IMAGINAERUM (2011)

Započeo Crownless Phoenix, Maj 07, 2011, 20:44:59

prethodna tema - sledeća tema

Winter's Son

Najklin verzija koju nadjoh, sa sve txta koji izgleda true

http://youtu.be/hBRxreQKOqw

Po pitanju prethodnih komentara, obraticju se kasnije, sad je mno rano/kasno
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

Ninoslav

Namaste... Bow before me, brothers, show your respect, then create devastation...

==========================
...When there's nothing left to say
Lake of tears will find it's way...

Maza

Мени је ово млако, али ајде, сачекаћу излазак албума па ћу онда све комплет да коментаришем.
Love is the only truth
Pure as the will of youth
Until it breaks your heart :sad5:

Bound by this passion, I'm begging you please let me go
There is no escaping the feeling, I can't fight anymore :sad11:

With the absence of the heart
we could never smile
we can feel the bitter tears :wub:

xXxHushHushxXx

Baš nadjoh ovaj video:
Nightwish - Imaginaerum track by track
Tuomas, u par reči, opisuje svaku pesmu sa albuma.
Ja najviše očekujem od pesme "Ghost River"...
Your beauty cascaded on me in this White night Fantasy....

Winter's Son

I Want My Teats Back - Regret... to je sve shto cju da kazem.....

mada, drago mi je da ima sirena i Persije/Egipta, shta god da je rekao... finachko...

Zashto se radujem uvodu i kraju vishe nego pojedinachnim stvarima? Ne znam... (koji li mi je djavo sad)..... nishta, lepo, kad beshe izlazi album?
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:

Ninoslav

Stiglo jutros, neverovatno. Poslato iz Finske 8. 11, dobio za manje od 48h!

http://www.megaupload.com/?d=FS9FFJKT
http://www.sendspace.com/file/xxp0jq
Namaste... Bow before me, brothers, show your respect, then create devastation...

Ninoslav

'Twas the night before
When all through the world
No words, no dream, then one day

A writer by a fire
Imagined all Gaia
Took a journey into a child-man's heart

A painter on the shore
Imagined all the world
Within a snowflake on his palm

Unframed by poetry
A canvas of awe
Planet Earth falling back into the stars

I am the voice of Never-Never-Land
The innocence, the dreams of every man
I am the empty crib of Peter Pan

A silent kite against the blue, blue sky
Every chimney, every moonlit sight
I am the story that will read you real
Every memory that you hold dear

I am the journey
I am the destination
I am the home
The tale that reads you

A way to taste the night
The elusive high
Follow the madness
Alice, you know once did

Imaginarium
A dream emporium
Caress the tales
And they will dream you real

A storyteller's game
Lips that intoxicate
The core of all life is a
limitless chest of tales

I am the empty crib of Peter Pan

A silent kite against the blue, blue sky
Every chimney, every moonlit sight
I am the story that will read you real
Every memory that you hold dear

Searching heavens for another Earth

evo i zvaničnog i ispravnog texta, prekucao sam sa omota :)

Ako neko hoće singl u mp3 ili FLAC kvalitetu, javite.

xXxHushHushxXx

Ja sve vreme živim u zabludi da kaže "I am the empty grave of Peter Pan"...
a ok je singlić... ništa spektakularno, ali je ok. xD

Winter's Son

eto, pochelo je i sa njom. misheard lyrics.... tho, sa Tarjanom je bilo smeshnije... lol.... anyway instrumental mi je mnogo kul, radio verzija mi se ne svidja jer nema neke deonice koje su meni kul :P

Coa Smor

Aj nek procuri album više, izlizaću memkarticu na delu gde mi je ova pesma ako se ovako nastavi
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

xXxHushHushxXx

Meni se mnogo, mnogo dopada kako zvuči dečiji hor u pesmi. Nekako... imam neki utisak da bi pesma bila skroooz prazna da nije tog hora... možda i grešim, ali baš, baš super zvuči. xD

NiKooLaa

Preslušao par puta pesme, instrumental verzija mi se svidja, i album verzija. Najviše mi se svidja, kao i većini, hor i orkestar. Spot mi je creepy, nezanimljiv, statičan.
Annete ne znam ni sam kako bi prokomentarisao...Nalazi se u nezavidnom položaju, i jako mi je žao što će je uvek porediti sa Tarjom - a da se poredi ne može, jer realno ne može da priđe Tarji. Ima sladunjav glasić koji nikako nije za ovakvu muziku i ne uklapa mi se uopšte. Ovo bi svrstao pre u neki klasičan rock, ali ne u *symphonic* metal, jer izraženih ženskih vokala takoreći nema.

Pored svega, jedan lep singl recimo, ništa toliko fascinantno, ali recimo da se nadam da je ovo samo uvertira u priču albuma za koji se nadam da je bolji od prošlog. :)

p.s - Hvala puno za linkove, očekujem i linkove za album kad procuri na net :P
It's better to burn out, than to fade away...
Samo-opusteno

skurk

Pa, nije samo izražen ženski vokal odlika simfonik metala. A hor i orkestar su klasičan trik benda koji traži način da "pokrije" nezanimljivu i bezidejnu muzičku podlogu... Što ovi rade već odavno.
I CEASE TO EXIST
AS MY FORMER SELF
SYNTHETICALLY REVIVED.

I don't have low self-esteem. I have low esteem for everyone else.

xXxHushHushxXx

Citat: NiKooLaa poslato Novembar 12, 2011, 02:13:20

Pored svega, jedan lep singl recimo, ništa toliko fascinantno, ali recimo da se nadam da je ovo samo uvertira u priču albuma za koji se nadam da je bolji od prošlog. :)

Reče Tuomas da "Storytime" najbolje oslikava celokupan album, kao i njegovu atmosferu....
Ako je tako, onda ne možemo da očekujemo ništa preterano loše.... barem se nadam... :roll:

The Pendulum

http://www.4shared.com/get/_WMNYsSE/215789.html

Evo, procureli samplovi od 30 sekundi, samo pozurite, posto se Nuclear Blast svojski trudi da ih sto pre ukoloni.

Posle prvog slusanja favoriti: Ghost River, Scaretale i Arabesque.

xXxHushHushxXx

GHOST RIVER - dečiji hor je FANTASTIČAN... predivno zvuče. Mogu da garantujem da će mi to biti omijena pesma sa "Imaginaeruma".
pored nje mi se dopadaju "Scaretale" i "Imaginaerum".
"Slow, love, slow"... češ, češ po glavi, samo toliko ću da kažem.
Pendulum, hvala za link!!!!

NiKooLaa

Hvala, sad ćemo da preslušamo i te samplove :)
Samo-opusteno

simbo

THE CROW, THE OWL AND THE DOVE

sajt: http://static.7am.fi/nightwish/

lozinka: Yövissy
26.05.2005 Budapest, Hungary
10.07.2008 Novi Sad, Srbija
30.03.2009 Mantua, Italy
02.04.2009 Zagreb, Croatia
29.04.2012 Budapest, Hungary
30.04.2012 Prague, Czech Republic
30.06.2012 Piestany, Slovakia
14.07.2012 Vizovice, Czech Republic

http://escapist77.blogspot.com/

Coa Smor

Čak me mrzi i da tražim alatljiku da maznem mp3 kolko je :|

Al aj, morala je neka Evulja da se desi albumu, mislim nije tolko loše, ali nije ni While Your Lips Are Still Red

Hvala na rešenju though, smorio sam se ko zebra dok sam iznabadao šta od onog finskog #čegagod je pass

The Pendulum

Pa, onako, nije lose, prilicno monotono. Kad sam cuo sempl, mislio sam da ce biti nesto vise.
Nadam se da je Turn Loose The Mermaids bolja, posto onih 30 sekundi zvuci obecavajuce.

xXxHushHushxXx

Ništa preterano posebno, ali ni ništa preterano loše...
MOže da se sluša pesmica, ali nisam nešto oduševljena.
AKo negde, nekad procuri "Ghost River", i ako je neko od vas nadje, budite ljubazni da stavite link, ja imam jaaaku želju da čujem tu pesmu u celini i celosti. xD

The Pendulum

Dame, i gospodo, Imaginaerum je konacno leak-ovao. Komentarisem kad cujem nekoliko puta.

NiKooLaa

Ako nekome treba link:
http://www.fileserve.com/file/YSJ3m7W
I ja odoh da preslušam pa javljam utiske :)
Samo-opusteno

The Pendulum

Bolji album i od DPP i od Once. Dok sam ga slusao shvatio sam da mi po prvi put nije nimalo, ali NIMALO zao sto Tarja vise nije u bendu. Anette je prevazla samu sebe, verovatno jer je vecina pesama u njenom tonalitetu (Storytime i Last Ride of the Day malo "strce" po tom pitanju), nema filer pesama, nema  tuc tuc pesama (BBB i WIHAA), album kao koncept fenomenalno funkcionise (mozda se malo ne uklapa The Crow, The Owl And The Dove, verovatno jer ju je Marko pisao). Highlight-ovi albuma: Ghost River, Scaretale (Anette neverovatna) i Slow Love Slow. Jedino sto nismo dobili dugacku pesmu tipa GLS i TPATP. Mislim, jesmo, ali je samo 6 minuta muzika, ovo ostalo je poezija, koja je btw PREDIVNA i po meni pun pogodak, cak sam i nekoliko puta zasuzio, ne znam sta mi bi  :oops: U svakom slucaju, sjajno. Ne znam da li mi je to sad jer je novo pa sam sa malo zaneo  :lol: ili je stvarno bas tako dobro. Videcu za jedno mesec-dva kad cu moci malo objektivnije da posmatram ceo album.

merennoita

ja slusam neprestano zadnjih 5,6 sati i slazem se potpuno sa pendulumom i planiram da usvojim ovu decicu iz hora i preotmem marka od zene :wub:

Coa Smor

Čestitke Nightwishu na konačno izbačenom petom* albumu ^^

Ovako na prvo slušanje, dopada mi se što nema nekih bitnijih višaka na albumu :) U prvom prolazu najviše su mi se istakle Slow Love Slow (verovatno najefektnija bastardizacija Flojda koju sam ikad čuo), I Want My Tears Back (zbog simultanog umiranja od smeha i divljenja pompeznosti). Rest Calm veoma gotivna također. Storytime ne moram ni da pominjem nadam se ^^

In general mi se dopada što su pesme relativno duže i što imaju dobro razvijenu strukturu, dinamične su dosta, tako da se i svi ti sitniji spoljni uticaji koji se ponegde baš jasno vide (tipa Blackmore's Night bez Ričija u Mermaids) brzo smenjuju i funkcionišu kao lep kolaž, kao da ti pred očima sevne nešto poznato ali ne toliko dugo da ti bude ružno. Kontam da bi se uklopilo u tu ringišpil metaforu gde ti pred očima proleti i ponešto poznato, ali onda vidiš i nešto drugačije. Dužina albuma isto dobro odmerena.

I da, da malo parafraziram Penduluma, jako mi se dopada kako se Anette utopila u atmosferu albuma, ne smeta mu, ali ni ne odskače van njega (što Tarji fakat nikad ne bi uspelo). Mada takođe mislim da bi sa Tarjom u igri celom konceptu bilo pristupljeno na drugačiji način.

Osećam da ću nenormalno da zvocam kada budem u prilici da gledam ove stvari uživo međutim, baš imam utisak da nije pametno što će to pokušati...

*Izuzetno se naslađujem zamišlju da se ovaj album ideološki/principijelno jako dobro nastavlja na prva četiri albuma, za razliku od Once/DPP

ironman

preslusao album...... :P :P :icon_twisted:  zaista mi deluje dobar, slazem se sa ovim gore navedenim , na prvo slusanje favoriti su mi ghost river i turn loose the mermaids...
who is the best?
Nightwish's the best!
Fuck the rest!!!

NiKooLaa

Pun pogodak sa ovim horom i dečicom koji se provlači kroz ceo album. Generalno mi se svidja album, odskaču pesme Ghost River - preslušah je više puta, svaki put mi zvuči sve bolje i I Want My Tears Back. Storytime se podrazumeva. :)
Takođe za respect je kako Anette scary zvuči u Scaretale - kao neka veštica iz crtaća, skroz mi se svidja. :P

Jedino što mi se nije svidelo jesu par prelaza sa prenaglašenim deonicama sa gitarom, čini mi se kao da su hteli da ubace malo žestine, a to mi je zvučalo kao nepotrebno u datom trenutku.
Samo-opusteno

simbo

Stigao disk iz Finske. Dan pre roka. Da ne poverujes...
26.05.2005 Budapest, Hungary
10.07.2008 Novi Sad, Srbija
30.03.2009 Mantua, Italy
02.04.2009 Zagreb, Croatia
29.04.2012 Budapest, Hungary
30.04.2012 Prague, Czech Republic
30.06.2012 Piestany, Slovakia
14.07.2012 Vizovice, Czech Republic

http://escapist77.blogspot.com/

xXxHushHushxXx

Ja se zalepila za "Ghost River" kao da je jedina pesma na albumu... ostale ću udostojiti slušanja kad mi ova dosadi...