Tuomas Holopainen

Započeo Sleepwalker, Avgust 15, 2005, 21:47:35

prethodna tema - sledeća tema

Elizabeth

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Lomelinven

ma nemoj da pricas? :lol:

ali ipak ga volemo :D

meni se svidja nesto u vezi sa njim, a to je da nikada nisam o njemu procitala neku glasinu ili trac :)

ne iznosi svoj privatni zivot - mada,  u to ne racunamo ono cuveno pismo, je l'... :/

Blademaster

E chitao sam nesto malo ali ne kapiram o kom se pismu radi oce li neko biti ljubazan da mi kaze :)

Make me wonder what's the meaning of life
What's the use to be born and then die
Make me guess who's the one
Behind the mask of Father and Son

In the glades of summer
A light still wanes in you

Elizabeth

pa ono pismo koje je procitano tarji na tom koncertu na kome su obznanili da je vise nece u bendu :)

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Blademaster

U bre zar je moralo da bude tako javno...........

Hvala

In the glades of summer

Bojan-Metal

prodao je guzicu i komplet NW stil. Tarja i jest izasla zbog para i bombe koja je pala na medije i s time NW jos vise danas popularniji, jako je dobar pisac obozavam i njega i Nw ali ispao je djubre oteravsi zenu koju zna od 13-te god. i koja je zenski bog metala.

Carcharoth

koliko ja znadem,T je veoma uvazan u muzicko svetu,kada ulazi u londonsku session orchestru-svi ustaju da ga pozdrave,zavrshio je dve akademije,strasno dobro zna da ukopi orkestracije u pesmama,recimo da su mu tekstovi dobri i nalazi se na celu benda gde su svi clanovi izuzetni muzichari..i nasao je nacin da zameni "nezamenljivu" front-vumenku benda a da opet ljudima proda ono sto je vec zapoceo sa    Once ili jos ranije..mozda je pogresio samo sto se u pismu potpisao malo iznad ostale trojice,ali mislim da je to ucinio da sve preuzme na sebe.......kao u dobroj latinoamerickoj sapunici,oboje su ispali zrtve,plodno tle za dalju karijeru,bar ce mediji da imaju o cemu da pisu..
...ali fakat je da njih najavljuju ne kao Aneta i Nightwish nego kao NIghtwish,a tarju kao Ex-nightwish pevachicu(u trivijalnom govoru)...fakat ko je boss..

@Bojan...to "prodavanje"stila(ako ga NW uopste ima je stalno koketiraju sa novim pravcima) se zove evolucija u muzici koja je danas opste uzev sve komercijalnija i komercijalnija...Nightwish je poceo kao akustcki projekat...a vidi ih gde su danas
i ja bih je izbacio(sama je sebe izbacila)..znas kako kazu...bolje dobar razvod nego losh brak...na stranu to sto ona ima nenadmashan glas(toliko jak i specifican da cak i dobre pesme zvuce neobichno u njenoj obradi,,,evo Poison...uporedi samo sa OTHAFA...pa vidi ko je bio gazda)ali samo glas nije dovoljan sto se vidi po njenom prvom albumu...

@Elizabeth..Ma sta ce,siroche, mora malo zbog fanova..mora da ima  armiju obozavateljki koje ce da bale za njim,kupujuci sve sto snimi...treba otplatiti 500 00 euroa za Dpp..dobro.nije veci emo od npr sir Justina Timberjezerica....
Moondance!?...no,no...Woolfdance!

Imrahil

Zasto je onda nije sutnuo na jedan lep nacin? I bitnije, zasto je nije sutnuo ranije, a ne kad se zavrsila turneja? Prosto, koristio ju je dok mu je trebala. Sad, sta je istina, ne znam, ali Tuomas poneo kao djubre...
you, the dead of my land, I envy you!
you, the dead of my land, I am proud of you!

there are no men like me. there's only me.

go then, there are other worlds than these

a thousand crystal towers,
a hundred emerald cities..

Elizabeth

Citat: Imrahil poslato Februar 14, 2008, 17:50:01
Zasto je onda nije sutnuo na jedan lep nacin? I bitnije, zasto je nije sutnuo ranije, a ne kad se zavrsila turneja? Prosto, koristio ju je dok mu je trebala. Sad, sta je istina, ne znam, ali Tuomas poneo kao djubre...

amin... mislim, kako drugacije da zgrne pare od turneje ako ne time da zadrzi tarju do kraja iste?? i onda napravi taj potez, ispadne kvazi zrtva, napravi ogromnu medijsku pomamu i sve je u njegovu korist maltene :/

ne kazem ja, stvarno ga cenim kao muzicara, i mislim da je on najbitniji deo NW-a, ali ovo sto je uradio nekako baca senku na sve sto je pozitivno... mozda zapravo ne bismo smeli da dozvolimo da nas to tako smete :/ otkud znam...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Carcharoth

...zbog fanova(novca)Imrahile...sve dok se o necemu prica,bilo da je dobro ili lose...kao u sapunicama...ili kao Piter Jackson,snimi dve verzije gospodara...obicnu i produzenu...proda ti isto  dva puta...

Elizabeth

cekaj malo, ja koliko se secam, nije on radio orkestraciju na Once, nego Pip Williams...
a ko je radio to na DPP?
ja iskreno cisto sumnjam da je Tuomas...ne zato sto mislim da je los muzicar, naprotivm nego... ma ne znam ni ja zasto :/

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Carcharoth

Tuomas i Pip Williams(onaj sto je radio za soundtrack LOTR sa Hauardom Shoreom,to znas)u korelaciji..nisam ni napisao da je on radio ...vec da zna da uklopi...dakle vec je u nastanku pesme predvideo gde sta ali ne i kako i koliko..onda ode do majstor Pippina,kaze "Bate,jel mozemo malo ovo da nabudzimo da zvuchi svetski(soundtrackovski) ,a?"
I na Dpp je orkestracije radio Pip...
nemoj smetnutu sa uma da T ima zavidno klasicno muzicko  obrazovanje i da je jednom izjavio da bi nakon nightwisha voleo da radi muziku za filmove(znas i sam da mu je uzor Hans Zimer)sto je vec naglasheno sa WYLASR za  film Lieksa! ....

Imrahil

Citat: Carcharoth poslato Februar 14, 2008, 19:37:04
...zbog fanova(novca)Imrahile...sve dok se o necemu prica,bilo da je dobro ili lose...kao u sapunicama...ili kao Piter Jackson,snimi dve verzije gospodara...obicnu i produzenu...proda ti isto  dva puta...

jasno mi je to, zato mi se bend i zgadio i zato nemam nameru da idem da ih gledam...

Elizabeth

naravno da znam da je Tuomas muzicki obrazovan. ;)

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Carcharoth

@knez od Dol Amrotha...Jednom je Brega izjavio da se cudi kako moze Tifa uopste da otpeva refren kad zna koliko je unosio droge u sebe,ili sukob sa Bebekom(kasnije ih vidis na hipodromu svi veseli lepi zagrljeni,skupio ih onaj menadzer)..ma da sad ne navodim jos primera...Dzeger i I Richards i dan danas se svadjaju,ali imaju mashinu iza sebe koje samo stancuje pare,pa ne obracaju paznju na nesuglasice,koj te pita.Retko ces naci neki bend a da se nije odao komercijali.Svi jednog dana zavrshe na istom bunjistu.Voleo bih i ja da se vratim jedno 5 godina unazad , a da oni dodju oni u SKC,bez velike pompe,otprashe cert do j..a, ko sto su Guardiani uradili, spakuju se i odu,a tebi ostane utisak:"U jeeee sta ovo bi?"...ali sad su druga vremena,pa rekoh,daj sta das...kad su vec tuna ,moglo bik da otidnem....
@Elizabeth...znam da znas da je ovaj muzicki obrazovan   ; )

Lomelinven

Citat: Carcharoth poslato Februar 15, 2008, 00:21:46
@knez od Dol Amrotha...Jednom je Brega izjavio da se cudi kako moze Tifa uopste da otpeva refren kad zna koliko je unosio droge u sebe,ili sukob sa Bebekom(kasnije ih vidis na hipodromu svi veseli lepi zagrljeni,skupio ih onaj menadzer)..ma da sad ne navodim jos primera...Dzeger i I Richards i dan danas se svadjaju,ali imaju mashinu iza sebe koje samo stancuje pare,pa ne obracaju paznju na nesuglasice,koj te pita.Retko ces naci neki bend a da se nije odao komercijali.Svi jednog dana zavrshe na istom bunjistu.Voleo bih i ja da se vratim jedno 5 godina unazad , a da oni dodju oni u SKC,bez velike pompe,otprashe cert do j..a, ko sto su Guardiani uradili, spakuju se i odu,a tebi ostane utisak:"U jeeee sta ovo bi?"...ali sad su druga vremena,pa rekoh,daj sta das...kad su vec tuna ,moglo bik da otidnem....
@Elizabeth...znam da znas da je ovaj muzicki obrazovan   ; )

sve je to lepo receno, ali postavlja se pitanje, zasto je onda to uradio?zar nije mogao preci preko svega i nastaviti dalje?

da li zbog luksuza, da li zbog one izjave "ja vise u ne mogu pisati pesme za tebe" ... ne znam, ali volela bih da se drugi deo tvog posta zaista dogodio :/

Imrahil

Citat: Carcharoth poslato Februar 15, 2008, 00:21:46
@Elizabeth...znam da znas da je ovaj muzicki obrazovan   ; )

Meni je to sve jasno, i ne bi me cudilo da se Tuomas i Tarja pomire za koju godinu, pa se ona vrati u bend, samo se meni to nimalo ne svidja i nemam zelju da ih gledam, naravno ako neko zeli, nek ide slobodno :)

White Hunter

Ju..taman posla da Tuomas nije radio orkestracije..samo josh to fali...shta bi onda radio..snimio 2 rifa i ritam na bubnjevima...

On je komponovao to..ali je Pip to pretvorio u note...kako bi orkestar odradio..nije Pip komponovao,niti sad niti na Once-u..

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Angel Of Light

ma posle svega,meni se on jednostavno gadi...svaka mu cast kao muzicaru,ali opet...
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Carcharoth

Hunter,zato sam i napisao "u korelaciji"....a sto se Pipa tice..
"Orchestra and choirs arranged,orchestrated and directed by Pip Williams"...tako pise u bookletu Dpp-a....

Elizabeth

@Maja - to je razumljivo, ipak si ti jako vezana za tarju.. (jbt, ko da ti je mama :roll: :lol: :/)
:srcko:

Tuomas je dao osnovnu ideju za deonice orkestra, ali je Pip Williams uradio sve ostalo...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Blademaster

jel se varam ili je tomas bas po vasem glasanju najomiljeniji clan.........ili

In the glades of summer

Elizabeth

jeste, takva je statistika...mada, kontam da su posle onog njegovog pisma Tarji mnogi promenili misljenje...

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Carcharoth

Ma meni niko nije nesto omiljen posebno(uzev tu i tarju),nego mi je izlisno samo njega navoditi kao nekog ko je otpustio tarju...valjda su se sva cetvorica sastali i resili to sto su resili(ajde da kazem da je bio spiritus movens tog dogadjaja)nesto nisam procitao da su se ostala trojica pobunili protiv toga...kad kazem da bih je i ja izbacio mnogo ranije ,mislim na sledeci momenat...dajem primer da imam bend i da pevachica uopshte ne dolazi na probe,a uz to ugovara solo nastupe koji se poklapaju sa bendovskim,pojavljuje se pola sata pred cert,a komuniciram sa njenim menadzerom umesto sa njom jos kako bih je otpustio...(prvo bih se zapitao dal sa mnom nesto nije u redu kad sve to trpim toliko dugo,sto nisam to ucinio ranije,al bih se setio odmah da to sto radim donosi neku kintu,lovu money...pa teraj dok moze)....
mislim da je cekao kraj turneje da je pedalira iz raloga jer je taj poslednji nastup bio rasprodat...(na primer da su otlazali koncert Guardiana za koji sam kupio kartu,ne da bih e svima n.....o k..e,nego....)pa ko veli,ajd ako su kupili karte(money!)da im odsviramo koju,a onda razlaz...

Imrahil

opeth, to je licemerno... bas bih voleo da znam kako bi se on osecao da neko njemu to uradi?

Elizabeth

pa dobro, on nikad ne bi mogao sam sebe da izbaci iz benda, niti mislim da bilo ko ima pravo d ga izbaci iz benda koji je on sam stvorio...

a sta bi uradio?

napisao bi CC II :P

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

ewo kako Tuomas peva ;) ovde mu Taca pridrzava mikrofon,zajedno pevaju beauty and the beast :) awww,good old days :wub: :wub:

http://uk.youtube.com/watch?v=G3FRiz8-ULs

Elizabeth

ja sam ga dovoljno cula na AFF-u :lol: :P a iz koje godine je taj snimak?

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Angel Of Light

Elizabeth

aau, pa mozda mu se glas malo i razvio do tad xD

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo