednostavno posle Tarjinog odlaska trebao da se raspadne i da mozda osnuju novi bend pod drugim imenom i novom pevacicom.Kome god spomenem Nightwish,a da ne slusa metal ili nesto slicnu,sve asocira lepa pevacica sa izuzetno dobrim glasom.
Mozda sagledavam stvari iz nekog drugog ugla,ali to je moje,a vi mislite o tome :lol:

limbonic

Elem,muzicke delove je mogao da odsvira svako,sto se ne bi reklo i za pevacke.

Sakrio sam se u bunkeru,posto ocekujem drvlje i kamenje :lol:,ali valjda cu izdrzati napad.Samo se drzite kad krenem u kontraofanzivu.

Lomelinven

Citat: Arwen poslato Septembar 07, 2007, 17:34:59

drago dete, da ti kazem nesto, aranzmane je radio THUOMAS, a ne TARJA! dakle, njeno "suvoparno" pevanje na protekla dva albuma nema veze sa njom, vec sa onim kako je kompozitor napisao i sta je od nje trazio.

Citat: White Hunter poslato Septembar 07, 2007, 19:35:13
Ma meni je ona ok zhena totalno..fino peva...nije istripovana i chvrsto stoji na nogama...Ozbiljna je,a mogli su da uzmu neku napaljenu klinku metalku...

a sta ti pa imas protiv napaljenih klinki metalki??:lol:
nema sad, da su uzeli.....uzeli su anetu pa sta, treba da skacemo sa mosta?

Citat: Vampire Vorador poslato Septembar 07, 2007, 18:11:33
Slazem se sa milicom, po pitanju uticaja i drugih "operskih diva"
Drzim se toga da cje na sledecjem albumu zvuchati bolje...

Ali, nemozete svaljivati na Anetu to shto ne ume (josh) da se snadje sa svim orkestarskim i horskim deonicama, i tome shto nekad "potone" u orkestar dok peva... ni Tarja se nije proslavila umecjem da bude u prvom planu, ako razumete shta hocju da kazem.... Jeste da je Tarja skolovan vokal, ali ni ona nije umela da izadje na kraj sa time... Aneta je druga pricha, jer nije taj tip vokala, i to se njoj ne moze baciti na ledja...

ko svaljuje na njena pleca ishta? ne mogu joj suditi to sto ona peva a la pop singers ili slicno, pa koliko je ljudi samo pevalo uz orkestar?hetfild je pevao uz orkestar, pa?i hor...koliko sam ja skontala ceo ovaj album je i napravljen tako da pevacica NE BUDE u prvom planu, zato je aneta i odabrana, da se ne istice previse (mozda je to Tarjin jedini greh?) da sve bude ravnopravno?

@limbonic: tako uglavom misle svi stari nw fanovi, i uopste svi nw fanovi...ali sta da se radi...tako je kako....

ovo nije tema za price sta bi bilo kad bi bilo, pricice o tarji, tomi i slicno, pisite to na njihovim temama...

Lomelinven

Citat: limbonic poslato Septembar 08, 2007, 00:29:25
Elem,muzicke delove je mogao da odsvira svako,sto se ne bi reklo i za pevacke.

ovo je potpuno tacno

limbonic

Ma,ok je sve to.
Definitivno ce se fanovi podeliti.
Dobro je sto je Tarja nastavila solo.
Ima i za nas,a ima i za vas,mislim ove druge :lol:

Lomelinven

ma nek je aneta ziva i zdrava, lepa i debela, pevala ona 'vako ili onako, meni je sve kul :)

limbonic

Jasno,bre.
Necemo seci vene zbog ovog sto se dogodilo,picimo dalje.
Mene je licno razsocaralo kad su The Gathering promenili "fazon" i od tad ih slabo slusam,mislim na novije albume,ali tu su uvek oni stari.Tako je i sa NW,neko ce ih i dalje pratiti,neko ce se zaustaviti na Tarji.To je muzika,ne moze nista vecito trajati,ali tu su cvrsti mediji koji beleze ono sto se svakom pojedincu svidja.Toliko je novih bendova,svako svakodnevno nalazi nesto novo sto mu para usi.Sa jedne strane ne valja sve slusati,a sa druge ne valja se ogranicavati.Sve je to kao sto rekoh muzika i tu je da nas nacini srecnim ili da brze i bilje predjemo preko nekih stvari.Profesionalnim muzicarima je muzika zivot,a nama obicnim smrtnicima na neki nacin samo razonoda i propratni element uz nesto sto nam je okupacija.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAA,skrenuo sam sa teme.BAN immediatelly.
Aj da probam da se izvucem:

HAIL ANNETE

Elizabeth

mene vishe mrzi da se upushtam u razgovore o njoj....eto koliko mi znachi ovaj novi nw... :|

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Arwen

Citat: Angel Of Light poslato Septembar 07, 2007, 19:47:17
ever dream ni u snu ne bih volela da cujem u njenom izvodjenju...a koliko Anette ima SUPER glas videcemo...

too bad...ali ja zato jedva čekam!I'm happy!Baš ću se razočarati ako ne budu izveli tu pjesmu

Arwen

Citat: Lomelinven poslato Septembar 08, 2007, 00:45:53
drago dete, da ti kazem nesto, aranzmane je radio THUOMAS, a ne TARJA! dakle, njeno "suvoparno" pevanje na protekla dva albuma nema veze sa njom, vec sa onim kako je kompozitor napisao i sta je od nje trazio.

a sta ti pa imas protiv napaljenih klinki metalki??:lol:
nema sad, da su uzeli.....uzeli su anetu pa sta, treba da skacemo sa mosta?

ko svaljuje na njena pleca ishta? ne mogu joj suditi to sto ona peva a la pop singers ili slicno, pa koliko je ljudi samo pevalo uz orkestar?hetfild je pevao uz orkestar, pa?i hor...koliko sam ja skontala ceo ovaj album je i napravljen tako da pevacica NE BUDE u prvom planu, zato je aneta i odabrana, da se ne istice previse (mozda je to Tarjin jedini greh?) da sve bude ravnopravno?

@limbonic: tako uglavom misle svi stari nw fanovi, i uopste svi nw fanovi...ali sta da se radi...tako je kako....

ovo nije tema za price sta bi bilo kad bi bilo, pricice o tarji, tomi i slicno, pisite to na njihovim temama...

damn,jesam li ''dijete'' zato jer mi je 17???Je li sad ispada da su mlađi manje bistri i da sporije kontamo?

Elizabeth

Citat: Angel Of Light poslato Septembar 07, 2007, 19:47:17

takodje....mislim da bi upropastila tako lepu pesmu, tarja je to ipak najbolje pevala.... :(

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

White Hunter

Pa sad..na EOAE,Ever Dream je najloshije otpevana pesma.Tu pesmu je mnoooogo bolje pevala na CC turneji...
Nece mi smetati da je Anette peva sve dok dobro zvuchi..nece mi smetati ustvari da peva bilo koju pesmu sve dok to dobro zvuchi...Nisu to Tarjine pesme,pa da ne mogu biti otpevane od strane drugog muzichara ili neshto slichno..sve pesme su Tuomasove i on odluchuje..

Long before us

Elizabeth

to je tachno, ali ne znam ni ja...jednostavno sam previshe vezana za tu pesmu bash u tarjinom izvodjenju... :|

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

White Hunter

Ih...ima mnogo pesama za koje smo vezani,ali u Tarjinom izvodjenju... :(...

Long before us

Elizabeth

sada  cje bash biti chudno,...samo se pitam da ili cje anette uspeti da izvuche neke visibne koje je tarja izvlachila .... :|

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~