Dark Passion Play

Započeo Ninoslav, Jun 14, 2007, 15:19:37

prethodna tema - sledeća tema

Imrahil

Pa ovo i jeste komercijala...
you, the dead of my land, I envy you!
you, the dead of my land, I am proud of you!

there are no men like me. there's only me.

go then, there are other worlds than these

a thousand crystal towers,
a hundred emerald cities..

White Hunter

Pa i nije neka veca komercijala od Once-a chini mi se...
Kad je taj album izashao nisu ih skidali sa tv-a..a sad sam ih video bar 3-4 puta..od kojih su ova 3 sa iste televizije...

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Imrahil

Ne znam, ali jesu komercijala, i kako su birali pevacicu, samo da se prica o njima...
you, the dead of my land, I envy you!
you, the dead of my land, I am proud of you!

there are no men like me. there's only me.

go then, there are other worlds than these

a thousand crystal towers,
a hundred emerald cities..

White Hunter

Prichalo se o njima zato shto su stekli popularnost pre toga....
Na koji god nachin da su birali pevachicu,trtljali bi o njima...

Sa druge strane..album je dozhiveo ogroman uspeh,zato sho je vec pre toga...isuvishe nahvaljen..a i mediji su morali da ga ishvale jer im to ide u prilog...kao shto im ide u prilog da stalno pishu o njima...

Razume se da su to mogli davno da spreche..ja bih do sad dozhiveo nervni slom...

Long before us

Winter's Son

album jeste odlichan, ali mi se, zbog glasa, na tu muziku ne lepi "Nightwish" nego WT (npr.) ne znam zashto... valjda navika na Tarjin glas...

Mislim da je Arwen (BTW, odlichan Nick :wink: ) malo napujdena na nas shto se tiche njenih komentara, mada, je donekle razumem jer sam i ja tako reagovao na svaku rec koja je bila protiv Nw-a daleke 2000...  Sada smo svi razocharani odlaskom Tarje, ali Aneta cje biti bolja na narednom albumu, tj dok se tomas navikne na to da pishe pesme za njen a ne Tarjin glas...
Da je komercijala>pa tako deluje posle svega shto se izdeshavalo, a i ne lezi bendu koji ima samo uspehe za sobom da se vrti na VIVI npr... da je MTV - Metal/Rock (ili kako god da se zove) to bi bilo OK, ali ovo nama, starijim slushaocima NW-a, malo... ne malo vecj malo vishe, SMETA... bile su kritike i na Nemo kada je, u svoje vreme, bio popularan...
Ja cju zanavek smatrati Tomasa ne chovekom sbog nachina na koji je isterao Tarju, a mastera po pitanju muzike... (Arwen, za ovo necjesh mocji da me napadnesh (ako planirash) nishta portiv choveka nisam rekao)...
elem, album ima lepe pesme, malo je previshe u "The Riddler" fazonu, barem se meni takav utisak stvario...
meni je Sahara naj pesma sa albuma, svidja mi se atmosFera koju donosi...

... ne bih mogao da zamislim Tarju da peva ove pesme, jer ne znam kako bi to odradila, niti mogu da komentarishem ko bi bolje zvuchao... ali mogu recji da u pojedinim deonicama (bar ja) osetim da je Anetin glas "slab" za ovako neshto.... kao da nema snage, kao da nije iznela emocije do kraja... sva je nekako "slaba".... iako se dobro snashla na albumu.... to da...
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

Elizabeth

marko dobro rezonuje...mada se ja jedino sa jednim ne slazem, da je odlican album :/

ima pesama koje se izdvajaju, ali je daleko od odlicnog...ili je to samo moj utisak :/

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

black_widow

daleko je od odlichnog....i moj utisak.../
*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Luka

Citat: Arwen poslato Oktobar 17, 2007, 21:53:37
Mislim da mi Wishmaster i Oceanborn više nisu omiljeni albumi-sad je to Dark passion play!!!!!

Devojko, ti ili nemas mozak ili usi. Treceg nema.
Лешина се преко клисуре стровалила, нека сад у смрти пронађе свог господа !!! \м/

skurk

Ili - MOZHDA - ima drugachiji ukus od tebe (nas), shta kazhesh na tu opciju? :D

I preslushah ga, konachno... Ne znam shta da kazhem... Pjesmice lako ulaze u ushi... i josh lakshe izlaze iz istih. xD "Amaranth" mi je simpatichna pjesmica sa veselim refrenom zgodnim za pjevushenje, "Eva" mi se ne dopada, ostalo - ne mogu se ni sjetiti kako zvuchi. xD
I CEASE TO EXIST
AS MY FORMER SELF
SYNTHETICALLY REVIVED.

I don't have low self-esteem. I have low esteem for everyone else.

White Hunter

To je i fora..treba da preslushash opet..da bi skapirala... :)

Nekako mi se poboljshalo misljenje o albumu..jer mi se svidja kako ih izvode uzhivo..puno je enegije itd...

Long before us

skurk

Citat: White Hunter poslato Novembar 02, 2007, 21:12:45
To je i fora..treba da preslushash opet..da bi skapirala... :)

Pa, pazi, ako mi neshto ne mozhe zadrzhati pazhnju, necje ni poslije dva slushanja, ni poslije deset. :)

E, da, "The Poet and the Pendulum" mi se svidja, zaboravila sam recji.
I CEASE TO EXIST
AS MY FORMER SELF
SYNTHETICALLY REVIVED.

Elizabeth

nije ga nesto posebno tesko svariti, ali svako ima svoje tripove, kao ja npr pa ne mogu da ga slusam...pozajmila sam ga jednoj devojci s faxa i ne ocekujem ga uskoro nazad (ne zbog nje vec zbog albuma samog po sebi)

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

skurk

Nisam rekla da ne mogu da ga "svarim", vecj da mi ne drzhi pazhnju... :) Prevod: potpuno mi je nezanimljiv. :)
I CEASE TO EXIST
AS MY FORMER SELF
SYNTHETICALLY REVIVED.

Angel Of Light

ja sam uspela dva puta da ga preslusam i ne moze mi zadrzati paznju nikako...
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Elizabeth

ja nisam ni toliko...ali sam eto najvise preslusavala poeta...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

White Hunter

Ima vremena...promenio sam mishljenje o tom albumu 200 puta...i to chak tokom jednog dana..

Npr.,pomislim da necu u skorije vreme pustiti Meadows..u sledecem trenutku skapiram,da je jedna od najoriginalnijih balada koju su napravili i da je kvalitetna i pustim je i odushevim se...
Uopshte vazhi za album...ima dosta razlichitih pesama i mislim da zato ne mozhemo da ga skpiramo iz prvog puta...zato npr..kad zhelim da pustim neshto sa novog..provalim da mi se u tom trenutku slusha samo jedna pesma,jer su sve razlichite..Potrebno je vreme...i album je upravo zbog toga kompleksan...

Mozhda ce mi se kasnije mnogo vishe zasvidjati,a mozhda ce i da me smori...

Tako se desilo npr. za Higher Than Hope....tek nakon godinu i neshto sam shvatio da mi je jedna od najomiljenijih stvari...a do tad mi je shirila neku nezanimljivu energiju smaranja...

Long before us

Elizabeth

meni ovaj album ni po cemu nije originalan :| jedino mozda po poetu i islanderu,,,

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Maza

meni se svidja the escapist mada je to bonus pesmica...
Love is the only truth
Pure as the will of youth
Until it breaks your heart :sad5:

Bound by this passion, I'm begging you please let me go
There is no escaping the feeling, I can't fight anymore :sad11:

With the absence of the heart
we could never smile
we can feel the bitter tears :wub:

Elizabeth

pa da, bomus pesme ispadnu na kraju i najbolje :|

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Dominixux

Meni se i dalje svidja muzika koju svira Nightwish, ali glas pevacice sve to nekako spusti na dno i sve sto je dobro pokrari i zbog nje album zvuci previse POP, cak je i zovu girlypop ili tako nesto. Slusam samo pesme na kojima ne ucestvuje Annette ili veoma malo ucestvuje.
Dve su pesme, koje peva Annette, za koje mogu reci da mi svidjaju a to su Sahara i The Poet and the Pendulum, ali i one dosade posle nekoliko slusanja, za razliku od starih pesama, koje nebrojeno puta slusam i koje mi nikad nece dosaditi.

Sve u svemu, album nije toliko los, s obzirom da ima i gorih, ali zelim da naglasim da mi je zao sto se vise nece ponoviti albumi kao sto su wishmaster, oceanborn, angel fall first :(, osim ako Nightwish ne odluci da promeni opet pevacicu i nadje neku koja ima mogucnosti kao i Tarja, ili sto je malo verovatno Toumas ponovo zoposli Tarju :D.
Hahhahhaahhaha!

Night Prowler

Ja sam tek sada dobio ceo album i moram reci da je katastrofa... Anet je sve usrala sa svojim glasom. Na moju srecu imam instrumentale svih pesama :cow:

Elizabeth

SVIH PESAMA???? blago tebi :)

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Night Prowler

Da svih! Mislim da mi ove sa pevanjem i ne trebaju :lol:

White Hunter

Taj instrumentalni disk mi se ne svidja jedino zato shto ima gitara..ostalo je super...

Long before us

White Hunter

Evo jedne od retkih recenzija po kojoj je album za 10... :lol:..suvishe pristrasna al' ajde...

http://www.theaebyss.com/recenzija.php?id=355

Long before us

Lomelinven

pa dobro, ja se vecinom slazem sa ovim, sto je ovde receno, prilicno je birao rechi... ali zaista, dosta mi je toga Tarja fanatici blah blah :roll:

VampireGoddes

cula sam jednu pesmu sa albuma i to mi je dosta...kuliram ih...tekstove sam pogledala,nisu losi,da je tarja i dalje u bendu preslusala bih sve pesme,ovako mi nije u interesu da ih skinem sa neta...
† If you suffer, thank God! It is a sure sign that you are alive! - Elbert Hubbard †

Islander

Citat: VampireGoddes poslato Decembar 17, 2007, 20:37:22
cula sam jednu pesmu sa albuma i to mi je dosta...kuliram ih...tekstove sam pogledala,nisu losi,da je tarja i dalje u bendu preslusala bih sve pesme,ovako mi nije u interesu da ih skinem sa neta...

Gresis devojko. Ovaj...puno gresis.

VampireGoddes

Citat: Dominixux poslato Novembar 08, 2007, 13:36:39
Meni se i dalje svidja muzika koju svira Nightwish, ali glas pevacice sve to nekako spusti na dno i sve sto je dobro pokrari i zbog nje album zvuci previse POP, cak je i zovu girlypop ili tako nesto. Slusam samo pesme na kojima ne ucestvuje Annette ili veoma malo ucestvuje.
Dve su pesme, koje peva Annette, za koje mogu reci da mi svidjaju a to su Sahara i The Poet and the Pendulum, ali i one dosade posle nekoliko slusanja, za razliku od starih pesama, koje nebrojeno puta slusam i koje mi nikad nece dosaditi.

Sve u svemu, album nije toliko los, s obzirom da ima i gorih, ali zelim da naglasim da mi je zao sto se vise nece ponoviti albumi kao sto su wishmaster, oceanborn, angel fall first :(, osim ako Nightwish ne odluci da promeni opet pevacicu i nadje neku koja ima mogucnosti kao i Tarja, ili sto je malo verovatno Toumas ponovo zoposli Tarju :D.

potpisujem :roll:
the islander...tvoje misljenje i postujem ga ;) mozda i ja promenim svoje,ali za sada ostajem pri ovome ;)
† If you suffer, thank God! It is a sure sign that you are alive! - Elbert Hubbard †