Anette Olzon

Započeo Winter's Son, Maj 24, 2007, 22:44:06

prethodna tema - sledeća tema

Elizabeth

Ja se NADAM da Tuomas ZNA da to ocajno zvuci. -.-

Stare pesme joj definitivno ne leze, ali ove nove jos i nekako. Cini mi se pesme sa DPP-a da su ipak pisane za njen glas, dok ga je pisao, Tuomas je sigurno imao vec u glavi ideju kakav vokal ce odabrati...Tako da, vokali, to jest Aneta, na DPP-u uopste ne zvuci lose, ali jbg, mnogima je tesko da ga svare... Meni prvoj... :|

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Coa Smor

Pa pitanje je, recimo Sacrament of Wilderness rekao bih da Anette skroz dobro izvodi, Wish I Had An Angel mislim da joj isto poprilično leži, ima još toga...neobično mi malo ovo poređenje sa Animama, doduše, mene jedino Eramaan podsetio na taj fazon, a i to samo isprva nekako :)

A sad za biranje, ne verujem da je Tuomas previše šiba - imaju probe, pa pronađu, mada ima tih nekoliko koje okreni-obrni moraju, tako da tu moguće da se moraju praviti kompromisi...

Svakako, bar mene je Anette poprilično prijatno iznenadila što se lajva tiče, mada čekam još neki pro-snimak pa da se to vidi kako treba, ovi pubični snimci sa tjuba mi nisu baš reprezentativni...
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

chess

Ja kad sam video kako zvuchi Slaying the dreamer sa anetom,pomislio sam ''pa jel ovaj normalan,pustio je anetu da peva takvu pesmu,a zna da ne moze da izvuche ono shto tarja moze na kraju''

Ika

Citat: chessmaster poslato Avgust 04, 2008, 00:24:59
Ja kad sam video kako zvuchi Slaying the dreamer sa anetom,pomislio sam ''pa jel ovaj normalan,pustio je anetu da peva takvu pesmu,a zna da ne moze da izvuche ono shto tarja moze na kraju''

Jaoj...to BOLI kako zwuchi... :evil: Mogao je bar da razgranichi shta cje owoj, ako se tako mozhe recji, koliko-tolikolezhati od starih pesama a shta ne... :roll:

petarnw

a da mi organizujemo duel 1 na 1 ...u levom uglu- IKA ,u desnom uglu  Anette.... pa ko prezivi....
e jedna stvar me znima- nisam bio na netu jedno 15ak dana,vidim da je forum o exitu izbrisan,pa me zanima sta se desilo sa koncertom sa exita... jel ga petra postavila negde na net ili  da li ga ima negde na netu da se preuzme/... mozda ovo nije mesto za ovakvu poruku,ali bilo bi lepo da neko odgovori,pa posle moderatori nek brisu :)
I walk alone
Every step I take
I walk alone

chess

Vidim ja da cemo chekati glupi RTS da se smiluje i pusti u pola noci snimak,do tad nada postoji da ce neko uploadovati.Nego vidim da Ika u polednje vreme slusha malo vishe Amaranth pa se izgleda privikava na anet,ali aneti i pre svega tomi ne mogu oprostiti slaying the dreamer koji majke mi ochajno zvuchi,pa nisu ni ovi novi DPP klinci valjda gluvi.
Ja jedino mogu da slusham Pendulum sa DPP-a,al chim chujem anet....  :banghead: (Al 7 i 8 minut sabija kolko je dobar)

Ika

Ika pusti Amaranth iz dosade xD i puuustog pokushaja da se nawikne na njen glas :D ali me i dalje iritira :lol: Ma njoj se ne oprashta ni jedna stara pesma ... Bre, jedino shto je i Bozhe pomozi su Nemo, Sleeping Sun i Wish I Had an Angel a to bre mogu i ja da otpewam...

chess

Evo ja Saharu slusam i nekako mogu da je svarim.
Eh sad Sleeping Sun da mozes da otpevas,ko tarja niko ne moze i tako treba da ostane,al ko anet mislim da moze svako zensko bice na svetu.Ne znam odakle ideja tuomasu da takvu pesmu skrnavi Anetinim glasom.

Ika

Narawno da ne mogu kao Taca, ali wala kao Anette mozhe swako ...ma meni se njeno izwodjenje ne dopada i tachka. Skrnawi on mnoge pesme nazhalost... :roll:

Winter's Son

Citat: chessmaster poslato Avgust 04, 2008, 00:24:59
ja sam video da ona na kraju nije ni odpevala ono a-a-a...
a isto i za Phantoma>mare se dere a ona kidnula sa stagea...

Shto se tiche DPPa, slusham ceo album (malo mi Escapist bolje zvuchi od vecjine pesama) ali ja uglavnom jurim hor koji je, vecjinom, Andzina "podloga" tako da nju bash neshto i ne chujem :lol: :histerija:
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

Natalia

hm...
ja odavno rekoh da ona nema pojma da peva...
i da je ne podnosim...
ok je ona za nove pesme... (ok ne bas,ali ajde :rol:)
sve u svemu, ne podnosim je
Silence—I don't want to hear your shit. 
Patience—just wait a little bit. 
Don't cry—your tears mean nothing. 
Help me—I'm looking for something. 
Bleeding—I sink my teeth in. 
Divine—my love of your crimson. 
Nectar—it courses through me. 
Your blood—it's like ecstasy.

Pale, beyond porch and portal,
Crowned with calm leaves, she stands
Who gathers all things mortal
With cold immortal hands

Holding on to you was like holding on to nothing

Dominixux

Ma devojka ima dobar glas, samo je lose iskoriscen, ali zato je stas iskoriscen do maximuma. Mada mi je Tarja i tu nekako bolja, jer se na sceni ponasa uzviseno, a ipak na kraju povuce cug iz flase i headbang-uje i pri tome i dalje ima preteran glas, samo sto malo pogresi reci (ipak njen maternji jezik je finski). :)

Anete nisam video da imalo cugne, a mislim kad bi se to desilo, onda bi bas sve otislo po k**c*

Njen glas je samo za Saharu i slicne pesme, jer tu moze do mile volje da peva ja, ja, ja ajajaj. Da me ne shvatite pogresno Sahara mi je preterana pesma. :)

Erämaan Viimeinen je preterana pesma i Jonsu je preterana. Kad bi nju uzeli za novog vokala na novom albumu (ne mora sve pesme da otpeva, ali moze vecinu).

DPP je dobar album, ali je znatno losiji od onoga sto je Nightwish stvorio ranije sa Tarjom.

I da postoje devojke koje bi mogle otpevati Sleeping Sun bolje i od same Tarje, ali one su ispale iz konkurencije, jer je Tomas izgleda hteo da izazove bas ovakvu reakciju kod slusalaca, kao svi mrze Nightwish zbog nove pevaljke, ali u isto vreme mu daju milion sansi na osnovu stare slave.

Nadam se da ce ubuduce Nightwish praviti vise pesama kao sto je Islander.

I da, sad sam se setio, ODVRATNO MI ZVUCI IZVODJENJE BILO KOJE PESME SA STARIH NIGHTWISH-ovih ALBUMA OD STRANE ANETTE. (Nemo je prihvatljiv za slusanje, ali to nije to)

Sto se tice Anettinog izgleda, Tarja se bolje oblacila. I niko ne moze da zameni Tarjine oci i nadmocnost u spotovima (Die Alive je po meni bolji spot od Amaranta i BBB).

Toliko od mene. :)

Hahhahhaahhaha!

chess

Die Alive jeste bolji spot od Amarantha i BBB,potvrdjujem

Winter's Son

chek, ti si se usudio da poredish te dve pesme? :roll: :histerija:
morate da uzNete u obzir i poqshaj transformacije NWa... ali misli da bi bolje ispalo da su pozvali Panjkovic akademiju... :|
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:

Dominixux

Da, ja skoro uvek poredim stvari, i odlucujem se za one koje su bolje. :)

Nego juce sam negde procitao da bi bilo bolje da je Nightwish angazovao Britni za pevacicu umesto Anette.  :histerija:
Hahhahhaahhaha!

Coa Smor

Citat: Dominixux poslato Avgust 07, 2008, 22:00:54
Da, ja skoro uvek poredim stvari, i odlucujem se za one koje su bolje. :)

Nego juce sam negde procitao da bi bilo bolje da je Nightwish angazovao Britni za pevacicu umesto Anette.  :histerija:
Što je najgore, ne bi. Za Paris Hilton bih već glasao međutim :) Ako ništa drugo, isplatilo bi im se :mrgreen:
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

Winter's Son

ako nista drugo, sa britni bi POTPUNO postali fenseri....
mada su i ovako na dobrom putu, ne zbog Anete, vecj NWa kao pojave.... (novog NWa, da se razumemo)

chess

Ma dovoljno je videti spot ili chuti BBB i uporediti sa bilo kojom pesmom npr. sa Oceanborna,2 razlichite dimenzije Nightwisha

Dominixux

Moram priznati da mi se svidja Anettino izvodje na bonus pesmi "Escapist".

Uopste, citava pesma "Escapist" je preterana, po meni cak bolja od pesme "Islander", iako ima ponavljajuci deo koji je iz pesme "She is my sin" (taj deo je najlakse naci na kraju pesme "She is my sin" od 04:32 pa do kraja).
Hahhahhaahhaha!

Winter's Son

chek, bre, shta? gde se shta ponavlja? Ja to ne provalio...
Shta li je Tomas time hteo?
Mada je Escapist fina za slushati... Bolje da je ona bila umesto Amarantha... :roll:

Dominixux

Poslusaj "She Is My Sin" u onda poslusaj "Escapist" i cuces prepoznatljiv melodicni deo.
Hahhahhaahhaha!

Tunga

Verovatno ce da me banuju i prebiju zbog ovoga, ali mi se nasa draga Anette ne svidja ni najmanje. Da je nesto posebno lepa, nije, Tarja je cak lepsa od nje (a slozicete se da nije bas manekenka prelepog lica  :P ) a da ne pominjem glas... Nisam bio na EXIT-u, ali sam cuo snimak njenog nastupa i samo sam sebi rekao: "Ustedeo sam gomilu para". Njen vokal nema veze sa Tarjom, to je jedan prosecan glas koji IMHO ne bi prosao ni u kafani u nekoj selendri a kamoli da sad ona peva u bendu takvog renomea kao sto je Nightwish. Ni traga od opere, ni traga od bilo kakvog skolovanja glasa, skroz me je razocarala. Sigurno ce sad da budu napadi "aa, ti si Tarjista, ne valja  :axe: i sl. i sl." ali moram da kazem da nisam ocekivao da ce tako nesto da dovedu u bend. Bolje da su orobili Tristaniu i njima ukrali pevacicu nego ovo  :(

fatality

Ne brini se, nece te banovati ni prebiti jer oni koji su ovde zaduzeni za banovanje vecinom ne vole Anette...
There is a light above my head,
Into your eyes my face remains.

Ika

Da ne bi doslo ovde do neke zabune i insinuacija - jedini ovde koji moze da banuje je Ninoslav.

Pravila ko se banuje a ko ne postoje i svakako se ne banuju ljudi koji izrazavaju svoje misljenje bez vredjanja i pretnji, vezano za Tarju, Anete ili bilo sta.

;)

Tunga

Ma znam da nece, nije ovo Youtube pa da banuju nekoga zato sto je napisao "Manowar is gay", sto se desilo jednom mom ortaku  :shock: Problem je sto sam primetio po nekim drugim forumima da lete stolice i kamenice ako se neko usudi da kaze da Tarja ima lepsi glas od Anette, pa rekoh da slucajno ovde nema nekih takvih pravila  :P Ziveli modovi  :icon_kidra:

Crownless Phoenix

dobrodosli na vow ;)

jel anette udata? ima li ona dece?
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

Natalia

ja mislim da sam negde cula da ima dete...
ili sam se zestoko zeznula...
Silence—I don't want to hear your shit. 
Patience—just wait a little bit. 
Don't cry—your tears mean nothing. 
Help me—I'm looking for something. 
Bleeding—I sink my teeth in. 
Divine—my love of your crimson. 
Nectar—it courses through me. 
Your blood—it's like ecstasy.

Pale, beyond porch and portal,
Crowned with calm leaves, she stands
Who gathers all things mortal
With cold immortal hands

Holding on to you was like holding on to nothing

fatality

Bila udata, vise nije, ima dece - komada 1. :)
There is a light above my head,
Into your eyes my face remains.

Winter's Son

mislim da su 2 komaTa u pitanju, al nema veze...
@Tunga:A na kom to 4umu ne sme da se kaze istina? Zivog me interesuje...

Elizabeth

Ja sam isto cula da ima 1 komad deteta, a da se razvela kad je krenula sa NW-om! Pitam se da li je to tako :roll: Kao, da su se podzapali ona i suprug njen bivsi, zbog njene nove karijere...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~