Nightwish ili Tarja

Započeo Blademaster, Maj 01, 2008, 00:10:57

prethodna tema - sledeća tema

Winter's Son

Mislim da je Tarja dovoljno love nagomilala Tuomasu... :lol:

"da su u jednom trenutku NW bili pravi ljudi na pravom mestu u pravo vreme, ali da nisu mogli dugo da opstanu kao ekipa, plus komplikacije sa menadžmentom, jer ponovo, grupa se zamalo raspala posle WM, kad su jedva i poznavali Marcela."
A koje sad vodio Tarjin menadzment? marcelo... Daklem, o cju ga gadjati...

"da nije zauzela Tarjino mesto mislim da joj ni ti ne bi tako strogo sudio"
o5 kazem, gledam realno...

"pokazala se apsolutno sposobnom uživo"
Da, da me zivcira svojom facom:
http://files.myopera.com/Vorador/VoW/8063411.jpg

"naravno ne na školovan način"
Amin
"i bolje joj stoje DPP nego većina ranijih pesama"
Zato neka je ne tera da peva stare, nisu lepe, chak ni preradjene...

"na DPP je reklo bi se više tih momenata nego ikad..."
Najljigaviji album u istoriji muzike, ukljuchujucji i ritmichno udaranje u panj zivotinjskom kosti koje su nashi pra-preci izvodili u nekim chudnim ritualima... chak odatle pa na ovamo groznijeg txta nije bilo do DPP...

:cow:
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

fatality

Moram da ukazem postovanje Coi Smoru i njegovom velikom postu jer je bio veoma objektivan i korektan sa moje tacke gledista. Objasnio je sve sto treba da se objasni u ovoj prici na koju, nazalost, nikako da se stavi tacka. Postoji puno ljudi koji krajnje subjektivno rasudjuju o ovoj temi (sa obe "sukobljene" strane) i ciji su me komentari po celom netu tako iritirali ali sad sam i na njih oguglao. Da ne pominjem one zadrte koji koriste priliku da pljuju po Anette cim je vide... Tako da, procitajte svi jos jednom post Coe Smora, jer ce vam neke stvari biti jasnije.

PS. Samo bih ja jos uz Sacrament dodao i Higher Than Hope, Creek Mary's Blood i Come Cover Me... :D
There is a light above my head,
Into your eyes my face remains.

vortodox

1. Da, kao i u svakom bendu pevac/pevacica uvek idu u prvi plan, a kao sto svi znamo, Tarja nije nimalo obicna (govorim o fiizckom izgledu),
2. Mene je sve zajedno odusevilo, te sam zbog toga i slusao NW, a znam i previse ljudi koji su poceli da ih slusaju samo zbog njenog glasa,
3. Poprilican, a koliko se secam zelela je da ima jos veci pa su se zbog toga i raspali,
4. Na prvo slusanje mi se mnogo vise svideo DPP, ali IRL je Winter Storm oldican, tako da su mi 50/50,
5. Tarja ce definitivno biti uspesnija zbog glasa, mnogo je vise ljudi palo na njen glas, sto ne znaci da ce NW lose proci, naprotiv, sada imaju malo vecu slobodu i mogu da prave nesto sto ne zavisi samo od nje...
6. Moglo bi se reci da krivim Tarju,

7. Zajedno, znam da je nemoguce, ali su kao takvi bili jedinstveni i najjaci... stacu volim i jedne i druge...

Fragile_Dreams

1. Jeste bila "zastitni znak" nw-a i velikoj vecini je bas ona bila asocijacija na nw...ali to je ne cini najboljim clanom benda...najpopularnijim mozda...

2.Ne mogu da pricam napamet u ime drugih ljudi, mogu samo da kazem da je mene privukao taj poprilino neobican spoj muzike i vokala...ustvari u samom pocetku mi je cak trebalo vremena da "svarim" njen glas u nekim pesmama...uvrnuto ali tako je... :D

3.Rekla bih da se slabo trudila da ima uticaj (bar dok se nije pojavio Marchelo  :icon_confused:).Sto se tice same muzike u bendu, ocigledno je bila tu samo da otpeva svoj deo, ali je opet je verovatno u nekim periodima posluzila kao inspiracija :D...sto je verovatno opet cini poprilicno uticajnom u bendu...xD

4. Hmm... DPP instrumental (nemam nista protiv Anett, ali nisam bas ni fascinirana njenim vokalnim mogucnostima, bar ne kao deo nw-a, a i ja se ne prilgodjavam tako lako, jbg :D) i vokale sa MWS xD...nemam nista protiv bilo kojeg albuma, ali su mi oba nekako "prosecna"...oba mogu da budu bolja...Tarja naravno dobro peva i ima simpaticnih pesama na albumu ali moze to i bolje... ;)

5.I jedna i druga strane je izgubila dosta, i previse... :cry:
NW je NW, i jesu izgubili starih fanova, ali su opet pridobili i nove...Mislim da Tarja ima vecinu starih nw fanova i da ce ih samo jos vise imati...Tako da i NW i Tarja imaju mozda podjednake sanse da budu uspesni kao i do sad...:)

6.Verujem da niko nije bas bio cvecka i da su svi bar pa malo doprineli situaciji, ali ako nekog moram da krivim onda je to Marchelo...on je ubedljivo najvise umesao prstice i usro stvar... :roll:

7.Kao sto je neko vec rekao i ja se potpuno slazem, nw je kao jedna velika porodica...Tuomas i Tarja mu dodju kao mama i tata  i kad jedno ode dete pati... :cry:
Zato... NW i Tarja  Z A J E D N O...kao u stara dobra vremena :)
On je odabrao da se ne zadržava bilo gde.
On je odabrao da odlazi,
on je odabrao da se odriče,
i da ne pita za smisao ili razlog,
on je naučio da se ne okreće.

Sirius

Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

NiKooLaa

mislim da stvarno vise nema smisla komentarisati to ko je kriv za raspad benda...
Ko zna sta se tu desavalo, sto niko od nas ne zna, sto nije objavljeno...samo oni znaju sta je razlog, a mi mozemo samo da nagadjamo...
svim fanovima je zao, ali tako je...
Zelim uspeh i nw-u i Tarji.
CitatZato... NW i Tarja  Z A J E D N O...kao u stara dobra vremena
eh, kad bi.. ali nema od toga nam je ostalo samo secanje, dobre pesme i nastupi...
It's better to burn out, than to fade away...
Samo-opusteno

petarnw

posle ovog koncerta,mislim da vise nema dileme nw ili tarja....
I walk alone
Every step I take
I walk alone

chess

Citat: 5ar poslato Novembar 01, 2008, 12:03:04
posle ovog koncerta,mislim da vise nema dileme nw ili tarja....

Upravo tako :) ,Tarja je moj josh veci favorit(bila je i pre koncerta al sad je josh x10 vishe :D )

petarnw

Citat: chessmaster poslato Novembar 01, 2008, 14:23:14
Upravo tako :) ,Tarja je moj josh veci favorit(bila je i pre koncerta al sad je josh x10 vishe :D )

MA CITAS MI MISLI...  slazem se sa tobom 100%...
(bio sam na exitu,slusao nw-a taj koncert mi je bio u glavi 1 (JEDAN) dan,a ovo sto se desilo 27.10.-ma to se ne moze zaboraviti... jos sam pod utiscima... :)
I walk alone
Every step I take
I walk alone

NiKooLaa

Citatma to se ne moze zaboraviti... jos sam pod utiscima...
takodje...
Tarja je zakon...jedva cekam novi cd, nadam se da ce dokazati da je kraljuca.. (:
It's better to burn out, than to fade away...
Samo-opusteno

Faustus

Citat: 5ar poslato Novembar 01, 2008, 18:08:51
bio sam na exitu,slusao nw-a taj koncert mi je bio u glavi 1 (JEDAN) dan,a ovo sto se desilo 27.10.-ma to se ne moze zaboraviti... jos sam pod utiscima... :)

Ne zamerite, nek' se cuje jos jedno misljenje...
I ja sam bio na oba koncerta. I sasvim obrnut dozivljaj. 10. jul 2008. cu dok sam ziv pamtiti sa puno snaznih osecanja. A Tarjinog cu se koncerta isto secati, kao prijatnog dozivljaja, nadoknadjivanja propustenog... Ali nikada necu moci da kazem da je Tarjin koncert u SKC-u bio bolji od NW-a na Exitu.

Do sada, sudeci i po studijskim izdanjima i po live iskustvu - Nightwish je dosta ispred gospodje Turunen (osim vokala, naravno).
We're just a second in time
The last in the line
Of the prey that walks the Earth
Good and evil combined!

This is my church of choice,
Love's strength standeth in love's sacrifice!

You can't buy peace of mind in a fuckin' store,
You could do with less but you all want more!

NIJE SVAKO KO LUTA IZGUBLJEN

"Destiny is an excuse for those who don't have the strength to fulfil their wishes. Everything is possible. Even the impossible."
Tuomas Holopainen

fatality

Dobro je, nisam jedini koji ovako misli... :)
There is a light above my head,
Into your eyes my face remains.

Faustus

Citat: fatality poslato Novembar 02, 2008, 12:42:02
Dobro je, nisam jedini koji ovako misli... :)

Nisi druze sam, naravno :)
Cekamo nove albume i nastupe Tarje i Nightwish-a za nova poredjenja. Do tada je sve receno.
The last in the line
Good and evil combined!

"Destiny is an excuse for those who don't have the strength to fulfil their wishes. Everything is possible. Even the impossible."
Tuomas Holopainen

Dominixux

Mislim da ne trebamo da biramo izmedju jednog ili drugog.

Tarja je vokal i bivse lice Nightwisha, prosto zastitni znak old Nightwish-a.

Nightwish je jos uvek odlican bend. Tarja je jos uvek odlican vokal. Njih dvoje su stvarali muziku za svacije usi i svaciju dusu.

Iskreno, oboje su hejteri nevidjeni, kao mala deca su.

Tomas je verovatno hteo da pokaze da Tarja nece uspeti sama, dok oni uvek mogu da promene pevacicu, ali ne zele, jer teraju inat.
Ono tipa: "Ako se ljudima ne svidi nova pevacica, nema veze jer mi cemo na album da stavimo i instrumentale, pa ce nas ljudi opet slusati".

A opet Tarja je uspela da izda po meni bolji album od DPP, ali to je samo moje misljenje, jer definitivno ona ima glas koji opseda tvoj mozak. To je pokazala na koncertu 27.10.2008. Cak iako nije Nightwish bio iza nje, iza nje su bili pravi profesionalci, koji su przili od prvog trenutka.

Gledao sam nove koncerte Nightwisha i masa kao da spava na koncertima, probudi se samo kada se zavrsi pesma i kao samo radi reda vice aaaaaaaa. Takodje, primetio sam da na koncertima ima sve manje metalaca, a sve vise nemetalaca. A i Anette pukne glas na pola koncerta, kao na Exit-u.
Ok, Anette je puna emocija, ali nekako je sva sirova, oblaci se bezveze, starija je od Tarje i njen glas je za neki R'n'B, Dance, POP, a ne METAL. Ne znam, vise bi voleo da je Nightwish doveo kao pevacicu Britney Spears, jer ona em sto dobro izgleda i peva dobro. Britney bih prihvatio oberucke, sa njenim glasom mogla bi ona i metal da peva, a i izaziva skandale na svakom koraku, a i kad pomislim sta bi ona uradila na koncertu kad je na svom novom spotu "Womanizer" gola, ne kao nasa pevacica MIA, ali blizu (smeta joj peskir).
Ali znate zasto Nightwish nije zaposlio Britney, zato sto je hate-uju u Japanu, a Japan je ciljno trziste na kome se Nightwish prodaje vise nego bilo gde na svetu. Tako da je Nigthwish orijentisan na Japanski pop sa primesama metala.

Pesma koja mi se izuzetno svidja, a koju Anette peva, je "Escapist". Ipak, mislim da je Tarja pevala na DPP i neke normalne pesme sa normalnim lirikama, tada bi album opravdao svoje ime, jer Tarja zna da bude Darker, strastvena je, a jos uvek nije zaboravila da je dete (slika Tarja sa glavom u topu).

E sad sta da se radi, sada postoje dva prosecna benda koja gotivim: Japanski POP bend Nigthwish i Vokalno-instrumentalni bend "Tarja and her storm".

Nego mislim da sam nasao zamenu za Nightwish, a to je Angel Seed.

Toliko od mene. Uskoro cemo jos svi poceti da vicemo "Stay Black!".  :histerija:

Pozdrav.
Hahhahhaahhaha!

Coa Smor

Citat: Faustus poslato Novembar 02, 2008, 05:43:14
Do sada, sudeci i po studijskim izdanjima i po live iskustvu - Nightwish je dosta ispred gospodje Turunen (osim vokala, naravno).
Alialiali...Tarja sad ima bolji bend iza sebe :O A studijski ono ne znam MWS Vs DPP...ma ne ne, ti nisi u pravu, MWS je bolji, mislim oba albuma kao celine su mlaki ali MWS je stabilniji i može se više dobrih stvari izvući, DPP čas je ok čas čas je đubre i na kraju ti iskoče jedno tri zaista dobre pesme :?

Samo nek sazre Tarja još malo autorski, će ih oduva kao zimska oluja hihihi :mrgreen:

Dominik preteruje al ima nešto tu ako malo realno sagledaš
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

Faustus

Citat: Faustus poslato Novembar 02, 2008, 15:18:38
Cekamo nove albume i nastupe Tarje i Nightwish-a za nova poredjenja. Do tada je sve receno.

Time shall tell...
Nema tu mesta za smislene zucne diskusije :)
The last in the line
Good and evil combined!

Tuomas Holopainen

Blademaster

Citat: Faustus poslato Novembar 02, 2008, 05:43:14
Ne zamerite, nek' se cuje jos jedno misljenje...
I ja sam bio na oba koncerta. I sasvim obrnut dozivljaj. 10. jul 2008. cu dok sam ziv pamtiti sa puno snaznih osecanja. A Tarjinog cu se koncerta isto secati, kao prijatnog dozivljaja, nadoknadjivanja propustenog... Ali nikada necu moci da kazem da je Tarjin koncert u SKC-u bio bolji od NW-a na Exitu.

potpisujem

nisam primetio na exitu da se masa budi tek na kraju pesama i radi reda vice aaaa...a kud ce te bolji dokaz da to nije istina nego uzivo videti i cuti :)....gledati snimke na youtube snimane kamerama mobilnih telefona i uzivo nije isto....mozda mi se zbog toga nisu svideli profesionalci koji su przili iza tarje :) (nesto malo sam gledao),jer nisam bio na koncertu iako sam mogao :(
zbog toga mi koncert lici na bilo koji nw-ov kad anette falsira :D no nisam bio i ne mogu da sudim jer oni koji su gledali sigurno znaju bolje :) :):)
Meni je koncert na Exitu bio fantastican i uzbudjenje mi nije trajalo samo jedan dan:D tarju nisam isao da gledam mozda i zbog toga sto je smatram delimicno krivom za raspad...no, postujem je...i drago mi je da napreduje kako kazete ....
Nadam se da ce se jednog dana desiti cudo i da ce muziku ponovo stvarati zajedno...............

Nightwish 4ever :))

Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die
Make me guess who's the one
Behind the mask of Father and Son

In the glades of summer
A light still wanes in you

+Leona+

1. Bila je najpopularnija, ali ne i najbolja.
2. Delimicno.
3. Veliki, NW nije NW bez nje.
4. My Winter Storm
5. Provucice se i jedni i drugi, ali mislim da je NW izgubio vishe sa njenim odlaskom...Tuomas ce da prsne uskoro.
6. Krivim uglavnom Tuomasa, ali i ostale... Nisu morali da se sloze s njim.

7. Nightwish sa Tarjom :D

http://slavicadolasevic.daportfolio.com/
Save yourself and let them suffer!

Carcharoth

hmh...
pa sta znam..ovako.Najpre im moram svima odati priznanje,jer su iz one ledene vukoje*ine uspeli da se izvuku(i da izvuku najbolju  podnebljansku emociju pretocenu u note) i da nadju put do miliona i milona slusalaca iz najudaljenijih krajeva sveta,koji su cak i odrastali uz njihovu muziku,a to nije mala staar.Zamislite sebe tu negde sa 19-20 godina,kad nemate blage veze o muzickoj industriji,nego radite sto volite....desetak godina kasnije shavtite da mnoge stvari nisu onakve kakvim su se cinile,i da postoji razlika izmedju poznavanja puta i kretanja tim istim putem....Mozda i nije najmetalskiji bend,ako bih ga poredio sa Metallicom i Meidenima(ne u muzickom smislu)ali nekako na njihovim koncertima me uvek hvatala veca jeza i euforija(bilo s Tarjom ili Anetom)nego na ova dva..ne znam sto,al eto tako je
I na njihove i na njene koncertu dolaze ljudi koji ne znaju bas sve pesme,jos je rano ,treba malo vremena da protekne da se sve to ulegne u usne skoljke,oduzme ,presabere,zauzmu se zasluzene ili  ne pozicije,obradi nova ciljna grupa slusalaca...
u sustini meni je na jedan nacin i drago sto su se raspali.Jednom davno ,poskle CC albuma razmisljao sam a sta bi bilo kad bi se raspali,kako bi dalje teklo..
sad smo dobili dva Nightwisha po ceni jednog ...pa ko kojeg  voli....dja pravi red ,dja galerija, sto reko Rambo...
Moondance!?...no,no...Woolfdance!

xxanaxx

po meni... nightwish nije isto bez tarja... a tarjina solo karijera... nije UOPSTE losa... njen prvi cd je ustvari za mene sok. ne sumljam u njen glas ali obicno kad neko nije vise u nekom benda nego hoce svoju solo karijeru, ne uspe... svaka joj cast! a nw... ne znam... nije anette losa... ali stvarno su mogli da nadju neku drugu... ali ipak
nw + tarja = happy fans ^.^

Carcharoth

ista prica bi bila...definitivno...cak i da po vokalu bude slicna...
jeste malo oftopik,ali mislim da nista ne bi umirilo fanove nego da su kastrirali Marka i ofarbali ga u crno,i rekli ...eto vam nove pevacice...
Moondance!?...no,no...Woolfdance!

xxanaxx

Citat: Carcharoth poslato Decembar 18, 2008, 21:16:16
jeste malo oftopik,ali mislim da nista ne bi umirilo fanove nego da su kastrirali Marka i ofarbali ga u crno,i rekli ...eto vam nove pevacice...

hmmmm... good idea, not bad at all ^.^

Kyra

Na pitanja cu odgovoriti iskljucivo iz mog ugla,ne zelim da globalizujem :)
1.zajedno su bili mnogo jaci,ne mogu da kazem koga sam najvise volela...
2.u jednu ruku da :)
3. ne samo zbog toga,ali imao je uticaja :P
4. my winter storm :P
5. Tarja =D
6. zar je sad vazno?-.-

7. najbolje zajedno ali ako ne moze onda Tarja...

ZombieInc

Ne bih da razmishljam o ovim pitanjima.
Jednostavno...
Ovo sve moze da bude dobro...tipa samo Tarja ili samo NW..ali verovatno nikad necju saznati kakav bi osecjaj bio da chujem live BILO KOJI set pesama sa Century Child-a,Oceanborn-a,AFF-a,Wishmaster-a itd.. kada su skupa.
Pretpostavljam da bi se srushio ili ne znam shta vecj,ali sigurno bi taj napad srecje bio 390293023 puta jachi i emotivniji od bilo kog "novog" NW-a ili "nove" Tarje.
Aj uzdravlje.

I'm selling heavenly sketches
a world out of my mind
ready to explode in purity
to fill the holes inside

xxanaxx

she chose the long road, but they'll be waiting :)

Crownless Phoenix

NW SA TARJOM, ovo jedno bez drugog OCAJNO zvuci... :(
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

Coa Smor

Citat: xxanaxx poslato Maj 07, 2009, 19:42:08
they chose the long road, she won't be waiting :)

fixed.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

Fragile_Dreams

Citat: Crownless Phoenix poslato Maj 07, 2009, 19:55:11
NW SA TARJOM, ovo jedno bez drugog OCAJNO zvuci... :(

Nazalost moracu da se slozim u potpunosti. :( I da dodam da se sve vise i vise razocaravam u NW. Bojim se da ce mi se jednog dana zgaditi. :roll:
On je odabrao da se ne zadržava bilo gde.
On je odabrao da odlazi,
on je odabrao da se odriče,
i da ne pita za smisao ili razlog,
on je naučio da se ne okreće.

chess

Citat: Fragile_Dreams poslato Maj 07, 2009, 22:45:40
I da dodam da se sve vise i vise razocaravam u NW. Bojim se da ce mi se jednog dana zgaditi. :roll:

I vec sam pomenuo,Tarja cje ih pregaziti :]

Luka

Meni Tarja solo ne zvuchi ochajno. :S
Лешина се преко клисуре стровалила, нека сад у смрти пронађе свог господа !!! \м/