Tarja Soile Susanna Turunen

Započeo Baki, Avgust 16, 2005, 00:17:54

prethodna tema - sledeća tema

Carcharoth

kazem ,ona ima glas koji je nemoguce izbrisati iz memorije kad se jednom cuje,ali...nego druga stvar je u pitanju.Ajd mogu da razumem walking in the air,Phantoma jos nekako(to ni izvorno nisu bile NW pesme nego obrade),ali Nemo-a,Passion...,i Wishmastera,nikako.Da se razumemo,obozavam njene izvedebe tih pesama dok je bila u NW ili na dvd-u i spotovima,medjutim posto vise nije deo istog(stila,nacina zivota,iste energije,ljubavi ka muzici....),veza je prekinuta i sta sad ima ona da peva pesme starog Nw-a?Mislim kako bi bilo sad da nw pocne da radi njene stvari(sad ce mnogi da me napadnu,ok...ali ako je ona bila deo njih i dala pun doprinos u vidu andjeoskog glasa,nisu li tekstovi i muzika ostalih clanova uticali/formirali njenu kako da kazem,danasnju pojavu,pa da mogu da kazu,ok a sad malo mi njene pesme...)Moje misljenje je da njen album je dosta dobar,ima cak i dobrih stvari,ali mi je nekako razvucen(smisljeno ili ne) da se odmah krene na turneju,koja kao sto se vidi ne moze da prodje bez Tumasovih pesama(na radost fanova...)i ponekog covera.Mislim kako se ona oseca kad peva te pesme a krenula je solo karijeru(sigurno znate i  culi ste,ali autorska prava na zapadu se veoma cene i uzimaju u obzir ...nije kao kod nas ,ili Turskoj i Grckoj)?I ja isto delim misljenje da ona nije mnogo odmakla  u muzickom smislu od NW,sto se albuma tice,cak me iznenadila sto toliko lici.Mislio sam da ce raditi vise stvari kao Eramajaarvi sa AFF ili Oasis ili our great divide  sa MWS,kad ono jok.Mozda je trebala malo da se primiri sa  prvim albumom,ono samo Finska,i li gde vec zivi..mozda ce sledeci album biti ono sto ja mislim da Tarja moze da(a moze sigurno) ponudi a da ne lici na NW...i T i NW se bore oko jednog dela starog fan jezgra(Tarja putem look like like,a Tuomas sa malo vise Marca na albumu,plus koketiranje sa pop zvukom u vidu Anete,za pridobijanje novih...)
Mada ,jedna stvar je ostala ista...i dalje voli da je u centru paznje, da dominira stejdzom(nisam ni ocekivao nista drugacije potom pitanju).Dok je u nW bila druga pesma,Marko i Empu su bili dosta pokretljiviji i dizali atmpsferu,ovde prateci bend je uistinu to,pratnja,nema onog vajba medju clanovima...koji je mozda i jedan od najvecih razloga zasto idem na exit da vidim  kako to sad izgleda za razliku od pre tri godine...
Moondance!?...no,no...Woolfdance!

Coa Smor

Nightwish nisu učestvovali na novom Tarjinom albumu (osim kao možda inspiracija, uticaj, ali nisu došli i svirali :P), dakle što bi oni svirali njene pesme i šta imaju oni s tim? Na stranu što je Tuomas preveliki ego-manijak za to :) A ona jeste bila deo NW, skoro 10 godina, prirodno je da hoće da odradi ponešto iz tog perioda + publika to očekuje + se bar trudi u tim "obradama" ili već kako da ih nazovemo. Kao što NW imaju pravo da izvode Wishmaster sa Anette, što ne bi i Tarja sa svojim bendom? Mislim, Tarja nije look-alike, Tarja JESTE to što fanovi vole kod NW (ajmo tačnije, DEO toga što fanovi vole, ne kopija toga), a NW su to sve manje.

I retka je situacija gde frontmen ne dominira stejdžom, a kad je formalno njen solo koncert to je i prirodno :) A prateći bend možda baš i ne jurca po sceni kao Emppu i Marco, ali usudio bih se reći da su sposobniji muzičari nego Nightwish i da se taj njihov međusobni vajb poprilično oseća, ako se i ne vidi :)

Mada tačno je da Tarji treba još autorskog sazrevanja ali ako odradi to kako treba, ona ostaje, a NW prolazi.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

Carcharoth

Coa,ja sam samo parafrazirao (ne)mogucu situaciju,nisam mislio stvarno da ce oni da sviraju njene stvari,dobro si primeti za onog ego manijaka.Razumi me,pravnik sam ,pa profesionalna deformacija,samo me interesuje kako se intelektualna svojina regulise po pitanju ovog benda...
sposobni muzicari jesu,to je sigurno,ne bi ona uzela tek tamo nekog,ali nisu bend (u onom drugarskom smislu)mada je to manje bitno...

Carcharoth

Pravni subjektivitet benda,ko je koga nasledio(evo na primeru sfrj,njen sukcesor je SRJ,pa onda DZ S i Cg,Srbiija)misliim da ne moze da se postavi ovde jer je idejno od pocetka,NW bio Tuomasovo delo.koliko sam ja citao a kako ide zvanicna verzija,on je pisac i kompozitor(eh sto ne mogu da skeniram neke strane iz Intelektualne svojine i autorskog prava..),ona je samo pevala,a retko kad dolazila (ili uopste nije)na probe benda(sto opet ne umanjuje njen doprinos poimanju NW uopste,jer je darovana sa apsolutnim bozjim darom),da sad ne ponavljam sta je bilo kad je bilo,dakle njih cetvorica iz nekih razloga su je pedalirali i ende.Nije vise deo nW.Tacka.nisi vise sto si bila,mi necemo sa tobom vise,bla bla .Zbogom.
NW imaju pravo da izvode Wishmastera sa Anetom(mada bolje da to ne rade),jer oni i dalje su to sto jesu,NW(ime ,firma,logo,sve sto su do sada stvorili),doduse u nekom drugom agregatnom stanju,ali jesu(svidjalo se nekom to ili ne).Oni potpisuju ugovor sa Nuclear blastom,on im distribuira materijal sirom Evrope,etc etc...ona je potpisala ugovor sa Universal music-om...i to je ono sto mene interesuje.kako sad to moze(dva izvodjaca razlicitiih produkcijskih kuca)?Ili jos ona fora da je Spinefarm ili NBlast prodavao  DVD "EoaE"dobrano nakon sto je Tarja izbacena iz benda(kome ,kako, prihod,podela).To je ono sto mene interesuje,dal postoji nekakav ugovor,pa dodje do nepostovanja  ugovornih obaveza(usled raspada/rekonstrukcije benda)i sta se dalje desava..
Ona ne bi trebala(ajde da se predje malo na teren savesti i morala...dakle kao sto rekoh gore...oni je vise nisu zeleli u bendu,da peva sa njima i uopste da je vidjaju..sta vise od toga treba da joj se kaze) da peva njihove pesme iz razloga sto vise nije sa njima,ima svoj album, bend i solo  karijeru.Postavlja se pitanje a zasto samo te pesme izvodi,zasto ne peva malo ostale,evo na primer Stargazers,Deep silent complete,Fantasmic,Aff...ako idemo tom logikom da je bila bendu 10 godina,pa da ima pravo da ih peva.
evo dva primera
Black sabath,Ozzy Ozborn(samo on ima tapiju na ovo prvo)bez obzira sto svi mosle da su ovi,Heaven & Hell,bolji...
drugi primer.da se pokardase ovi iz Metalike,sta mislis ko bi uzeo kajmak?Lars naravno...

Coa Smor

Vidiš sviralo je to i meni po glavi, tako pravno gledano...sad mi pada napamet, možda su izdžezirali neki dil na liniji EOAE/Tarja može da pevuši poneku pesmicu :) Ono, jeste to krhki teren to stoji...

A sad, pesme koje navodiš, jeste zanimljivo pitanje, ali eto recimo Passion and the Opera nikad nije bila ono baš HIT (čak, ne pamtim da sam ikad čuo NW verziju uživo), a to je uzela (i odradila ga dobro, ne? :D)...tko će ga znati :) Bitno da imamo prilike da čujemo stare stvari na nov način, i sa Anicom i sa Tacom :)

Sorry ako zazvučah agresivno, ne mi bila namera :)

Carcharoth

ma jok covek,nema frke,sve u svrhu argumetovane rasprave....;)
imas pravo..ovako dobijes 2 po ceni jednog NW...volj ti ovaj novi  volj ti onaj stari...

Crownless Phoenix

al ovaj vuk lupa pametne stvari :D
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

Coa Smor

IDI BEGAJ!!!

Klikitiklik :D :D :D

ono, ima boljih verzija, ali ipak :D

Imrahil

Bila je clan Nightwish-a, znaci da je sasvim normalno da te pesme i peva. Ako se ovi nisu bunili, sto bi se bunili mi...
you, the dead of my land, I envy you!
you, the dead of my land, I am proud of you!

there are no men like me. there's only me.

go then, there are other worlds than these

a thousand crystal towers,
a hundred emerald cities..

+Leona+

Evo ja da se pohvalim, kupila sam Tarjin dupli cd i pukla 2128 din :D Al sam zato prezadovoljna! Cover je odlicno uradjen, ima vuk kad otvoris... XD I odgledala sam njen intervju... Odusevila me je i obozavam je.

http://slavicadolasevic.daportfolio.com/
Save yourself and let them suffer!

petarnw

Citat: Carcharoth poslato Jul 03, 2008, 23:42:01
Pravni subjektivitet benda,ko je koga nasledio(evo na primeru sfrj,njen sukcesor je SRJ,pa onda DZ S i Cg,Srbiija)
moram da te ispravim-srj nije priznata kao sukcesor sfrj... dokaz-srj jedno nije vreme bila clan UN,pa je ponovo morala da podnosi molbu za clanstvo.... no,nebitno... :) 
Leona,jel ima jos nesto na cd-u? da nema nekih spotova? i ja planiram da ga uzmem,cisto da imam....
I walk alone
Every step I take
I walk alone

Carcharoth

eh 5re,da sad ne ulazimo u tu tematiku i,ipak je ovo topic o tarji...
samo da ti odgovorim..nije neophodan uslov da je neko bude clan(punopravan...a to dalje podrazumeva  dalja prava i obaveze,npr zahtev za zasedanjem saveta bezbednosti) UN jer neko moze imati i status posmatraca(kao sto smo mi imali tokom tih godina),dakle sa pravom da prisustvuje sednicama Generalne skupstine ali bez prava glasa.Drugo Rezolucija 1244 je doneta 1999 i odnosila se na SRJ.Ende.I  u danasnjem svetu kakav jeste od  priblizno 225 drzava ,njih 185,plus minus gore dole su clanice UN,koja je ako nista onda najuniverzalnija medjunarodna neravnopravna zajednica.SRJ jest sukcesor SFRJ, stim sto pravo na to imaju i ostale clanice bivse drzave(u imovinskom smislu,ali ne kada je u pitanju pr.subjektivitet)koje su priznate u odmah po osamostaljnju u republickim granicama nasuprot Helsinskom zavrsnom aktu...auh sad ga stavrno preterah...u pravu si nebitno je ;)..
back to topic
nego leona,pa za te pare si mogla ladno da odes i da je vidis sad sto dolazi u oktobru...ja imadem obican cd ,koji nisam kupio vec mi drugarica poslala iz Svapske,zajedno sa NW,kaze nije znala koga sad slusam..
i sta velis vuk(jel neki sumski baja maderfaker ili neko olinjalo kevtalo) kad se otvori...jel to bese T-sova omiljena zivuljka?Sta li je time htela reci..da i ona voli vukove..
eh dajel zna neko kako izgleda Marcelo...ja coveka nisam vcideo ni na jednoj slici?

petarnw

sta ti bi? :) pa ja samo rece da si se malo zeznuo,ali rekoh nebitno.... htedoh jos nesto sad da ti napisem,ali ajde necu da ulazim u raspravu... imas nekoliko nelogicnosti,ali ajde,mozemo na kaficu pa da prodiskutujemo o tome... acno u podne :) e i meni se ne daju tolike pare za taj cd,ali sta da se radi...
I walk alone
Every step I take
I walk alone

Carcharoth

profesionalna deformacija i ispit Medjunarodne organizacije sa trece godine pravnog...voah ne pijem kafu ni u jednom obliku...a prekjuce prestao da pijem i alkohol...

NaxSwanheart

...Nisam bash 100 posto sigurna, ali mislim da sam negde prochitala da ye owo Marcelo.....

http://i309.photobucket.com/albums/kk382/NattalieNightwish/ta55rja.jpg

Imrahil

you, the dead of my land, I envy you!
you, the dead of my land, I am proud of you!

there are no men like me. there's only me.

go then, there are other worlds than these

a thousand crystal towers,
a hundred emerald cities..

+Leona+

Na ovom drugom cd-u, tj. dvd-u imas:

- Photo gallery
- Making of the video
- Making of the album

@ Carcharoth - Kupila sam ja i kartu :D
Al zato sad nemam ni dirara :D

Zapravo, u intervjuu je rekla da je ceo album prica kroz koju se provlace sledeci motivi:  The Dead Boy, The Doll, The Phoenix i naravno, The Queen of Ice... A ona je samo Story Teller :) Evo sad cu da uploadujem fotke vuka i omota.

Sirius

@imrahil
yup,to je on,samo sto mu je tu kosa svezana
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

Carcharoth

u jeee..... pa on(Marcelo)je neka kombibinacija izmedju Harija Varesanovica i Marca Dacascosa...he he...kadar T voli latono lovere...

petarnw

ma,nek ide zivot... kupicu i ja cd. jeste da sam i ja sve pare potrosio na exit,sad na kartu za tarju ali skrpicu jos 2 crvene....  hvala lepna na podrobnim informacijama :)
I walk alone
Every step I take
I walk alone

DARK PASSION PLAYER

petre gde si kupio karte za tarju?
Master!
Apprentice!
Heartborne, 7th Seeker
Warrior!
Disciple!
In me the Wishmaster...

petarnw

kako mislis gde?! u kom gradu ili gde se prodaju? imas u svakoj eventime poslovnici a oni imaju predstavnistvo u svim vecim gradovima....  http://www.eventim-yu.com/portal/rs   pogledaj tu sve info
I walk alone
Every step I take
I walk alone

Winter's Son

Citat: +Leona+ poslato Jul 16, 2008, 12:00:06
Na ovom drugom cd-u, tj. dvd-u imas:

- Making of the video
- Making of the album
kako da chovek dodje do ovoga? :lol: ^^
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

+Leona+

Ika

Jbt shto je dobar omot :shock: :wub:

Elem ne znam kooliko sam pisala na owoj temi, ukratko - wolim Tarju, njen glas, stajling, ali podjednako mi je interesantna solo kao NW sada. Osim shto kad bih morala da biram, izabrala bih nju i njen album za bolji.

petarnw

Leona,jesi razmisljala nekad da se bavis marketingom? :) ovo si tako dobro izreklamirala da covek odmah dobija zelju da uzme cd.... stvarno si me ubedila.
a vidim da i Vampir Vorador nije ostao imun na sve to...
Ika....  zar je moguce da volis Tarju?! pa to se uopste nije moglo primetiti citajuci svaki forum na ovom sajtu :) :) :)
I walk alone
Every step I take
I walk alone

Ika

Hahaha e lepo si to rekao :D Rekoh, chisto i owde da napomenem tu chinjenicu :lol:

petarnw

ma da... mozda ovde ima i nekih senilnih staraca,pa cisto da utvrde gradivo :) ma,salim se. super je to. slazem se sa tobom.... :) e da nema tarje,ko zna sta bi od mene sad postalo (sto se tice muzike)....
I walk alone
Every step I take
I walk alone

Crownless Phoenix

ajoj brate, al se slazem sa vas dvoje :lol:
taj njen glas davao je posebnu notu nightwishu i bas  su bili... :wordless: xD
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

Carcharoth

da, njen glas je davao posebnu notu, i va  vjeki vjekov tako nesto bejase jedinstveno,ali kad poredis na primer Deep silent complete i Dead Gardens ima razllke..ali da opet ne razglabamo o nijansama,neokonciva je to tema...i da ne bi i ova tema postala jedna o d onih x vs. y,evo sta ja radim ..
uzmem oba cd-a ponesem ih sa sobom sednem u kola i pustim ..ne naravno oba istovremeno..jedan dan ovaj drugi onaj i eto...zavisi od raspolozenja..i sve koze na broju i ja vuk sit...
@ Ika...sav respect za tvoje misljenje o Tarji,i imas prava na to kao i svi mi ovde,(i ja je volim na neki cudan nacin(zbog njenog drskog ponasanja na sceni...ono ,uh al sam kuckasta) ,naravno u granicama kulturnog izrazavanja(ne zelim ni na kakav nacin da izigravam mod-a)
samo jedan mali flashback...negde na temi EXit video sam da si napisala Tarja vs. Shitnette,i da ne bude da lovim svaku rec kao ker muve,no hard feelings, nije Aneta kriva sto ne moze da peva ko Tarja,jeee pa to ne moze niko na svetu celom,i sto nije nw sto je nekad bio,samo mislim da ne mozes nekog tako imenovati iz razloga sto nije kao ovaj prethodni.Nemam nameru da zvucim agresivno,ako ti se moj post ucinio takav,slobodno ga brisi,imas na to pravo...
eh,jos jednom...jel zna neko ima li Tarja fan club u Srbiji?