Dark Passion Play

Započeo Ninoslav, Jun 14, 2007, 15:19:37

prethodna tema - sledeća tema

White Hunter

Jasno mi je zashto je Amaranth trebalo da bude bonus..zato shto je isti shit kao i ovo... :roll:

Ja josh ne skinuh taj drugi cd...

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Lomelinven

Citat: Rinoa poslato Septembar 27, 2007, 17:00:29
http://www.youtube.com/watch?v=1agsSZqqWTc

The Escapist - bonus pjesmica, pocetak mi strasno vuce na nesto s Wishmastera.. :)

muzika mi se svidja, ali....taj glas ..... :/

Elizabeth

ja cju chekati da neko nabavi ceo album pa da mi sprzi... majoooo, micooooo, sanjooooo, lukoooooo...... :|

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

black_widow

ja sigurno necju nabaviti album..ne treba to meni
:)
*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Luka

Citat: black_widow poslato Septembar 28, 2007, 22:58:54
ja sigurno necju nabaviti album..ne treba to meni

Same here... :|
Лешина се преко клисуре стровалила, нека сад у смрти пронађе свог господа !!! \м/

Elizabeth

luka, pokloni meni album :( priti pliz? ako ga vec necjesh slushati :| ja bih chula iz chiste radoznalosti, pa mozda da napishem neku recenziju....
ali SAMO iz radoznalosti -.-

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

White Hunter

Ljudi ne fantazirajte se molim vas...
Kao i svaki chovek koji ih slusha nabavicete album... :)
Neke pesme vredi chuti..ali ako je to zbog Anette..no comment...

Long before us

black_widow

ne necju nabaviti album
mrtva sam ozbiljna po tom pitanju
*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Maza

Citat: Elizabeth poslato Septembar 28, 2007, 23:07:15
luka, pokloni meni album :( priti pliz? ako ga vec necjesh slushati :| ja bih chula iz chiste radoznalosti, pa mozda da napishem neku recenziju....
ali SAMO iz radoznalosti -.-

evo ja cu da ti sprzim.... hoces i amaranth single?
Love is the only truth
Pure as the will of youth
Until it breaks your heart :sad5:

Bound by this passion, I'm begging you please let me go
There is no escaping the feeling, I can't fight anymore :sad11:

With the absence of the heart
we could never smile
we can feel the bitter tears :wub:

Elizabeth

moze mazice, ak ti nije teshko :srcko: moze i amaranth single :)

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

Martice,sad sam videla :) mogu ti i ja sprziti ako hoces :)
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Maza

Citat: Elizabeth poslato Septembar 30, 2007, 08:14:03
moze mazice, ak ti nije teshko :srcko: moze i amaranth single :)

ma nije problem :D
:srcko:
sve za moju mamicu :D
Love is the only truth
Pure as the will of youth
Until it breaks your heart :sad5:

Bound by this passion, I'm begging you please let me go
There is no escaping the feeling, I can't fight anymore :sad11:

With the absence of the heart
we could never smile
we can feel the bitter tears :wub:

Elizabeth

ma sve jedno ko cje (nemojte sad cjere moje da se pobijete oko ovog :histerija: )
samo da ja to nekako nabavim pa da preslusham onako ''znalachki'' :histerija:

:|

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Elizabeth

sad sam skinula novi album pa kad ga preslusham jedno par puta kontam da napravim neku recenzijicu...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Rinoa

I ja bih konacno da napisem nesto suvislo i racionalno glede novog albuma... jer, prvo sam imala fazu slinjenja po samplovima i poetu, onda mi je poet dosadio i samplovi me razocarali.. Sad sam valjda uspjela poslozit strasti malo :lol:
Dakle redom:

Poet & The Pendulum - pjesma koju ne mogu uvijek slusati jer me ubije u pojam sa par dijelova koji u meni izazovu neki odvratan osjecaj nelagode. Imam osjecaj da bi ispala presavrsena da je slozena samo od 1., 3. i 5. dijela, ovako mi je sve nekako prenatrpano i prebrzo se izmjenjuju raspolozenja. I refren me nervira, radi besmislenog ponavljanja "a whore for the cold world"... kad to tako veselo ponove 3 puta jedino sto mogu je prasnut u smijeh. Ali 2. dio, The Pacific je predivno nesto, carolija u rangu Ghost Love Score :wub:
Tekst je ipak jedan od najboljih uopce, cijela prica je na momente ful jeziva, na momente onako divno melankolicna, svega ima.
I da, ta pjesma po meni nema sto trazit na pocetku albuma, jer je cujem i umori me toliko da mi se dalje ni ne da slusat.. trebao ju je negdje pri kraj utrpat.

Bye Bye Beautiful - dakle svi znaju o cemu je ova pjesma i kako i zasto je nastala... isprva sam bila odusevljena i muzikom i tekstom, ali sad mi je bleh... Preizravno je sve to, ja sam navikla da trebam malo mucnut glavom da bi shvatila/mogla pogadjat na sto se odnosi koja pjesma ili cak samo stih. A muzika je onako, prosjek..a tim da Anettine dionice ne mogu smislit koliko su veselo otpjevane. Bezze mi sve to skupa..

Amaranth - koliko god da me veselio kad sam ga napokon dobila cijelog i bio mi zabavan prva 2 dana, sada ga vise nemam apsolutno nikakvu potrebu cut ikad vise. Pop je, bezveze je i to za mene nije Nightwish, niti mrvicu. Bljak.

Cadence Of Her Last Breath - isprva mi je bila strasno cudna i cak i odbojna, ali sad vec mogu da je poslusam bez zelje za pritiskanjem forward gumbica. Ima neku cudnu atmosfericu, njeznost, ne znam kako da objasnim... uglavnom, nije mi toliko losa pjesmica.

Master Passion Greed - od savrsenog sampla koji sam odvrtila valjda 200 puta, do golemog razocaranja na prvo slusanje... Slaying The Dreamer x3 my ass! Nije ni blizu STD, cak niti Romanticideu. Redovito sam je preskakala do prije par dana kad sam se bas natjerala da je odslusam nekoliko puta zaredom i probam otkrit zasto bi pjesma trebala bit kul. I ono - tekst je poprilicno genijalan, kraj mi je super i onaj dio sa sampla savrsen :D Ali nekako mi je lose iskombiniran orkestar i zbor, cine mi se posve random ubaceni i da se malo presloze pjesma bi bila izvrsna. Uspjela sam je zavoljet, iako sam jos uvijek iznervirana najavljivanjem iste kao ne znam kako bijesne i heavy. :roll:

Eva - prvi singl, prvo sto smo culi s Anetticom, meni lijepa i draga baladica, bila na repeatu prvih tjedan dana i ipak mi nije dosadila, tako da je i sada volim cuti. Svakako da imaju puuuuuno boljih, ali nemam nista protv Eve.

Sahara - e ovo je meni pored Islandera najbolja stvar na albumu! Tekst divan, ali muzika, orkestar, zbor pogotovo, Anetting glas, refren... sve se savrseno slaze, uklapa i preklapa... Atmosfera je savrsena, sve zamisljam pijesak i dine i deve i karavane. Prije je nasljednik Tutankhamena nego The Siren, ali kakav nasljednik! Tutankhamen sam oduvijek voljela, a ovo je prosto jos vise prelijepo, predivno, atmosfericno... ma savrseno :heart:

Whoever Brings The Night - strasno cudna pjesmica, na prvo slusanje mi se dopala, pa mi je bila previse cudna da je slusam, pa mi je postala odvratna, sad mi je opet samo cudna. Zabavna je svakako, ali jos nisam dokucila jel mi zabavna na kul nacin, ili mi je zabavna jer se zelim rugat :lol: Imam dojam da je instrumental waaaay bolji nego pjesma ovako. I da, jedna od najzanimljivijih solazica na albumu, steta sto je onako kratka...

For The Heart I Once Had - ne znam, meni se svidja. Jest da je blago ljigava i muzika i tekst i glasic, ali flautica mi se jako svidja i popravlja sve :binkybaby: A ni tekst nije toliko los, cak me i podsjeca na Nemo pomalo...

The Islander - jao sto ja volim ovu pjesmu, Marcu spomenik za nju dic.. :icon_pray: Inace jako volim te irske melodijice, a ovo je sve tako divno, svaki instrument je na svom mjestu, nema show off-anja orkestrom i pizdarijama, Marco s toliko osjecaja pjeva, topim se... i divno mi je kad se Anettica neprimjetno prikljuci, ona  savrseno pristaje u ovu pjesmu.. I tema mi je prelijepa, a tako jednostavna...predivan je tekst. :wub:

Last Of The Wilds je izvrstan instrumental, savrsen primjer kako se cesto samom muzikom ponekad moze docarati i vise nego pjevanjem. Koliko volim Moondance, toliko volim i ovo.. niti jedna mi nije bolja druge jer su posve razlicite i tematike i svega

Seven Days To The Wolves - jos jedno razocaranje, u sample su ubacili najboljih 40-ak sec. pjesme.:( Isuvise sporo, ne znam... nije pjesma losa, ali sam ocekivala puuuuuuno vise. Tekst nije los, though...

Meadows Of Heaven - ne slusa mi se nesto, eventualno prije spavanja, smiruje i opusta bas fino... Sto se gospel prenemaganja na kraju tice, jos uvijek mi se ne svidja pretjerano, ali nekako imam utisak da je ipak savrsen nacin da se tako pjesma zavrsi. Svejedno strasno odskace od NW kakav ja znam i volim, i jos mi nije sasvim sjelo... no daleko od toga da je pjesma losa.

Nedavno smo prijatelj i ja duuugo razglabali o albumu, i dosli do zakljucka da nije zapravo toliko los, iako ima previse prosjecnih i nikakvih pjesama, ALI... sad kad zavrtim bilo AFF, bilo OB, bilo Wishmaster...i bez  orkestra i zbora i trosenja enormnih suma na stvaranje albuma bili su prokleto savrseni, sve pjesme su i bez toga imale savrsenu dubinu, snagu i sve sam ih (i jos uvijek) obozavala vise od iceg na ovoj planeti. CC je bilo eksperimentiranje sa orkestrom i zborom, ali nista pretjerano i nametljivo, jos uvijek je sam bend bio u prvom planu i to je za mene bio savrsen omjer. Sa Onceom su ga jos pojacali, ali sad kada slusam i taj Once, koji mi je bio za nijansu slabiji od svih prethodnih, i usporedim ga s DPP, prokleto je savrsen primjer kako se i orkestar i zbor mogu ukomponirati, a da ne zasjene bend.
DPP je otisao u totalnu megalomaniju... Ne znam, ako mi se bas slusaju orkestri i zborovi, uvijek imam Therion. A sto se NW tice, puno su mi drazi bili dok nisu to toliko forsirali.
Dakako, tu je i jos jedna enormna razlika naspram starih albuma - Anette. I njen glas je svemu dao lagano njanjavu pop dimenziju, ali bas jucer sam preslusavala kako pjeva stare stvari, i unatoc tome sto nije Tarja pjevala mene su na Come Cover Me prolazili trnci, i opce odusevljenje kad sam cula Dreamera... znaci, sto se mene tice, nije toliko do Anette sto je album takav kicast i popast, vec je dobrim dijelom "krivica" na muzici i pjesmama kao takvima.

Konacan zbroj - 3 savrsene pjesme, dosta prosjecnih i jedna od koje mi se povraca. Definitivno ispod svakog nivoa unatoc svemu meni najdrazeg benda. :/
What men or gods are these? What maidens loth?
What mad pursuit? What struggle to escape?
What pipes and timbrels? What wild ecstasy?

Lomelinven

@rinoa: svaka ti cast na ovom postu, i mislim da se slazem sa ovim poslednjim delom, iskreno, jos uvek ne mogu da preslusam album od pocetka do kraja, a da ne prekinem i pokusam da slusam nesto drugo :/

White Hunter

Bash si stroga... :)..mada blizu realna shto se mene tiche... :lol:

Moje misljenje se nije promenilo mnogo...dao sam recenziju vec..i drzhim se nje i dalje...eventualno sa nekim malim izmenama...

Pesme koje vrede su The Poet,Master Passion Greed(po meni nekako najuspelija pesma sa albuma),Sahara,Last Of The Wilds,The islander,7 Days,Meadows Of Heaven,...

Zgotivio sam Whoever brings The Night,i Evu u poslednje vreme..ostalo je promashaj...
Znachi od 13 pesama,7-8 su dobre...

Long before us

Rinoa

Ma nisam ja stroga, samo strasno razmazena prethodnim albumima... :lol:
What men or gods are these? What maidens loth?
What mad pursuit? What struggle to escape?
What pipes and timbrels? What wild ecstasy?

Elizabeth

jbt! :shock: :shock: :shock: preslushala sam album....ne mogu sad da pishem, ukratko cju da ''nacrtam'' svoje emocije:

:shock: :shock: :shock: :| :| :| :D :D :D :( :( :( :banghead: :banghead: :banghead:  :wav: :wav: :wav:  :angry2: :angry2: :angry2: :angry1: :angry1: :angry1: :blob5: :blob5: :blob5: :sign10: :sign10: :sign10: :violent5: :violent5: :violent5: :tongue11: :tongue11: :tongue11: :hellbang: :hellbang: :hellbang: :sad11: :sad11: :sad11: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :tard: :tard: :tard: :icon_hang: :icon_hang: :icon_hang: :sad2: :sad2: :sad2: :icon_toilet: :icon_toilet: :icon_toilet: :sleepy1: :sleepy1: :sleepy1: :tearyeyed: :tearyeyed: :tearyeyed: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :sad5: :sad5: :sad5: :angry: :angry: :angry: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :banghead: :banghead: :banghead:

znam da sam preterala, ali ja se sad ovako osecjam...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Winter's Son

jedino mi se ne svidjaju MPG, WBTN i MoH (manje-vishe)... ostalo je dobro.... muzika je ostala dobra, kao i uvek... kada se sagledaju stvari iz drugachijeg ugla album jeste odlichan, bez obzira shto nam Tarja ne peva... mozda malo bjlutavi spotovi, ali prezivecju...
Sahara je odlichna, nemogu je se naslushati... pisacju o albumu kad budem imao vremena...
ne pokushavam da vas ubedim ni u shta, ali album je stvarno dobar... dobro, poet smara u nekim delovima, ali ajde... prezivecju i to... ne zelim da se hvatate za ovo shto cju recji, a tiche se Anete: jeste da je pokvarila utisak o celokupnom albumu, ali mi smo i dalje pod utiskom otpushtanja Tarje, pa nam je ona :puke: ali... nije sve tako crno...
valjda zato shto sam JA (ogranichavam se na sebe(logichno kad kazem "ja")) preshao preko tog shto se desilo i nastavljam dalje... bili su tandem, sad nisu, imaju sopstvene karijere, neki je (Anetu) mrze, neki su mrzeli Tarju (a bilo ih je, i to govorim zato shto sam sopstvenim ochima prochitao i sopstvenim ushima shuo), i shta sad..? Da pljujem nekog(Anet) zbog nechijeg(Tomas) idiotizma? Necju... Kome para ushi, nemora da slusha... nemora ni da komentarishe... shto vishe komentarishete (pljujete) to je dokaz koji rushi vash stav kojim ste izjavili da vas to (NW) vishe ne interesuje... logichno... suprotnost ljubavi je ravnodushnost, ne mrznja...

bez obzira koliko vam sve ovo zvuchalo bljutavo i drljavo, tako je...

elem, svaka pesma ima neku draz, nisam josh uspeo da deshifrujem kod sebe koje su... potrudicju se, pa cju vam i recji...

a ovo gore molim modove i admine da ne brishu. Morao sam to da kazem, jednostavno tako stoje stvari (i sa NW-om i sa VAMA)... ljutili se - ne ljutili se...
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

black_widow

ne znam zashto bi neko trebao da se ljuti?
ionako ljudi ovde izbegavaju sukobe mishljenja,koliko sam ja primetila
,shto smatram vrlo ne fizioloshkom pojavom :)

a shto se NWa tiche i mog mishljenja o tome
nije stvar u Aneti stvar je u tome shto je T zastranio sa puta koji se meni svidjao
to je to
Maja mi je poslala linak sa celim albumom
i iskreno nisam ceo preslushala
htela sam,ali nisam mogla
bio mi je suvishe tako nekako- tralala
ne bih to nazvala "loshe"
samo bi nazvala 'ne zanima me" :D

*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Elizabeth

marko lepo razmishlja, bar se meni svidja kako je rekao nke stvari...

ne znam...ja sam rekla da chju kao napisati neku recenziju na ovaj album...ali..jednostavno ne mogu...previshe sve to lichno me pogadja, sve shto se izdeshavalo..kao i mica, ni ja ne mogu da pustim cd a da ga ne prekinem,. i to vecj odmah posle prve pesme :roll:

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

isti slucaj i sa mnom... :(

Elizabeth

mislim da cje mi stvarno trebati puno vremena da svarim ovaj album, bash zbog toga shto je sve to josh relativno sveze...i shto su nw otishli vishe u neku komercijalu ovim albumom...generalno, jedina pesma koju mogu da slusham sa ovog albuma je poet i pendulum...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

White Hunter

Ok..danas sam preslushao drugi disk..tj. instrumentlani....(kupio originalac u Grchkoj :cow:)

Imam samo da kazhem da je ovo stvarno monstruozno delo..nemam rechi...
Nije ni chudo shto je Pip Williams...koji im je pomogao da rezhiraju orkestarske deonice ovo delo svrstao u svoje najvece dostignuce,a nije chak njegovo solo delo..stvarno za pohvalu..

Shteta shto ima gitara ali shta sad...
Meni i bez vokala pesme igledaju mnogo kompleksnije i mocnije..tako da je to super...
Neverovatno koliko delova sam propustio zbog vokala..
Npr..najvishe sam se iznnadio u BBB..koja ima mnogo vishe orkestra nego shto sam mislio...
Nadam se da mi se mishljenje nece promeniti....ili neka se promeni na bolje..

Long before us

Angel Of Light

ja vise slusam instrumentale,ovo sa vokalom se vise ni ne trudim da slusam :)

Lomelinven

a kako izgleda originaaaaal??:mrgreen:

sigurno je zvuk savrshen :D

Angel Of Light

zvuk je fenomenalan :) narezacu ti :)

Arwen

poslušala sam čitav album,i šta mislim???Mislim da mi Wishmaster i Oceanborn više nisu omiljeni albumi-sad je to Dark passion play!!!!!

Nightwish mi uljepšavaju život,i svakim danom ih sve više cijenim...nisu omanuli nijednim albumom,njih očito ništa ne može srušiti...

Tarjoholičari nemaju pojma šta propuštaju...
I hate when they think I'm just I child

Arwen

Citat: Elizabeth poslato Oktobar 08, 2007, 09:35:15
mislim da cje mi stvarno trebati puno vremena da svarim ovaj album, bash zbog toga shto je sve to josh relativno sveze...i shto su nw otishli vishe u neku komercijalu ovim albumom...generalno, jedina pesma koju mogu da slusham sa ovog albuma je poet i pendulum...

can't we just skip that word ''komercijala''.It wrecks my nerves
I hate when they think I'm just I child