Tuomas Holopainen

Započeo Sleepwalker, Avgust 15, 2005, 21:47:35

prethodna tema - sledeća tema

OldNightwishFan

Dobro, ne osporavam ja da je on jako dobar muzičar,i kao klavijaturistu ga veoma poštujem. Ali kao osoba je mogao da ponese mnogo bolje, ako je već tačno (a nije!) da je Tarja svojom voljom činila sva ta "sranja" bez ikakvog uticaja marčela, onda je makar mogao da pokaže da se ne spušta na njen nivo, sa onako pompeznim otpuštanjem...isto i oko slave:bili su na vrhu,svi su znali za njih, i šta mu je trebalo još? Ni on nije cvećka...

Konačan zaključak: Marčelo je kriv za sve! :lol:
...I listened to my heart beating
The faint rush of my blood
I listened to my heart beating
The echoes from space... :)

Wild As The Beast I Ran Into The Night! :)

Arhimede, mater ti radoznalu! :evil:

...A real RocknRolla wants a fucking lot...

Fragile_Dreams

Ne niko nije rekao da je on cvecka. Niko od njih nije cvecka. Dobro mozda Emppu, slatki dobrodusni mini-ljud :lol: salim se. :)

Nisam mislila na njega samo kao muzicara, cak ne smatram da je neki fenomenalan ili najbolji klavijaturista na svetu, sta vise mnogo mu bolje ide pisanje pesama.Ili se bar meni tako cini. :roll:
Htela sam da kazem da ne mislim da se folira da je neki depresivni izgubljeni neshvaceni bla bla muzicar. Onaj njegov pomalo hladan i (samo deluje) nezainteresovan stav je verovatno deo njegove prirode. Jednostavno bi mi bilo glupo da bilo sta slicno glumi, s obzirom na to da mu muzika toliko znaci. :)

I da verovatno je Marc(h)elo ponajvise kriv, ili meni jednostavno odgovara da u tako nesto verujem :lol:
On je odabrao da se ne zadržava bilo gde.
On je odabrao da odlazi,
on je odabrao da se odriče,
i da ne pita za smisao ili razlog,
on je naučio da se ne okreće.

OldNightwishFan

E pa,mnogo mu je promenljiva ta priroda. Dok su bili sa Tarjom ne sećam da je bio u tom "trans" stanju ali ajde....

Ti i još najmanje pola fanova.... ;)

Fragile_Dreams

Pa i nadam se da gomila fanova misli o Marchelu na taj nacin :P  :icon_twisted:
Pogledaj tekstove Nightwish-a. I tad se isto ponasao i imao iste tripove u glavi, samo mozda nije imao toliko priliku da ih prezentuje u javnosti, tj medijima i sl. :)
On je odabrao da odlazi,

OldNightwishFan

Ma video sam sve to, ali na osnovu txtova sa jednog "albuma" u kom se izgleda potrudio oko prozivanja tarje i "izbacivanja" besa iz sebe, teško šta mogu da zaključim o  njemu...

Fragile_Dreams

Ne znam. Ne gledam na to tako. Mislim da je muzika neki njegov nacin da izrazi misljenja i emocije, a i ti pricas o DPP-u koji nisam ni uzimala u obzir (mislila sam na albume sa Tarjom) gde mozda i jeste malo preterao, ali opet, pisao je o stvarima koje su se u tom periodu desavale...
Ne tvrdim da sam u pravu 100% ali i dalje ne mislim da se folira.
On je odabrao da odlazi,

OldNightwishFan

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, e sad se razumemo ;D Ne kažem ni ja da se folira, nego da....jbg, valjda suviše ozbiljno uzima i shvata te svoje emocije. Mislim,i na onom klipu iz 7 delova-njegova "biografija" za njega kažu da kada bi bio u situaciji da treba nekog da udari ne bi to uradio nego bi otišao. On sam kaže da beži pd problema u taj svoj neki zamišljeni svet, i normalno da će se to odraziti na njegovu liriku. Ali....ne znam kako da objasnim ono što želim da kažem....dopušta da emocije preovladaju njime,to bi valjda bilo ono što je pesnik hteo da kaže.... :lol:

Fragile_Dreams

E pa, eto fino, razumemo se ^^
Jbg sta ces emotivan decko :lol: salim se...

Ponekad nije lako skapirati tudje tripove, ma ni svoje nije lako skapirati...
A ti bi da kazes da mnogo patetise? pa jeste malo, al sta ces  :|
On je odabrao da odlazi,

OldNightwishFan

U svakom slučaju, više nego ranije dok je bila i Tarja sa njima... :roll:

chess

http://www.nocturnemagazine.net/interview.php?interview=3  - veooooma zanimljiv intervju!
Izdvojio bi :

Američko izdanje "Oceanborn"-a je sadržalo i "Sleeping Sun". Videla sam neke setliste na ovoj turneji, zbog čega ne svirate pesme kao što je "Gethsemane"? Zašto više pažnje ne poklonite ovom albumu?

T: Jako je teško svirati tu pesmu, odvratno zvuči dok je sviramo. Zvuči sve gore i gore, a par puta smo se i umorili i jednostavno ne ide.

Hoce da kaze da ne znaju da sviraju svoje pesme??? Bruka brate....  :roll:

Ne volim to što pominjem, ali nekoliko meseci nakon vašeg izdanja, Tarjin muž je postovao nešto na netu odgovarajući na neka pitanja...

T: To je sranje. Cela stvar je neverovatna. Nečuveno je i ne želim da pričam o tome više.

Nedavno u jednom intervjuu sa Tarjom, španski novinar ju je pitao da li bi se priključila Nightwish-u samo za predstojeći Wacken. Šta misliš o tome? Da li bi se ikad složio sa tim da njih dve, i Anette i Tarja izađu i otpevaju nešto?

T: Ne.

Da li ste imali ikakav kontakt skoro sa Tarjom?

T: Ne.

Uopšte? Ni pokušaja?

T: Nekoliko sms-a i Božićnu čestitku.

Bez odgovora?

T: Ne, nisam ni očekivao uopšte. Ajde da ne pravimo veliku stvar oko ovoga. Izgovorio sam nekoliko rečenica pre par meseci koje su završile na naslovnoj strani finskih novina. Pokušao sam da ispravim to, ali me ona i dalje mrzi.

Fragile_Dreams

Mozda nisam normalna, ali meni njega zao.  :cry:

Nastavite da se trudite!

T: Znam da moramo da nastavimo da se trudimo. Samo, ima tako puno pesama na ovih šest albuma. U osnovi, sastavljali smo set listu prema onome što Anetti najviše leži. Pesme na prva tri albuma su više operske, i Anette ih može otpevati, ali se ne saoseća sa njima. Više voli poslednja tri albuma. I dalje sviramo stvari kao što su "Wishmaster", "Come Cover Me", "She Is My Sin", "Sleeping Sun", ali smo se više fokusirali na poslednja tri albuma. "She Is My Sin" je Anetti verovatno najteža pesma od svih koje smo vežbali. Tako da je malo probirljiva po tom pitanju. Sviramo tu pesmu i voli da je peva, samo je potreban dobar dan da je izvede kako treba.

Anettine vokalne sposobnosti su ocigledne :roll: Imam osecaj da se i Tuo smorio pokusajima da se to sakrije  :|

Neću promeniti ništa, obećavam. Imaš moju reč.

T: Nemam loših osećanja. I ja sam bio ljut i ogorčen dugo vremena. Zaista joj želim sve najbolje, a možda će nas sudbina ponovo spojiti kada ćemo ponovo moći biti prijatelji. Sada, zaista ne znam ni šta bi trebalo da joj kažem, niti bilo šta. Vreme će reći svoje.

Ovo je tuzno.  :cry:
On je odabrao da odlazi,

Winter's Son

o boze Isuse...
kada cje ljudi shvatiti da je ono shto kazu o "vrucjoj temi" jednostavno namerno recheno i prikriva se neshto...
intervju je 7/10, a pitanja su bez reda i smisla.....
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

+Leona+

Intervju je spontan i savrshen... Svidjaju mi se sva pitanja, a i Tuomasovi iskreni odgovori... Ukljucujuci i to sto je bukvalno rekao da ne zna da svira Gethsemane XD

http://slavicadolasevic.daportfolio.com/
Save yourself and let them suffer!

Nordic Wolf

Citat: OldNightwishFan poslato Januar 16, 2009, 23:35:21
Dobro, ne osporavam ja da je on jako dobar muzičar,i kao klavijaturistu ga veoma poštujem. Ali kao osoba je mogao da ponese mnogo bolje, ako je već tačno (a nije!) da je Tarja svojom voljom činila sva ta "sranja" bez ikakvog uticaja marčela, onda je makar mogao da pokaže da se ne spušta na njen nivo, sa onako pompeznim otpuštanjem...isto i oko slave:bili su na vrhu,svi su znali za njih, i šta mu je trebalo još? Ni on nije cvećka...

Konačan zaključak: Marčelo je kriv za sve! :lol:

Da, jeste Marčelo, najviše. Konflikti su i počeli u periodu kada je Marčelo ušao u tok ovog benda, a posebno kada je počeo da insistira na Tarjinoj solo-karijeri, koju je i ona sama imala u planu, ali mnogo kasnije-uticao je i na rast Tarjinog egocentrizma koji je prerastao u egoizam, nervozu i dozu netrpeljivosti i podozrljivosti prema sopstvenom bendu.
Svako ko je gledao DVD End of an Era i zaista malo više gledao intervjue i razumio ih(a čini se da nije) može da vidi da je na to uticalo mnogo šta i da su svi podjednako krivi i podjednako opravdani za svoju krivicu. Na EOAE se može primjetiti da je Tuomas sve vrijeme bio zamišljen, melanholičan i potišten-on itekako jeste želio da Tarja bude tu, ali među njima se izgubio kontakt koji je potreban da funkcionišu kao ekipa.
Tako je, dogodilo se, iako ni sami nisu primjetili da se dešava. Divni Marčelo, jeste-na turnejama je išao s Tarjom u zasebnom prevozu, tako da je faktički jedino vrijeme kad su svi bili na okupu ono za vrijeme intervjua i nastupa. Jesu jedni drugima mnogo značili i bili najdirljiviji primjer borbe i prijateljstva, ali prestali su da čuvaju to što su imali i dogodilo se. Iako, se moglo učiniti nešto i spasiti sve, ali ONI koji su trebali da učine to u tom trenutku nisu mogli, niti znali kako.

Što se tiče Tuomasa, može se s punim pravom reći da jeste najbolji pianista/klaviaturista na svijetu, jer koje god kompozicije za klavijature i pjesme se on takne, biće u savršenoj harmoniji i dubini izražaja.

Fragile_Dreams

Citat: Satyrica poslato Mart 16, 2009, 11:37:24
Na EOAE se može primjetiti da je Tuomas sve vrijeme bio zamišljen, melanholičan i potišten-on itekako jeste želio da Tarja bude tu, ali među njima se izgubio kontakt koji je potreban da funkcionišu kao ekipa.
Apsolutno tacno.

Citat: Satyrica poslato Mart 16, 2009, 11:37:24Što se tiče Tuomasa, može se s punim pravom reći da jeste najbolji pianista/klaviaturista na svijetu, jer koje god kompozicije za klavijature i pjesme se on takne, biće u savršenoj harmoniji i dubini izražaja.

Volim ga i ja, ali ne bih se bas slozila da je nabolji pianista na svetu, slusala sam i mnogo boljih. ;) Da je on stvarno originalan (makar bio, realno, malo se ponavljao na poslednjem albumu :roll:) i talentovan na neki nacin, da ume da prenese emocije u kompoziciju - to stoji.
On je odabrao da odlazi,

Sirius

Sto se tice tehnike, ima mnooogo boljih klavijaturista od Tuomasa, al je on meni najbolji kompozitor u ovoj muzici, melodije koje je stvorio su stvarno savrsene
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

Fragile_Dreams

Pa naravno, niko nije osporavao njegov talenat, ali realno mnogo boljih pianista ima u svetu. ;) Tuomas je mozda bolji kompozitor nego pianista, ne mozda nego sigurno... :]
On je odabrao da odlazi,

Carcharoth

Dobar je brat Tuomas,s obzirom da je mogao da bude fitosanitarni inspektor negde u bespucu Laponije,ali srecom put je skrenuo na drugu stranu...
Moondance!?...no,no...Woolfdance!

Fragile_Dreams

Citat: Carcharoth poslato Mart 17, 2009, 12:25:57
Dobar je brat Tuomas,s obzirom da je mogao da bude fitosanitarni inspektor negde u bespucu Laponije,ali srecom put je skrenuo na drugu stranu...

:histerija: Oo da.
On je odabrao da odlazi,

Faustus

Fitosanitarni inspektor? :) Zamisli te stete!!! Za muziku i za nas.
Ali ko zna kolko bi doprineo ocuvanju zivotne sredine :D

Sada sam se setio jednog istrazivanja o kome sam citao ranije. Naime, naucnici su ispitivali uz koju muziku biljke najbolje uspevaju, najvise rastu i napreduju. Rezultati su ukazali da tome najvise pogoduju klasicna i metal muzika! :D Tako da se, na neki nacin, Tuomas indirektno bavi i jednim i drugim poslom :lol:
We're just a second in time
The last in the line
Of the prey that walks the Earth
Good and evil combined!

This is my church of choice,
Love's strength standeth in love's sacrifice!

You can't buy peace of mind in a fuckin' store,
You could do with less but you all want more!

NIJE SVAKO KO LUTA IZGUBLJEN

"Destiny is an excuse for those who don't have the strength to fulfil their wishes. Everything is possible. Even the impossible."
Tuomas Holopainen

Nordic Wolf

Citat: Fragile_Dreams poslato Mart 16, 2009, 16:40:19
Pa naravno, niko nije osporavao njegov talenat, ali realno mnogo boljih pianista ima u svetu. ;) Tuomas je mozda bolji kompozitor nego pianista, ne mozda nego sigurno... :]
Da, ali ono što je najbitnije za pianistu jeste Stvaralac u njemu i u tome se ogleda njegov najveći značaj. ;)

Fragile_Dreams

Ma da, on meni bas deluje kao duFa. :]
To mu je verovatno i najveci kvalitet ;) pa posle kao kompozitor, pa tek onda kao pianista. :)

Ali njegovo pevanje... xD Joj...
Mnogima se nikako ne svidja, a meni on smesan, bas mi je simpatican...Doduse, daleko od toga da je mnogo doobar, ali je jako simpatican, pogotovo za nekog kome je pevanje nocna mora. xD

On je odabrao da odlazi,

Fragile_Dreams

Citat: Faustus poslato Mart 17, 2009, 17:18:33
Fitosanitarni inspektor? :) Zamisli te stete!!! Za muziku i za nas.
Ali ko zna kolko bi doprineo ocuvanju zivotne sredine :D

Sada sam se setio jednog istrazivanja o kome sam citao ranije. Naime, naucnici su ispitivali uz koju muziku biljke najbolje uspevaju, najvise rastu i napreduju. Rezultati su ukazali da tome najvise pogoduju klasicna i metal muzika! :D Tako da se, na neki nacin, Tuomas indirektno bavi i jednim i drugim poslom :lol:

Jaoo nije valjda ^^ Sto je to lepo :]
Kazu da su naucnici otkrili da i na vodu utice muzika, sto je neobicno...
Definitivno je bolje sto je odlucio da se bavi muzikom :)
On je odabrao da odlazi,

Crownless Phoenix

ja sam cula tuomasa kako pea samo na carpenteru, i meni se tamo svidja... :]
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

Sirius

@Crownless
Nisi cula Astral Romance i Beauty and the Beast?
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

chess

Citat: Sirius poslato Mart 18, 2009, 00:18:19
@Crownless
Nisi cula Astral Romance i Beauty and the Beast?
O.O ,da li je to istina? :lol:
Pa ne znam...i meni je nekako ok njegov glas na carpenteru,ne smeta mi :)

Carcharoth

Citat: Fragile_Dreams poslato Mart 17, 2009, 20:22:41
Jaoo nije valjda ^^ Sto je to lepo :]
Kazu da su naucnici otkrili da i na vodu utice muzika, sto je neobicno...
Definitivno je bolje sto je odlucio da se bavi muzikom :)

zvuk koji se stvara prilikom izvodjenja muzike putuje kroz vazduh,izazivajuci treperenja isto(nasim okom nevidljivo)koje mi cujemo ,sad da ne obasnjavam na koji nacin...taj zvucni talas prelazi iz redje u guscu sredinu i sad posto taj je talas imao odredjenu snagu(dakle ona snaga koja mu se da na izvoristu koja je nepohodno potrebna da bi se savladala razdaljina izmedju ove dve tacke,izvora i receptora)jedan deo te snage ,energije se predaje(gubi0u vodu,oplemenjujuci je ..mali trik....puna kada vode ,zaronite u nju ledjnim stilom,a odvrnie mjuzu(nek bude NW) sto jace,i nek je blizu kade...

Tuomas je nas brat pravoslavac...

Fragile_Dreams

Citat: Carcharoth poslato Mart 18, 2009, 01:56:42
zvuk koji se stvara prilikom izvodjenja muzike putuje kroz vazduh,izazivajuci treperenja isto(nasim okom nevidljivo)koje mi cujemo ,sad da ne obasnjavam na koji nacin...taj zvucni talas prelazi iz redje u guscu sredinu i sad posto taj je talas imao odredjenu snagu(dakle ona snaga koja mu se da na izvoristu koja je nepohodno potrebna da bi se savladala razdaljina izmedju ove dve tacke,izvora i receptora)jedan deo te snage ,energije se predaje(gubi0u vodu,oplemenjujuci je ..mali trik....puna kada vode ,zaronite u nju ledjnim stilom,a odvrnie mjuzu(nek bude NW) sto jace,i nek je blizu kade...

Tuomas je nas brat pravoslavac...

HFala na objasnjenju. xD
Da, cula sam da je pravoslavac, koja slucajnost, pogotovo sto je u Finskoj mozda 1% pravoslavaca...

Pitam se dal' on iskljuci mozak kad Anett peva, jer ne mogu da poverujem da neko ko onakvu muziku pise ne cuje kako ona falsira (necu upste da pominjem boju glasa, stil pevanja, jacinu itd.), :roll: ipak je to ono glavno, pevala aboridzinsku ili finsku ili meksicku muziku? xD

On je odabrao da odlazi,

Carcharoth

ipak malo vise od 1%....ipak su dugo godina bili pokrajina carske Rusije..odrzalo se dosta njih na istoku zemlje prema granici sa Rusijom...a i u samom Helsinkiju ima pravoslavna crkva koja dominira tim delom grada...

ma ako mu smeta.pocupa samo monitoringe iz usiju ili cimne nogom kablove i iskljuci monitore ispred sebe

sta znas mozda izmisljava novu vrstu  rok simfo progresiv opera metala....fals rok,metal fals...fals gotik...ono a propo lepota nesavrsenosti i te filozofske fore...

Crownless Phoenix

@sirius i chess:
jesam cula, naraFski, ali kazem samo da mi je najlepse u carpenteru... ne peva ni on lose, sta bi bilo kada  bi izdao svoj solo album?
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad