Anette Olzon

Započeo Winter's Son, Maj 24, 2007, 22:44:06

prethodna tema - sledeća tema

chess

Citat: +Leona+ poslato Mart 27, 2009, 22:56:17
Treba zabraniti bilo kome da peva ovu pesmu sem Tarje. A pogotovu ako ne moze da izvuce tu pesmu isto ili 90% kao Tarja... Ovo im nije trebalo... Dve skroz razlicite pevacice, dva razlicita stila... U srce me je pogodilo... Jel Tuomas normalan bre...

Ume Anet da peva, al nek peva svoje pesme, chemu ovo...

Potpis...pechat.....mnogo sam se razocharao u NW :( Pogotovo posle DEAD BOY'S POEMA!!.....tu sam se tek razocarao.....:(

Sirius

@Fatality
Niko ne kaze da si lud, ovo je skroz stvar ukusa, ako se dobro secam ti od muzickih izvodjaca najvise volis Madonnu,pa mene ne cudi tvoje misljenje uopste (ovo nemoj shvatiti kao uvredu).
Ja sam jednom cuo ono deranje u Slaying the Dreamer i vise mi u zivotu nije palo na pamet da poslusam tu pesmu sa njom, mozda sam cuo 3-4 stare pesme sa njenim glasom i to je bilo dovoljno, necu slusati ni Ghost Love Score, ne daj boze Dead Boy's Poem..Ovo nije nikakva predrasuda, al ja stvarno ne mogu da podnesem stare pesme u njenom izvodjenju, najiskrenije..
I niti je krivim, niti mrzim, ona je za mene samo jos jedan prosecan zenski vokal u ovoj muzici, na pocetku mi je bas tesko palo sto se taj prosecan vokal spojio sa za mene savrsenim bendom, al sad vise i ne razmisljam o tome, slusam onih 5+ albuma, poneku pesmu sa DPP i My Winter Storm i uzivam :icon_smurf: cheers
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

fatality

Kakve veze ima to sto ja volim Madonnu?

Anyway, u Ghost Love Score-u mi se svidja onaj novi deo na kraju a u Dead Boy's Poem kad kaze "My love letter to nobody".
There is a light above my head,
Into your eyes my face remains.

Sirius

Ne znam, logicnije mi da ce se nekome ko najvise voli Madonnu vise svideti Anettino izvodjenje pesama od Tarjinog..Nazovi me ludim :)

fatality

Pa ja ne volim Madonnu zbog njenih glasovnih mogucnosti, pobogu.

Sirius

Ne pricamo o glasovnim mogucnostima, nego o samoj boji glasa..Ili volis vise Anettin Sacrament zbog neceg drugog??

fatality

Boja glasa nije presudna u ovom slucaju. Anetin glas je nekako vise "otvoren" i vise mi se svidja njena dikcija dok je kod Tarje sve nekako striktno i fiksirano (valjda zbog toga sto peva operski). Tesko mi je da objasnim, malo je apstraktno. Mada, nije da nisam zesce otkidao na Tarjin Sacrament kad sam ga svojevremeno prvi put cuo. :D

Fragile_Dreams

Citat: fatality poslato Mart 28, 2009, 18:42:11
Anetin glas je nekako vise "otvoren" i vise mi se svidja njena dikcija dok je kod Tarje sve nekako striktno i fiksirano (valjda zbog toga sto peva operski).

Pa Anett definitivno ima glas koji je "laksi za slusanje". Kod Tarje nije losa dikcija, nego se reci ne cuju zbog vibrata, predpostavljam. ;) :)
A imala je i Tarja "improvizacija" koje su odlicno zvucale, pa su verovatno zato manje upadljive :lol: I zato sve kod nje zvuci ispeglano... :) Ali to je sasvim normalno i ono osnovno, tacna intonacija i pun ton. :)
On je odabrao da se ne zadržava bilo gde.
On je odabrao da odlazi,
on je odabrao da se odriče,
i da ne pita za smisao ili razlog,
on je naučio da se ne okreće.

fatality

Nisam rekao da je losa Tarjina dikcija nego da je drugacija. Da je losa, ne bih uopste poceo ni da slusam Nightwish! ;)

Fragile_Dreams

Pa dobro mislila sam losija ili tako nesto. :) U sustini i nije poenta u dikciji, koja je kod obe manje vise dobra... xD
On je odabrao da odlazi,

Sirius

Citat: Fragile_Dreams poslato Mart 28, 2009, 19:03:26
Pa Anett definitivno ima glas koji je "laksi za slusanje".
Kako kome :)

Fragile_Dreams

Pa stavila sam navodnike :lol:
On je odabrao da odlazi,

Coa Smor

Sacrament je valjda jedina pesma sa OB koju bi Anette smela da peva, a stoji joj odlično, mora se priznati :)

Isto me je relativno prijatno iznenadila sa ovim Made in Hong Kong, imam utisak da se popravlja, zvuči sigurnije i malo puniji glas i to...mogao bi biti zanimljiv idući ablum, što da ne
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

LoveGhost

Da... A i mislim da bi se uz malo casova pevanja dosta popravila... (:
"Anette and Tarja should have a daughter together.
Then all the arguments would be over!"

Neke od najgorih stvari ucinjene su najboljim namerama

Winter's Son

Citat: fatality poslato Mart 27, 2009, 22:17:08
Mozete slobodno reci da sam lud, ali meni se svidelo i ono vristanje u Slaying The Dreamer. Neko je negde lepo rekao da doprinosi celom pandemonijumu koji ova pesma predstavlja i ja se totalno slazem. Pre nego sto sam cuo Anettinu verziju, ta ista pesma mi se uopste nije svidjala. Ni malo.

ona nije ni otvorila usta na STD na kraju, ako mislimo na isti deo... povukla se iza bine a merko se drao bzvz... :roll:

Citat: LoveGhost poslato Mart 27, 2009, 21:55:19
Vise mi se svidja Tarjina verzija ali ste ga bas preterali... Ovo je lepo otpevala... Ovo nije toliko teska pesma za njen glas ;)

ae ovako: pustish From Wishes to Eternity i premotash na SOW pred kraj i bicje ti jasno zashto joj ovo nikako NE treba (Aneti)...

Oke, posle Coinog linka idem da se pacim u Nishavu...
REKLA JE KUCHKA DA NEIZVODE TU PESMU aA VIDI SAD.... Mame mu ga zapantrcam.... che da vidim/chujem ovaj kraj pa da vidim shta da radim...
gle! nema kraja, nema Lonely soul, ocean soul.. :banghead: ako, bolje, zloooooooooooo... neveraaaa....... ja se nemogu nakrstiti toj zeni... pre mi je bila oke sad.... :puke:

Citat: fatality poslato Mart 27, 2009, 23:48:06
Kakve veze ima to sto ja volim Madonnu?
I ja volim Madonnu, zato shto sam skontao kakva je persona i kakav je CAR zena...
Kakve sad Madonna ima veze sa Anetom?

sve u svemu, uzas blagi..
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

Sirius

@Marko
Ti volis Madonnu, Fatality-u je ona omiljeni izvodjac u muzici ako se ne varam. Nije to nista negativno, al jbt sta ste se za to uhvatili sad, gore sam fino rekao sto sam to pomenuo

Winter's Son

nene, nisam se nashao prozvanim niti bilo shta, ono.. samo ono... vecji je car od Anete...realno... :lol:
Citat: Winter's Son poslato Januar 30, 2009, 18:59:53
Zivi svoj zivot najbolje shto mozesh a drugima isti zagorchavaj, naravno, najbolje shto umesh :saint:
"Ja kad serem, serem sa stilom..."

fatality

Citat: Winter's Son poslato Mart 29, 2009, 00:52:12
ona nije ni otvorila usta na STD na kraju, ako mislimo na isti deo... povukla se iza bine a merko se drao bzvz... :roll:

Mislili smo na isti deo, ali nismo mislili na isto izvodjenje... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=nRvw8ofwdAA

Svi apsolutno mrze taj deo, a meni (i jos nekolicini na ovom svetu) je nesto simpatican. :)

EDIT: Ovo je sa njenog drugog koncerta ikad. Posle su vristanje izbacili...

Coa Smor

Citat: Winter's Son poslato Mart 29, 2009, 01:18:58
nene, nisam se nashao prozvanim niti bilo shta, ono.. samo ono... vecji je car od Anete...realno... :lol:
A od Tarje? :mrgreen:
What-ifs, Maybes and Might-have-beens fly, soft petals on a breeze.
What-ifs, Maybes and Might-have-beens. Why-nots, Perhaps and Wait-and-sees.

fatality

Imrahil

you, the dead of my land, I envy you!
you, the dead of my land, I am proud of you!

there are no men like me. there's only me.

go then, there are other worlds than these

a thousand crystal towers,
a hundred emerald cities..

chess

OMFG! O.O ....da li ja vidim moju babu na stejdzu da peva sa NW-om? :histerija: ....ne,majke mi.....ochaj....

Angel Of Light

nemoj,sad ce I vana i Marta da se uvrede :lol: :lol:

ovo je uzas...
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

Fragile_Dreams

E nemojte tako, moja baba je u svoje vreme bila riba. :cool: :lol:
Ovo je ocaj. :roll: Ajd sto nije cula za stilistu, ali nema oci, a jos manje ogledalo. :|
On je odabrao da odlazi,

Crownless Phoenix

jaoooo
kako leeepu haljinu imaaaaaaaaaaaaa :D
.               The Shamrock crew
                     Borovnica Crew  :drinkers:

I am singin' for my pleasure
An' that's my only measure
That's my cure for livin'
When I'm feelin' bad

The Pendulum

Da, ali pogledajte na sta je Tarja licila na pocetku karijere:
http://www.youtube.com/watch?v=VeyaT3pdBdc&feature=PlayList&p=9189785C03CF9808&playnext=1&playnext_from=PL&index=27
Pocevsi od kose, preko odece.A iz ovog je izrasla u pravu metal divu.Valjda ce i Anette vremenom pronaci neki svoj stil.

fatality

Citat: The Pendulum poslato Mart 30, 2009, 16:38:10
http://www.youtube.com/watch?v=VeyaT3pdBdc&feature=PlayList&p=9189785C03CF9808&playnext=1&playnext_from=PL&index=27
Pocevsi od kose, preko odece.A iz ovog je izrasla u pravu metal divu.Valjda ce i Anette vremenom pronaci neki svoj stil.

To sam ja pokusao pre nekog vremena da kazem al' su me na noz docekali. Tarja je mnogo volela da nosi kozne stvari i nije bila ovako shlank kao sada. Plus ono lisce, koje sam ja shvatao kao neki koncept i donekle mi je bilo zanimljivo. A pogledaj je danas - top metal riba! Tako ce isto biti i sa Anette kad nadje nekoga da je oblaci umesto nje. Mada, sad vec na ovom drugom delu turneje se, po meni, mnogo bolje oblaci. Primeri:

http://nightwish.com/gallery/displayimage.php?album=177&pos=10
http://nightwish.com/gallery/displayimage.php?album=178&pos=2
http://nightwish.com/gallery/displayimage.php?album=179&pos=21

Fragile_Dreams

Citat: The Pendulum poslato Mart 30, 2009, 16:38:10

Joj ona je meni tu preslatka :mrgreen: Najozbiljnije...bas je blentava  :tongue3:(inace jedan od meni omiljenih NW snimaka :mrgreen:)
Ne oblaci se Tarja ni sad savrseno, ali ima nekih jaako dobrih kombinacija. :) Mada sve je manje-vise ok.I opet, Tarja je se tako oblacila na samom pocetku karijere, kad je imala 20ak godina.
Anett se sad ovako oblaci, a ne peva u prvom bendu u zivotu, i daleko je od 20 godina. xD
Recimo cuvena Tarjina banana-haljina je meni smesna, ali je ipak donekle primerena jednoj pevacici metal benda i zato mi je simpaticna. :)

Ne verujem da ce Anett pronaci svoj stil, tj moze samo da se vreti ovo svom postojecem koji se uklapa u prototip njenog predhodnog benda. ;) Prvo se ofarbala u crno kako bi licila na deo Nightwish-a, a to je navodno bila samo njena odluka, da bi samo godinu dana kasnije ponovo postala plava, tj vratila se svom predjasnjem stilu.
Nece se ona promeniti. ;)

Ni ove poslednje slike mi se ne svidjaju. I oni pokusaji na pocetku da lici na "metal divu" su meni na kraju vise licali na "metla divu". :lol: Ne mislim da vredjam, jednostavno ne mozes da postanes nesto nisi. ;)
On je odabrao da odlazi,

fatality

Jel Tarjina banana haljina ona sa pocetka End of an Era? Ja sam je zvao "opaka metal pevacica u zutom".

Fragile_Dreams

Yep, to je ta haljina. xD

On je odabrao da odlazi,