Once

Započeo Telcontar, Avgust 16, 2005, 18:52:45

prethodna tema - sledeća tema

Lomelinven

svaka cast marko!! :D :apaluz:

ajde sad tako i za oceanborn :D :wub:

Blademaster

Citat: Vampire Vorador poslato Mart 13, 2008, 16:22:23
Walking je najbolja uzivo... studijski je "siromashna" u pogledu energije...
ako su se sve svetske kucje i magazini slozili da je highlight veceri EOAE bio GLS, mislim da je to samo po sebi dovoljno... nazire se ono shto smo navikli od NWa> malo orkestra koji nadvladava, pa malo NW, i sve tako u krug.. dobitna kombinacija...

na Once albumu, gledano nao celina, sve su pesme vezane jedna za drugu, a o5 su prica za sebe... muzichki evoluiraju jedna u drugu a da se to tesko primeti preskakanjem pesama... opgledajte, tj. poslushajte kraj Romanticide> njen kraj se zavrshava slabashnom verzijom nechega shto se moze nazvati hor (ono "how, how...), koji explodira na pochetq GLS... kao da je R neka mala uvertira onome shto sleduje... gls, sam po sebi, ima uspone i ponore (mislim na brzinu i visinu pojedinih delova pesme (kao npr. posle Relive the old sin of Adam and Eve; Of you and me; Forgive the adoring beast" pa sve do "Redeem me into childhood").. kad sam vecj kod toga, ceo kraj pesme pochinje odatle, i orkestarski i kao kompaktna celina....
Kuolema je logichan nastavak GLS (ako nishta, bar orkestarski) u kome se nastavljaju emocije prividno vezane za GLS...
Ceo album zivi za 10:04 minuta GLSa... ceo album je uvertira do te pesme... ono, kao "slushajte album od pochetka, kudite i sudite koliko hocjete, ali kad vas chudo od GLS snadje>sjebali ste se..." Kuolema Tekee Taiteilijan predstavlja zatishje posle bure, a Higher Than Hope je kao zadlja scena horor filmova: Ostavlja mesta za nastavak... mada je kraj tugaljiv, ali kad se pogleda da je i nastavak tugaljive prirode (Tarja become ex singer) i nije toliko nerazumljivo...

da se pesme pretapaju iz jedne u drugu moze se uzeti za primer i Planet Hell, CMB i The Siren... s tim shto amplituda iznenadjenja i zadovoljstva nije tolika prvo zato shto se CMB bazira na nechemu nama totalno novom, novi elementi i nova pricha je chine trenutno nerazumljivom... zatim chujete The Siren koja vas svojim ambijentalnim elementima opchini da vi zaboravite na 8min dugu prichu... a, u sluchaju da se secjate CMB i onoga shto vam je uchinila, mislite da je od albuma to u sushtini to... GLS sa sobom nosi i elemenat iznenadjenja jer je "prikrivena" CMB kao nekim bitnim delom albuma...
zna li neko koja je najuspesnija pesma nightish-a kad su u pitanju svetske kuce i njihovo misljenje     (ne sa Once, nego nightwish-a uopste)
necu da istrcim pred rudu ali ja mislim da bi rekli Nemo -jer je nemo i okrenuo mnoge da obrate paznju na nightwish
a sad nek svi sa foruma kazu -ne verujem da bi rekli Nemo
na isti nacin i ja mislim za walking in the air u odnosu na Ghost love score........

slazem se da je svaka pesma uvertira drugoj ali ne i da su sve uvertira za GLS

Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die
Make me guess who's the one
Behind the mask of Father and Son

In the glades of summer
A light still wanes in you

Winter's Son

Nemo je napravljen da bi svet chuo za NW (to je Tomas sam rekao)...
Ako se ne slazesh sa nekim delom onoga shto sam ja rekao, ili se ne slazesh uopshte, izjasni se i ti... ovo ipak nije zvanichna recenzija nasheg sajta, vecj moje vidjenje DELOVA albuma (nigde nisu spomenute WIHAA ili DCOW)...
Sama konstrukcija albuma ti govori koja je pesma ustvari pesma albuma, i na kojoj je utrosheno mnogo vremena.... jel postoji neshto shto ti privlachi paznju, ili na neki nachin te tera da mislish da album nije pri kraju posle GLS? Kuolema i HTH su kraj... ako me kontash uopshte... pa te 2 pesme su studijski "spojene" (ona oluja koja se chuje na kraju Kuoleme)... Album Once se mora doziveti na neki vrlo specifichan nachin da bi se mogao razumeti...
Jeste da je svaka pesma pricha za sebe, ali i Album nosi prichu sa sobom... inache se ne bi zvao "Once"...
"Once I Had a Dream... And This Is It..." nije samo pochetak pesme, vecj i pochetak albuma... Ovde su sitnice kljuchne, ne ono shto se vidi iz svemira...

Najuspeshnija pesma NW (starog ili novog :lol: )bi po meni bila Phantom Of the Opera... a i spominje se svuda gde god da nadjesh neku, dugu ili kratku, istoriju benda...
Kao okoreli fan starog Wisha, i nekog ko ih prati dug period vremena, kazem da je Nemo ciljno napravljen... ono shto je na WM i OTHAFA je ono shto se moglo chuti samo u dobro obaveshtenim krugovima obozavaoca te vrste muzike... Spinefarm i Drakkar se nisu toliko troshili na reklamu koliko Nuclear Blast (malte ne koliko oni platishe za album, toliko Blast za reklamu, pa ti vidi ko od koga pravi shta)
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

Blademaster

Citat: Vampire Vorador poslato Mart 13, 2008, 23:05:14
Nemo je napravljen da bi svet chuo za NW (to je Tomas sam rekao)...
Ako se ne slazesh sa nekim delom onoga shto sam ja rekao, ili se ne slazesh uopshte, izjasni se i ti... ovo ipak nije zvanichna recenzija nasheg sajta, vecj moje vidjenje DELOVA albuma (nigde nisu spomenute WIHAA ili DCOW)...
Sama konstrukcija albuma ti govori koja je pesma ustvari pesma albuma, i na kojoj je utrosheno mnogo vremena.... jel postoji neshto shto ti privlachi paznju, ili na neki nachin te tera da mislish da album nije pri kraju posle GLS? Kuolema i HTH su kraj... ako me kontash uopshte... pa te 2 pesme su studijski "spojene" (ona oluja koja se chuje na kraju Kuoleme)... Album Once se mora doziveti na neki vrlo specifichan nachin da bi se mogao razumeti...
Jeste da je svaka pesma pricha za sebe, ali i Album nosi prichu sa sobom... inache se ne bi zvao "Once"...
"Once I Had a Dream... And This Is It..." nije samo pochetak pesme, vecj i pochetak albuma... Ovde su sitnice kljuchne, ne ono shto se vidi iz svemira...

Najuspeshnija pesma NW (starog ili novog :lol: )bi po meni bila Phantom Of the Opera... a i spominje se svuda gde god da nadjesh neku, dugu ili kratku, istoriju benda...
Kao okoreli fan starog Wisha, i nekog ko ih prati dug period vremena, kazem da je Nemo ciljno napravljen... ono shto je na WM i OTHAFA je ono shto se moglo chuti samo u dobro obaveshtenim krugovima obozavaoca te vrste muzike... Spinefarm i Drakkar se nisu toliko troshili na reklamu koliko Nuclear Blast (malte ne koliko oni platishe za album, toliko Blast za reklamu, pa ti vidi ko od koga pravi shta)
Nemo je napravljen da bi svet cuo za nightwish- upravo sam to hteo da kazem
slazem se s tobom, ali ja je ne smatram da je GLS najbolja pesma na Once-u i ne mogu se odluciti o najboljoj pesmi NW uopste....mozda si ti u pravu.... mi jednostavno ne slusamo istim usima i drugacije razmisljamo dok slusamo Once

dokle se doslo od walking in the air -ghost love score

ovim nikako ne umanjujem brilijantnu GLS

In the glades of summer

White Hunter

Danas sam slushao Once...fenomenalan album,drago mi je da pri tome ostao nakon 4 godine od njegovog izalska.... :lol:...
Kad bi DPP bio upola k'o Once...mozha bi mi chak i bio omiljeni album...

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Elizabeth

Ja ga bas davno nisam slusala... Mislim da cak ne bih mogla ni da ga svarim kad bih ga sad pustila, verovatno bih prekinula u pola DCOW-a...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Coa Smor

Hm, samo da izjavim da je meni lično na EOAE najbolja i jedina dobra pesma Creek Mary, zbog DvoSokola, matori ih je U.N.I.Š.T.I.O. :D
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

Crownless Phoenix

sa ovog albuma: nemo rulz :D
mada, moze i Creek Mary's Blood
The Siren
Wish I had an Angel
...(i tri tackice)...
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

Blademaster

Once
sa ovog albuma za koji mislim da je najbolji jedino mi ne lezi dark chest of wonders
a najbolje WIHAA, Planet Hell , GLS

In the glades of summer

skurk

Meni nikako ne lezhe "Nemo" i "Dead Gardens"... Mada, ni "Creek Mary's Blood" neshto ne mirishem.
A najvishe volim "Dark Chest of Wonders", "GLS" i "Planet Hell".
I "WIHAA" volim, bez obzira na tuc-tuc-tuc ritam (da se niste usudili da ovo pogreshno protumachite :lol: ), jer ima neku neobichnu energiju i odlichan tekst.
I CEASE TO EXIST
AS MY FORMER SELF
SYNTHETICALLY REVIVED.

I don't have low self-esteem. I have low esteem for everyone else.

Angel Of Light

"dark chest of wonders","ghost love score","planet hell" i"wihaa"
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Elizabeth

Ghost Love Score, Kuolema, Romanticide. :)

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

e da,kuolemu sam zaboravila :wub:
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Sirius

romanticide - meni ova pesma nosi toliku energiju,kad bih je negde uzivo cuo(yeah,right) mislim da ne bih znao sta da radim sa sobom
vrh albuma mi je svakako gls,jedna od najboljih pesama uopste..
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

skurk

E, da, i "Romanticide"... Sjajna je.
I CEASE TO EXIST
AS MY FORMER SELF
SYNTHETICALLY REVIVED.

I don't have low self-esteem. I have low esteem for everyone else.

Elizabeth

Citat: Angel Of Light poslato Jun 12, 2008, 20:30:28"planet hell"
je isto preje*ena pesma, ali ne mogu cesto da je slusam... Ipak mi je Romanticide (npr.) draza.

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Faustus

A sta ljudi imaju protiv Dead Gardens-a?
We're just a second in time
The last in the line
Of the prey that walks the Earth
Good and evil combined!

This is my church of choice,
Love's strength standeth in love's sacrifice!

You can't buy peace of mind in a fuckin' store,
You could do with less but you all want more!

NIJE SVAKO KO LUTA IZGUBLJEN

"Destiny is an excuse for those who don't have the strength to fulfil their wishes. Everything is possible. Even the impossible."
Tuomas Holopainen

Elizabeth

Meni je ta pesma savrshena. Ali je ipak ne slusam tako cesto - doduse, nikad je ne izostavim kad slusam album u jednom dahu, kao npr Creek Mary's Blood, ali ipak vise volim Romanticide. :)

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Crownless Phoenix

nemaju ljudi nista protiv mrtvih basta:D
zaboravih da dodam i kuolemu i romanticide :)

When I'm feelin' bad

Faustus

Nemaju nista protiv mrtvih bastiju? :lol: Ucinilo mi se da  neki imaju :icon_confused:
Pesma je vrlo dobra. Muzika i tekst se slazu. O muzici ne znam sta bih mnogo mogao reci sada, ali je tekst kao i obicno, "da se zapitas"...
Inace, sa Once-a najcescee slusam Dark COW :D, Planet Hell, WIHAA i Creek Mary's Blood.
We're just a second in time
The last in the line
Of the prey that walks the Earth
Good and evil combined!

This is my church of choice,
Love's strength standeth in love's sacrifice!

You can't buy peace of mind in a fuckin' store,
You could do with less but you all want more!

NIJE SVAKO KO LUTA IZGUBLJEN

"Destiny is an excuse for those who don't have the strength to fulfil their wishes. Everything is possible. Even the impossible."
Tuomas Holopainen

Elizabeth

Meni su Romanticide-GLS-Kuolema vrhunac albuma... Verovatno je Tuomas tako nekako i zamislio koncepciju, mada, ne znam, ne secam se, jel to konceptualan album? Meni se cini da nije....

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Islander

ja bih tu dodao jos samo Where Were You Last Night

cisto da ne Quote-ujem Faustusa

Crownless Phoenix

@faustus:
pa ucinilo ti se :D
o ukusima ne treba raspravljati (:

When I'm feelin' bad

Elizabeth

Cula sam Where Were You Last Night i ne svidja mi se. :| Nekako ne stoji Tarji ta pesma, bar po mom mishljenju.

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Coa Smor

Citat: Elizabeth poslato Jun 13, 2008, 23:51:43
Cula sam Where Were You Last Night i ne svidja mi se. :| Nekako ne stoji Tarji ta pesma, bar po mom mishljenju.
Moj burazer jako gotivi tu pesmu, ali on je posmatra kao parodiju :)

Ifrossim

`dja mi se
- Mracne sise cudesa (Dark Chest of Wonders ;) )
- Planet Hell (preterani pocetak)
- Wish I Had an Angel
- Ghost Love Score (vrhunac svega sto sam cuo)
- Nemo
- Creek Mary`s Blood(vanserijski, izuzetno originalno)
"...tako se njegov put kretao u krugu ili u elipsi ili u spirali ili bilo kako, samo ne pravo, jer pravolinijsko pripada ocigledno samo geometriji, ne pripada zivotu..."

"Matamatika je lukavstvo duha."

"Svako ima pravo da se kreće i da bude kreten..."

Blademaster

Where were you last night je odlicna .......
Lik je rekao da ga je ostavila zenska zato sto nije obracao paznju na nju(nije izlazio s njom ) nego je sedeo kuci i po ceo dan slusao ovu pesmu
Ne znam gde sam to procitao mozda na oficijalnom sajtu a mozda i ovde negde

In the glades of summer

Coa Smor

Mada moram da kažem kad sam prvi put čuo stih "I'm here all alone/Still wait by the phone" bio u fazonu "Najtviš ZNAJU za telefone?! :S"

Sirius

Ne,ne znaju,nisu to njegovi stihovi,hehe..a inace,ova pesma mi se bas i ne svidja nesto,nije losa,ali sta znam,mogli su izabrati nesto bolje za obradu..
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

Winter's Son

nekako mi je WWYLN nelogichna za NW, al' ajde...
mada je Tarja dobro odradila... :lol:

ja se navukoh na Kuolemu u zadnje vreme ali na live verzije... ali, zeshcje, ne kontam zashto bash live :roll:
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."