Anette Olzon

Započeo Winter's Son, Maj 24, 2007, 22:44:06

prethodna tema - sledeća tema

Crownless Phoenix

kad sam je videla u onih par sekundi na trecem dnevniku pomislih:
jbt, sta ce Ivana iz Negativa tamo?!?! " :shock:
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

Elizabeth

Ivana Negativ je mnogo deblja od Anete :P

Ne znam samo, ko joj bira odecu za nastupe, ili to ona bira sama???

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Night Prowler

Meni se bas svidja kako se obukla. Doduse, ne treba joj takav outfit za koncert.

Elizabeth

Pa upravo to :| Meni ta haljina tako deluje nedefinisano, i ona sama mi u njoj deluje nedefinisano :| Ali, bbuduci da sam mislila da ce obuci nesto klosarski iscepano, ovo je jos super :lol:

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Blademaster

Meni se takodje ne svidja kako se obukla  :|

Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die
Make me guess who's the one
Behind the mask of Father and Son

In the glades of summer
A light still wanes in you

Carcharoth

Eto sta znaci suditi o nekom na osnovu tv,dvd,youtube snimka...nekoliko dana pred cert slusao sam malo snimke na youtubeu,i bilo je i dobrih snimaka ali mnogo vise losih i na osnovu njih ne moze da se zakljuci dal neko mnoogo lose peva ili jok.Prva stvar,ne moze da se preko takvog snimka prenese na primer bas  sa zvucnika,ta energija koja se oseca u vazduhu pred binom,da sad ne navodim prednosti certta.Druga stvar,ako si jos sa nekim na certu,pa pevate u glas koliko vas grlo nosi,uzivas u pesmi i tako to,onda i ne obracas toliko paznju na neke stvari,odnosno nisu toliko bitne.Bitno je da se dobro provedes tokom koncerta.Ako dolazis na cert sa predubedjenjem da ce ti biti lose,onda ce tako i biti.
Ja sam se super proveo.Meni to sta je ona obukla,ili je  neki stih skratila,uopste nije bilo bitno.Najbolji deo koncerta je bio tokom POeta,,,u "Mother & Father" delu kad su ona,Marko i Empu bili naslonjeni na setove sa bubnjevima,a u pozadini onaj T klavirise.
Ekstrat!
Moondance!?...no,no...Woolfdance!

Blademaster

ima smesan glasic  :)

Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die
Make me guess who's the one
Behind the mask of Father and Son

In the glades of summer
A light still wanes in you

Natalia

Ma nije bino kako se obukla... aman ljudi...
Bitan je glas. Koji se meni i ne svidja,ali opet postoje ljudi kojima se svidja i gotovo...
Silence—I don't want to hear your shit. 
Patience—just wait a little bit. 
Don't cry—your tears mean nothing. 
Help me—I'm looking for something. 
Bleeding—I sink my teeth in. 
Divine—my love of your crimson. 
Nectar—it courses through me. 
Your blood—it's like ecstasy.

Pale, beyond porch and portal,
Crowned with calm leaves, she stands
Who gathers all things mortal
With cold immortal hands

Holding on to you was like holding on to nothing

Ika

Citat: Blademaster poslato Jul 12, 2008, 00:47:38
Meni se takodje ne svidja kako se obukla  :|
Agree. Shta cje joj onakwa haljina na +40?! A plus je totalno bezweze i kroj i model i swe...
A za pewanje mislim da sam wishe puta rekla....argh.

Elizabeth

Jbt, u toj haljini je izgledala kao trudnica :shock: A opet, ko zna... :chesh: :lol: Mozda je Toma nasao novu muzu xD

Meni se svidja njen glas dok prica :) Jeste da zvuci jako detinjasto, ali opet mi je slatko nekako :) I lepo ona peva, to isto mislim, ali jbg.. Nismo navikli na takav glas u NW-u...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Winter's Son

ali mora da joj se oda priznanje zato shto se trudi i peva ih od srca....
Provaljujem u njoj zelju da ih otpeva shto bolje... jbg, nije ona kriva zato shto ima takav glas...
http://www.youtube.com/watch?v=2SnhYGCUUIo&feature=related
DCoW - Tarja vs Aneta Tarja je sa EOAE a Aneta sa linka za DCOW od pre nekog posta...
kontam da nama u njenom glasu fali tehnika za pevanje live, kad bi bila malo shkolovaniji glas nebi bilo nekih promena sem u boji glasa, al' ajde....
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

Elizabeth

Citat: Vampire Vorador poslato Jul 18, 2008, 01:16:52
jbg, nije ona kriva zato shto ima takav glas...

Ovo tako tuzno zvuci :lol: :|

Meni se svidja kakav kontakt ima s publikom, i to sto Vorador kaze, vidi se da se trudi...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

NaxSwanheart

...radila sam odawno owaj test...  :icon_twisted:

Crownless Phoenix

ajooooj i ja sam ga radila davno...
rezultat: razbila sam je!!!!!!!!!! :histerija:
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

NaxSwanheart

...usred Amarantha...  :D  :D  :D ... :histerija: 

fatality

Iko, ili kako se vec zoves, ti bas mrzis Anette. Otkud toliko mrznje? Mislim, jeste da je nekim ljudima krivo sto je ona usla u bend ali nisam video da neko nekoga toliko mrzi. Totalno si mi nejasna... Mislis da ces time nesto da postignes? Ne razumem...
There is a light above my head,
Into your eyes my face remains.

DARK PASSION PLAYER

fatality, samo da znas da sam uz tebe... Iko A I OSTALI sta je ona zgresila? uostalom sta je tebi I VAMA uradila??? tarja je ziva(hvala bogu) i ona na kon certima peva najbolje pesme od Nw-a... prema tome, ne vidim razlog za toliku mrznju i ljutnju prema njoj...
Master!
Apprentice!
Heartborne, 7th Seeker
Warrior!
Disciple!
In me the Wishmaster...

fatality

To ti pricam! 'Ajde razumem da se neko nekome ne svidja i sve to ali da po internetu non-stop trazis neki hejt content (da ga tako nazovem) i da ga ovde postujes, to mi stvarno nije jasno...

Meni, licno, se Anette bas svidja. U necemu je Tarja bolja od nje ali u necemu nije. Neke pesme od Nightwisha nisam bas i nesto voleo dok nisam cuo kako ih Anette peva...

DARK PASSION PLAYER

to sam govorio odkad sam se registrovao... posteno, negotivim bas toliko annette, ali jbg opet... ona je clan benda.... nek proba tarja da otpeva amaranth-a...
Master!
Apprentice!
Heartborne, 7th Seeker
Warrior!
Disciple!
In me the Wishmaster...

Ika

Jao Bozhe. Ne ulazim u owakwe rasprawe.

Ona je unela pop u bend swojim skichawim glasom. Njeno ponashanje na sceni je rawno citiracju nekoga " tinejdzerki na LSD-ju". Ona je oskrnawila stare pesme. I Tuomas konachno treba da promeni ime benda.

I o kakwom Amaranthu da prichamo, pa Tarja nema potrebe da pewa 'tralalalala' i nekwalitetne pesme.
Uostalom, kad bi tako gledali, widela sam kako je owa otpewala stare pesme a hwala Bogu pa neke pesme NIKADA necje ni izwoditi jer bi to zaista bilo nepodnoshljiwo.

To shto ja postujem linkowe sa snimcima sa koncerata, to swako ima prawo. A to shto je ona ochajna u izwodjenju pesama, shto se widi na prilozhenom, nisam ja kriwa.

Necju i ne mogu ja da postignem nishta, ja samo kazhem ono shto mislim i prilazhem dokaze zbog chega je ne podnosim a to shto se nekome ne swidja...pa, swako ima swoje.

Once there was a dream...and then turned into a nightmare.

Wolim Nightwish. Jako. Ali ne wolim owaj nowi bend.

Toliko od mene.

fatality

Pod internet hejt content-om nisam mislio na clipove vec na npr. onaj clanak iz 24 sata ili onaj test od nekoliko postova gore.

Sto se tice popa (ako ga uopste i ima) nije ga uvela ona vec Tuomas i ostali clanovi koji su se slozili da je prime kao clana benda. Dok slusam DPP uopste ne cujem nikakve pop elemente. I dok sam bio na EXIT-u uopste se nisam osetio kao na nekom pop koncertu vec na pravom rok/metal koncertu. A sem toga, sto je pop toliko strasan?

I nisi mi odgovorila na pitanje. Sta mislis da ces postici time sto (pokusavas da) siris osecanje mrznje prema Anette ovde na forumu?

Ika

Taj chlanak je REALAN, POSTOJI. Postavila sam ga da bi ga ljudi (ako zele) procitali, obzirom da je u vezi sa koncertom.

Tuomasa necu ovde da komentarisem, nije mesto a popa ima itekako, narocito u njenom glasu, a naravno, nisam rekla da mi se muzika na albumu preterano dopada, naprotiv (izuzetak je The Islander). Pop nije strasan ali ga ne treba mesati sa metalom.

A ja ne pokusavam nista, alo, ja pisem svoje misljenje. Boli mene k***c kako ko shvata moje postove i da li misli sta ja sirim, sta ja ne sirim i da li zelim nesto da postignem (ako ima takvih - LOL - ne, nemam nameru nikakvu), ja imam pravo da pishem shta mislim i to i radim, ovo je slobodna drzava. A to da li ce se neko sloziti sa mnom ili ne, to je individualna stvar.

fatality

Dobro. Suit yourself...

Elizabeth

Auu ljudi :| Ja se slazem sa onim sto je fatality rekao, da je Tuomas ''uneo pop'' u bend, a ne Aneta... Da je on zeleo da NW nastavi ''po starom'', nasao bi neku s masnim glasom... No, on je ocigledno zeleo promene...nebitno...mozda, valjda?

Ja licno u sustini ne vidim nista lose u mesanju zanrova, pa toliko zanrova se mesa sa metalom, i klasicna muzika, kod NW-a (i ne samo kod NW-a) i opera, a posebno kod progresiv bendova ima svega i svacega, uticaja jazz-a npr... Ali, nebitno je to, poenta je da je NW stekao reputaciju power-simfo-NETAL benda, i da se orijentisao ka tvrdjem, metalskijem zvuku... I sad, kad se tu umeshalo malo pop-a, naravno, nekima nije to isto sto je ranije bilo. Skroz shvatam one koji sad ''mrze'' Anetu (a slazemo li se da je ovde ''mrznja'' ipak prejaka rec?), ali shvatam i one kojima se novi NW svidja, iako ja nisam jedna od tih.

Sve u svemu, poenta je da ovakve rasprave nemaju poentu :D Svako ima svoje misljenje, a pokusavati uticati na necije misljenje je skroz  - i bespotrebno (bogatstvo razlicitosti), i besmisleno na kraju krajeva.

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

kinslayer

Citat: Ika poslato Jul 23, 2008, 19:57:43
Jao Bozhe. Ne ulazim u owakwe rasprawe.

Ona je unela pop u bend swojim skichawim glasom. Njeno ponashanje na sceni je rawno citiracju nekoga " tinejdzerki na LSD-ju". Ona je oskrnawila stare pesme. I Tuomas konachno treba da promeni ime benda.

I o kakwom Amaranthu da prichamo, pa Tarja nema potrebe da pewa 'tralalalala' i nekwalitetne pesme.
Uostalom, kad bi tako gledali, widela sam kako je owa otpewala stare pesme a hwala Bogu pa neke pesme NIKADA necje ni izwoditi jer bi to zaista bilo nepodnoshljiwo.

To shto ja postujem linkowe sa snimcima sa koncerata, to swako ima prawo. A to shto je ona ochajna u izwodjenju pesama, shto se widi na prilozhenom, nisam ja kriwa.

Necju i ne mogu ja da postignem nishta, ja samo kazhem ono shto mislim i prilazhem dokaze zbog chega je ne podnosim a to shto se nekome ne swidja...pa, swako ima swoje.

Once there was a dream...and then turned into a nightmare.

Wolim Nightwish. Jako. Ali ne wolim owaj nowi bend.

Toliko od mene.

POTPISUJEM !!!!!!
A hundred days have made me older
Since the last time that I saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And I don't think I can look at this the same
But all the miles that separate
Disappear now when I'm dreaming of your face

<3 :( :(

Dominixux

Da i ja nesto reknem! :)

Slusao sam Nightwish na Exit-u i mogu reci da je Nightwish razbija kako svira, ali stalno mu nesto umanjuje vrednost.
Anete je dobra pevacica, ali Nightwish ne svira muziku za koju je njen glas odgovarajuc.
Mogu reci da je Anete pukao glas na Exit-u na polovini njihovoh 52-minutnog izvodjenja, ili je mozda tehnika kriva (u sta sumnjam posto su se kasniji izvodjaci na main stage-u dobro culi).

Pesma koju je sjajno Anete izvela je Sahara, to je odlicno otpevala, bez greske. Mislim da je ovo jedina pesma koja lezi njenom glasu.
(I da, Anete nemoj pevati Sleeping Sun, pesma je odlicna, ali ne dok je ti pevas)

DPP je album koji je radjen pretezno za ljubitelje Anime crtanih filmova i muzike, tako da je i glas trebao da bude odgovarajuc glasu male devojcice koja ima otprilike 13 godina (ili u ovom slucaju 30 i kusur).

Po meni DPP nije los, ali nije ni bog zna sta. Ja slusam samo instrumentale od DPP, tako da i dalje obozavam Nightwish.
Sto se tice novog Tarjinog albuma, Tarja je pokazala da je moze napraviti odlican vokalni album bez Nightwish-a. Dobro tekstovi malo skripe, ali i na DPP tekstovi su daleko ocajniji od onih ranijih (Angel Fall First, Sleeping Sun, Astral Romance, Nemo...).

Najzad da kazem, sada imam dva omiljenja izvodjaca, koji nekada bejahu jedinstvo i sklad nedokucive bozanske inspirativne energije i melodicnosti,
Nightwish          i                Tarju.

Jednom ce se, nadam se, ponovo spojiti dva polovicna dela u celovitu dusu, cija ce muzika ponovo kao nekad ocarati mnoge metalne duse.
Hahhahhaahhaha!

Cerridwen

Citat(I da, Anete nemoj pevati Sleeping Sun, pesma je odlicna, ali ne dok je ti pevas)
Iz nekog cudnog razloga mislim da Anete ne bira sama sta ce pevati...

Ika

Ne bira, slazhem se, mislim da Tuomas bira...kao i za swe ostalo :roll:

Mogu reci da je Anete pukao glas na Exit-u na polovini ----> owo su mnogi rekli...ja je nisam ni chula dobro pa ne znam xD

Sto se tice novog Tarjinog albuma, Tarja je pokazala da je moze napraviti odlican vokalni album bez Nightwish-a. Dobro tekstovi malo skripe, ali i na DPP tekstovi su daleko ocajniji od onih ranijih. ----> AGREE big time.

;)

chess

Jedini razlog zasto sviraju starije pesme sa anet je da ne bi izgubili stare fanove,i Tuomas sam zna da to ochajno zvuchi al mora,shta ce....