Nightwish ili Tarja

Započeo Blademaster, Maj 01, 2008, 00:10:57

prethodna tema - sledeća tema

chess

Verovatno je mislila samo na opciju NW-a bez Tarje....da to zvuchi ochajno :] Nikako suprotno :]

Luka

A, onda dobro.^^ Taman sam mislio da vadim pushku. xD I da,  odgovor na temu - Tarja. \m/
Лешина се преко клисуре стровалила, нека сад у смрти пронађе свог господа !!! \м/

Blademaster

Ja bih rekao svoje misljenje, al vas molim da ne vadite oruzje :D
ja nemam pravo da kritikujem "novu Tarju" jer sam samo jednom preslusao My winter storm a cujem da ima jos albuma za koje ne znam ni kako se zovu...
Moguce da je to zbog toga sto sam stvorio odbojnost prema tarji iz razloga sto mislim da je ona kriva sto su je izbacili ( stvarno ne znam kome moze da padne na pamet ideja da pomisli da ju je tomas izbacio bez razloga, ko da on ne zna sta njen glas znaci fanovima NW, pismu verujem, njenim suzama ne)
Da li biste takodje mislili da je tomas prolupao i da su oni krivi sto su je izbacili da je u bend doveo neku pevacicu glasa slicnog Tarjinom...? pa naravno da bi u manjoj meri, jer najlakse je njih okriviti kad cujemo krestavu Anetu...
Tarja je sama u govorila da ce paralelno terati i solo karijeru, moze se videti u intervjuu mislim pred koncert u Sao Paolu....Pa to je isto ko da pored devojke kojoj se zaklinjem da je volim imam ljubavnicu...
Gde je muzika u die alive, i walk alone??? Bio sam na exitu i odusevili su me...(pendulum zakon)steta samo sto usi ne mogu da podnesu odredjene delove kao na primer nemo sailing home, nemo letting go... u skc nisam hteo da idem jednostavno me ne zanima i ne zelim da mi neko drugi svira wishmastera itd. iako sam mogao. Taj dan sam u jednom trenutku rekao jbt tarja je danas u beogradu a ja na vozdovcu a nisam je otisao gledati. Ja Tarju postujem kao i sve ostale, ali jednostavno bez nw-a ne privlaci me..

Samo se nadam da ce se  vratiti, da savrsenstvo cujem bar jos neki put...ili ako ne, da zaboravim i ponovo otkrijem NW :((((

Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die
Make me guess who's the one
Behind the mask of Father and Son

In the glades of summer
A light still wanes in you

Crownless Phoenix

Citat: Luka poslato Maj 08, 2009, 01:14:45
A, onda dobro.^^ Taman sam mislio da vadim pushku. xD I da,  odgovor na temu - Tarja. \m/
lose smo se razimeli: TARJIN GLAS zvuci odlicno, ali joj je muzika pomalo... ne znam kako da opisem, ali to nije TO. Znate da je ja vrshipujem...
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

Fragile_Dreams

Pa da, to. Tarjin glas je odlican ali muzika je malo prazna. :( Prosto pojedinacno ne stimaju...Jbg...
On je odabrao da se ne zadržava bilo gde.
On je odabrao da odlazi,
on je odabrao da se odriče,
i da ne pita za smisao ili razlog,
on je naučio da se ne okreće.

The Pendulum

Ni jedno ni drugo.Sa Tarjom su bili natprosecan bend, posle raspada su postali dve prosecne polovine.Nightwishu nedostaje dobar vokal, a Tarji dobar bend i muzika tako da....... :angry7:

Faustus

Daleko od toga da je bolji nego ikad, ali je jos uvek odlican bend,  bez obzira na to sto se suska po kuloarima ;)
We're just a second in time
The last in the line
Of the prey that walks the Earth
Good and evil combined!

This is my church of choice,
Love's strength standeth in love's sacrifice!

You can't buy peace of mind in a fuckin' store,
You could do with less but you all want more!

NIJE SVAKO KO LUTA IZGUBLJEN

"Destiny is an excuse for those who don't have the strength to fulfil their wishes. Everything is possible. Even the impossible."
Tuomas Holopainen

chess

Ma morash priznati da se NW srozao totalno.....nema vishe inovacije,komplexnosti.....Mislim uporedi muzichki OB i DPP....Prosti rifovi....mislim uporedi Jukkino sviranje tada i sad.....ovo sad sto on svira je smeshno i prosto u poredjenju sa ranijim albumima....ali sve je to Tuomasova krivica,po njegovim komandama oni sviraju.Mislim,vrhunac je bio kad su rekli da im je Gethsemane tezak za sviranje,ne znaju svoju pesmu sad da odsviraju shto je MEGA SRAMOTA za jedan bend....zbog svega toga,NW vise nije power metal bend......dok kod Tarje ima shanse za napredak :} Muzichki joj je bio slab prvenac ali verujem da ce nov album biti experimentalniji i da ce gitarista kao shto je Kiko Loureiro da opichi neku solazu kao sto on i ume :} Zbog svega toga,ipak Tarja :]

+Leona+

Kad je NW bio power? 0.o Jedina njihova power pesma je Wishmaster.

Sta NW-u fali? Penzija. NW je zavrsio svoju Eru odavno.

http://slavicadolasevic.daportfolio.com/
Save yourself and let them suffer!

chess

Uvek??? O.o Evo,npr. ako Pharaoh Sails To Orion nije power metal ja prestajem da slusham muziku xD Ili Stargazers....ili Elvenpath......nemoj bre da me razocharavash XD
Sa Century Childom pa na dalje su polako prestajali da budu power i ostali su samo Symphonic......ali su uvek bili Power Symphonic metal :]

+Leona+

Oke, ja zaboravila pola diskografije... 0.0 Jeste, u pravu si za ti pesme... Sad su pop/rock/symphonic.

chess

Ma sad su emo xD

@ Tema - Tarja xDDD

Faustus

@Chess

Ne vredi da se prepiremo oko ovoga.Ne razmisljamo hladne glave o ovoj temi,ni ti ni pola foruma,a mozda ni ja ;)

Za mene je NW i dalje sympho-power bend,i to nadprosecan, bez obzira na ne preterano upecatljive zenske vokale.
Tarja je operska pevacica,rekao bih solidna,ali sa ne preterano ubedljivom instrumentalnom pratnjom.

Bilo kako bilo,navijam i za njih i za nju,i nadam se da ce im sledeci albumi biti jos bolji od prethodnih(iako stoji da mi je DPP vise km ispred MWS).
The last in the line
Good and evil combined!

"Destiny is an excuse for those who don't have the strength to fulfil their wishes. Everything is possible. Even the impossible."
Tuomas Holopainen

chess

Ma imas pravo skroz :] Nego sam samo hteo da pomenem da je kvalitet muzichki kod NW-a opao.....muzika im je sve jednostavnija nekako.......ali ono sto je mene najvishe razocharalo i sto potvrdjuje moju teoriju je to da je Tuomas sam izjavio da im je sad teshko da odsviraju Gethsemane....kao probavali su,ali im ne ide.....:roll: Nema vece sramote nego reci da ne znas da odsviras svoju pesmu.....to je mene mnogo razocharalo....kazem da im se kreativni potencijal istrosio i da prave sad prostu muziku koja na trenutke podseca na ono sto su nekad bili.....

Slozio bi se za Tarju,MWS je muzichki veoma siromashan,nadam se da ce se to ispraviti na What Lies Beneath :}

Coa Smor

fauste
chess

idite spavajte molim vas, evo ja idem, ali idite i vi, ono, go back to sleep for evermore i to
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

chess

Evo ja idem xD Nego imam inspiraciju da razglabam o NW-u pa reko dok imam inspiraciju da ne propadne xD

+Leona+

Pa jeste DPP bolji i sredjeniji i sve... Ako to gleda neko ko nikad nije cuo ni za NW ni za Tarju. Vishe je truda ulozeno ja mislim, i sama muzika je komplikovanija nego kod Tarje. Mada opet, Tarju i ne interesuje toliko muzika, ona je za to da vishe izrazi svoje vokalne sposobnosti sto ce reci da je i njen album ok... Ja iskreno mislim da ce NW na sledecem albumu imati 2 hita i ovo ostalo ce biti neki disney rock... A Tarja ce da bude ista samo sto ce jos vishe da zakoraci u klasicnu muziku i pevanje... Toliko od mene, laku notj (:

Blademaster

Tek ce se sledecim albumom videti u kom pravcu ide nw....

Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die
Make me guess who's the one
Behind the mask of Father and Son

In the glades of summer
A light still wanes in you

Sirius

@chess
Cuti, neka ne umeju da sviraju Gethsemane, gde Anette da peva tu besmrtnu pesmu XD
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

Fragile_Dreams

Da, sreca sto ne umeju to da odsviraju. :lol: Ali to je stvarno strasno da ne umes da odsviras svoju pesmu i to pesmu koju si svirao pre 10 godina, sa mnogo manje iskustva, ali nazalost mnogo vise entuzijazma nego danas. :roll:
On je odabrao da se ne zadržava bilo gde.
On je odabrao da odlazi,
on je odabrao da se odriče,
i da ne pita za smisao ili razlog,
on je naučio da se ne okreće.

Faustus

@ Chess

Drago mi je da smo se koliko-toliko razumeli i da komuniciramo kao razumni ljudi :)

Samo nesto... da li stvarno neko veruje da oni ne znaju/ne mogu da odsviraju Gethsemane? To nije realno. Verovatno je nesto drugo tu po sredi, ne znam ni ja sta.

Nedavno sam slusao u NS-u jedan NW tribute band iz Backe Palanke, Ignis, svirali su pomenutu pesmu i uradili solidan posao. To da NW ne moze da odsvira nesto sto je njihovih ruku delo nema nikakvog smisla ako to moze neki tribute band iz Srbije npr. Ako bih vec morao da pogadjam, rekao bih da je u pitanju Anetin vokal koji se slabo uklapa tu ili mozda jednostavno nece da sviraju nista starije od WM-a trenutno, kao sto vecina bendova uglavnom fura novije albume a stare stvari ostaju u zapecku (iako su ih fanovi cesto gladni).
The last in the line
Good and evil combined!

Tuomas Holopainen

Imrahil

Citat: Blademaster poslato Maj 12, 2009, 02:13:38
Tek ce se sledecim albumom videti u kom pravcu ide nw....

Mislim da se to vec vidi
you, the dead of my land, I envy you!
you, the dead of my land, I am proud of you!

there are no men like me. there's only me.

go then, there are other worlds than these

a thousand crystal towers,
a hundred emerald cities..

Faustus

A ja mislim da ljudi uglavnom vide stvari koje zele da vide ;)
The last in the line
Good and evil combined!

Tuomas Holopainen

Imrahil

Pa naravno. :) To je meni jedino objasnjenje kako neko ko voli stari Nightwish moze da kaze da mu se svidja ovo novo. :)

Imrahil

Hm, hteo sa da modifikujem prethodni post, a ne da ga kvotujem :lol:

Faustus

The last in the line
Good and evil combined!

Tuomas Holopainen

Coa Smor

Misliš, da voliš novi Nightwish ali da ti se sviđa i ono staro?

==vrh mi na dnu stoji==
:icon_king:

Faustus

Ne,mislim da u tome vidim i deo objasnjenja kako to da se nekim ljudima koji vole NW pre DPP-a UOPSTE (naglasak je uglavnom na iskljucivosti ove tvrdnje) ne dopada DPP i post-Tarja period.
The last in the line
Good and evil combined!

Tuomas Holopainen

Coa Smor

Imrahil

Pazi, sigurno ima onih koji vole DPP, a ne vole stare radove. :) Sto se mene tice, Nightwish je odlican do Century Child-a, Once je ok, ali mi je dosta slabiji od prethodnika. DPP je smece. Tarjin album mi je bolji, ali je celokupno posmatrano - smor. Par pesama ne moze da popravi sliku.