Live Nastupi

Započeo Illusionist, Septembar 15, 2005, 23:14:22

prethodna tema - sledeća tema

Illusionist

da malo i to komentarishemo..
dakle kako sviraju.. shto ne sviraju neshto ako neshto ne sviraju..
kakav im je scenski nastup..
shta sviraju dobro shta loshe..
shta biste voleli da sviraju..

evo, ja sam bash odgledao Live@Lowlands i moram reci da im je ovo ako nishta najbolji scenski nastup.. Tarja se ludachila sve vreme i slemovala u toku Siren.. haha.. znachi bruka.. primetio sam toliko stvari koje su dodali pesmama.. kao npr promenjen je key solo u planet hell.. emppu u jednom delu u dark chest of wonders svira solo.. tarja greshi u ghost love score ( :lol: ) a publika je sjajna.. takodje onaj klavirski uvod u Ever Dream je super..

aj sad malo vi..
poshto mislim da o ovome mozemo da razglabamo dosta stavljam kao sticky... :D
Ne znam sta bih rekao.

Two For Tragedy

Mislim da im je scenski nastup odlican,umeju da razonode publiku na sceni.Svi se dobro ponasaju.i Empuu,i tarja,marko prica sa publikom,tuomas headbanguje dok svira - ovo je uzeo od mene  :wink:  ili ja od njega.bice da je ovo drugo.jako mi se svidja....pa cak se i jukka jako dobro ponasa iako je ogranicen,za bubnjara preterano...

Uvod na Ever-dreamu isti ko na pravoj pesmi,tuomas uspori zato sto Tarja zajebe tajming,ali ajde dobro.covek zna, pa to dobro zvuci. :oops:
To sta sviraju a sta ne sviraju to me toliko i ne interesuje.jel meni sve zvuci isto.TO kad gledas preko kompa sa matricom izgleda sranje,a kad si live onda je sto posto bolje....Zasto ne sviraju moju pesmu.Treba nju da sviraju,bre. :evil:

Svidja mi se jako sto emppu i tuomas  (ponekad) menjaju solo deonice na nekim pesmama,na ne smore stalno sa istim.Nego ovako odsvira neku skalicu  na nekoj pesmici i to se svidi publici.Eto meni se bas svidela nova solaza na onom faraonu u rautimmm..... kako se vec kaze.

i tako.....
.....::::: Tuomas on this 4um 4ever :::::.....

Never again
On your forcefed illusions to choke
You feed off my pain
Fee off my life...

A choir full of longing

Will call our ships to port

The countless lonely voices

Like whispers in the dark

Baki

Naravno da ja o njihovim nastupima mislim (skoro) sve najbolje, ali imam par velikih zamerki koje me uzasno nerviraju, I zbog kojih Nightwish sigurno ne moze biti smatran ne znam kakvim bendom uzivo…..
-Scenski nastup im jeste dobar kad se zaista potrude, ali na toliko koncerata se ponashaju prilichno statichno, posebno Tarja…Naravno da svako ima svoje bolje I loshe dane, ali opet, ukoliko zele da budu vrhunski profesionalci, trebalo bi svakom koncertu podjednako da se posvete……
-Interakcija s publikom……Razumem ja I da Tarja zbog pevanja ne moze sad da razglaba od Kulina-bana s publikom, I da joj mozda engleski ne ide najbolje, ali brate, nek promeni malo repertoar rechenica koje izgovara na koncertu…..Tachno znam kad ce shta da kaze…Posle druge pesme ide “Good evening (ubaciti ime grada). It feels great to be here tonight”, a pre bisa ide “The next song is going to be the last one for tonight”, I josh nekoliko “Thank you” izmedju ostalih pesama, I to je to…..Lepo je shto Marko smisli zanimljive prichice kojima animira gledaoce (mada sam chuo da I on ponavlja jedne te iste priche na desetinama koncerata), ali ipak bi I Tarja mogla malo da se ukljuchi u konverzaciju…..
-Setlista…..Naravno da se ne moze napraviti setlista koja bi svima odgovarala, I uvek ce se neko zaliti barem na jednu pesmu koju (ni)su svirali, ali mislim da je stvarno debilno da recimo 50 koncerata zaredom ne promene jednu jedinu stavku u setlisti. Posebno ako se ima u vidu da su u pojedinim regijama ili gradovima drzali po nekoliko koncerata u toku jedne turneje, I red bi bio da sviraju neke druge pesme, ili da periodichno smenjuju pesme u repertoaru….. Takodje, mislim da je malo preterano da od 14 njihovih pesama koje sviraju na koncertima, chak 7 bude sa Once-a. Tachno je da je u pitanju promo turneja za taj album, ali mislim da je 6 pesama sasvim dovoljno za takvu reklamu…..Recimo na nekim koncertima nisu svirali bukvalno nista sa prva dva albuma, a sa izuzetkom prvog koncerta na turneji, ne sviraju nishta s prvog albuma…..Bezveze…..
-Tarjino pevanje….Kao shto svi dobro znamo, ona na Century Child I Once vecinu pesama peva ne-operski, dakle nekim, nazovimo ga “pop” glasom…Ali ona uzivo iz nekog volshebnog razloga NE PEVA UOPSHTE NIJEDNU PESMU tim pop glasom, vec sve peva operski….To moze da zvuchi lepo u nekim pesmama (Ghost Love, Kuolema), ali u nekima zvuchi odvratno (Dark Chest Of Wonders, Nemo, OTHAFA). Stvarno ne razumem zashto na nastupima ne moze da peva kao na albumu, mozda joj je problem, sta li, ali bilo bi I mnogo zanimljivije, priznacete da koristi I svoj pop glas…..

To bi bilo to…A inache, ja stvarno obozavam NW koncerte, I mislim da su fantastichan bend uzivo, ali uvek moze mnogo bolje……

Illusionist

zaboravio si "We are very proud and we are very happy!"...
shto se tiche koliko pesama sviraju sa once.. slazem se.. mnogo je..
ali npr. Within Temptation je na jednom nastupu koji imam iz 2005 svirao 6 novih i 4 stare pesme... tako da.. to se tako radi..

evo recimo u sledecoj turneji izbacuju ili DCoW ili PH, izbacice i the siren... nadam se da ce GLS ostati..

zanimljivo da su na prvom koncertu ove turneje u Kitee svirali "StarGazers" :shock:
Ne znam sta bih rekao.

Luthien

gledala sam pre neki dan na tv-u snimak wish i had an angel iz bukuresta i uopste mi se ne svidja kako je Tarja tu zvucala,Marco je dobro odradio svoj deo pesme ali Tarja,kao da joj je kamen stajao u grlu,pa nikako da izvuce :|
i]*Embrace the silence
And listen to me
Our time is short
And my words are pure
For every song the angels sing
And for every leaf that falls
I will be thinking of you
And I'll blow you a kiss*
[/i]

Baki

Pa zato shto ne ume zena uzivo da peva pop glasom.....

Luthien

Citat: "Baki"Pa zato shto ne ume zena uzivo da peva pop glasom.....

ee vidish,tu si potpuno upravu...shteta shto uopshte peva takve pesme...
i]*Embrace the silence
And listen to me
Our time is short
And my words are pure
[/i]

Illusionist

Citat: "Baki"Pa zato shto ne ume zena uzivo da peva pop glasom.....

nije da ne ume..
nego ceo zivot peva poluoperski pa joj je tako lakshe...
a ume.. ima delove u the siren kada peva tako.. onda ne znam gde beshe josh,, ali ima...

a nemo, aj sto otpeva nego shto nakaradno i odsviraju... qq
ne znam.. izgleda da ona distorzija nije bash najchistija na albumu.. mislim da je `programirana` ili tako neshto.. jbg mora se..
Ne znam sta bih rekao.

Baki

Pa ono u Sireni nije pop pevanje, vec neki orijentalni napevi, ali svaki put mi se zgadi zivot kad chujem kako otpeva DCOW ili OTHAFA, strofe.....Kao da imitra nekoga, a ne da peva.....

Illusionist

pa, ne bi mi se zgadilo da sam u prilici da chujem to uzivo na koncertu na kom cu biti prisutan... :roll:
Ne znam sta bih rekao.

Dead Skin Mask

Ono je zanimljivo kada sa stiklama od o metra preskache binu u fazonu da upoznam publiku sa novim picem sponzorom!
:lol:  :lol:
Ali imaju dobre nastupe
i tehnicari su im carevi jedni od jachih likova
ali me nervira onaj celavi sto se na svakom koncertu kurci
Marching on staff in hand
falling into darkness
carry on through the endless nights calling

Living a timeless tale
Behold the truth unveiled
Passion and glory fill my heart
Knowing my fate

Nightmare of fantasy
Untrue reality
Learning the lesson
as we fight to stay alive

Baki

Uh, Tarjine shtikle su posebna pricha...mada nema najvece stikle od metal pevaljki......

Illusionist

ne, interesantnije su joj one cipele sa platformama... :lol:

obratite paznju na vrisak na kraju ovog dela.. bash sam se napalio :lol:  :oops:
Ne znam sta bih rekao.

Illusionist

ali kako me nervira kad tarja pochne da se krevelji u slaying the dreamer :evil:
ali popravi utisak na onom zavrshnom delu :glasses7:

inace, ghost love score je pogresila text i na koncertu na Lowlands festu i na koncertu u sloveniji.. bas gledah malochas... fora, prateci vokali idu govore ispravno text a ona ga nesto smulja,,,,

e jbg... nedostajace mi njen ivr dream [ever dream] i did world [u Planet Hell]
Ne znam sta bih rekao.

Luthien

ma svima cje nam nedostajati.....
definitivno ne bi trebala da peva te once pesme uzivo jer to nikako ne zvuchi,mislim na kreveljenje,bash sam se uzhasnula kad sam chula kako je pevala na nekom nastupu jbg ne secjam se kom....uglavnom,gle mene pa ona vishe necje ni pevati nw....al sam se zajebalaaa.....e tuzhne li sudbine
i]*Embrace the silence
And listen to me
Our time is short
And my words are pure
[/i]

White Hunter

Ja ih nikada nisam gledao zivo zbog nemogucnosti kao sto su npr. pare i druga zemlja...ali naravno imam snimke i sve to...al sam i ja provalio neke prpouste,to kreveljenje,text....
Nego sta hocu da kazem...mozda je vec pomenuto...ali u gethsemaneu i Sacramentu...na onom dobro poznatom rockanju kada dodje deo gde tomas treba da ubaci klavijature...svira ih nekako nepovezano sa ritmom,svaki put ubaci nesto novo..i to me nervira...nekako ritam izbaci iz takta...nekad je ok,ali npr live in Dortmund 2002...blah...ko da svira zutu kucu....

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Illusionist

obozavam ona promenjena sola u planet hell i sireni... mnogo su bolji od originala :D
Ne znam sta bih rekao.

Luka

Ja obozavam pesmu The Siren uzivo.Tarja bukvalno blista... :)
Лешина се преко клисуре стровалила, нека сад у смрти пронађе свог господа !!! \м/

Illusionist

svidja mi se promene u ever dream tj mislim na onaj klavirski pocetak... bas dobro zvuchi :D
a jeste provalili koliko su im snimali obucju na onom snimku sa Lowlands festivala :lol:
Ne znam sta bih rekao.

Angel Of Light

mene nervira Tarjino deformisanje vokala kad peva tj. sto sve peva na i :( razumem ja da joj to olaksava pevanje ali skrnavi tekst skroz :(
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Elizabeth

ja ni nemam toliko live nastupa,.....
ali sta ja znam...oke zvuce.....

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

ja imam,ima i onih gde fenomenalno zvuci,a negde bas zezne tim pevanjem na i vokal

Elizabeth

Citat: angel84 poslato Januar 26, 2007, 00:27:16
a negde bas zezne tim pevanjem na i vokal
a u kom smislu?
previse se iskezi, ili sta?
doduse, I vokal nekad ume da bude nezgodan za pevanje, pogotovo u visinama......
i ona se trudi da se sto vise krecje na sceni, da animira publiku, i sve je to pohvalno, ali onda malo ispasta pevanje, jer za dobro pevanje treba imati cvrst stav, stajati cvrsto na obe noge :wink:

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

naravno,a samim tim setkanjem i igranjem po bini umanjuje kvalitet pevanja :( ma mislila sam na to sto umesto drugih vokala otpeva i i onda skroz oskrnavi znacenje reci :( npr. foriver a ne forever,pa iver umesto ever....