Dark Passion Play

Započeo Ninoslav, Jun 14, 2007, 15:19:37

prethodna tema - sledeća tema

Ninoslav

Master Passion Greed je leakovan...

Brutalnost chista... u rangu Slaying The Dreamer!
Namaste... Bow before me, brothers, show your respect, then create devastation...

==========================
...When there's nothing left to say
Lake of tears will find it's way...

Elizabeth

e to bih onda volela da chujem !

~ Vi slepi, vi gluvi
vi sebični ljudi
što pravite buku
bez reda i smisla
bez zašto i zato
za koga i kako
bez pitanja koje bi
možda osušilo
ponosni osmeh
na licu bez suza
na licu što nikada
obraz okrenulo nije... ~

Ninoslav

Sad uploadujem, uskoro ces dobiti link na mod skrovistu :D
Namaste... Bow before me, brothers, show your respect, then create devastation...

Luka

Umm. Neuspela kopija Dreamera. :/ 7 Days ostaje favorit...
Лешина се преко клисуре стровалила, нека сад у смрти пронађе свог господа !!! \м/

Sirius

7 days nije losa, whoever mi i nije nesto, meadows i master su dobre....e, da, sahara mi je isto prosek.....
Where is the light? Wonder if it's weeping somewhere...

Ninoslav

Ceo album je leakovan...

Jefimija

normalna verzija ili sa voice overom...kakav je kvalitet zvuka?

The passion of lovers is for death said she
The passion of lovers is for death

And slips her banshee smile

Borovnica Crew  :drinkers:

Send me the pillow....the one that you dream on

Maza

sa voiceoverom....
kvalitet je ok... i dosta je glasan.... ja moram da smanjujem zvucnike ako ubacim novi NW u playlistu sa nekim drugim pesmama...
Love is the only truth
Pure as the will of youth
Until it breaks your heart :sad5:

Bound by this passion, I'm begging you please let me go
There is no escaping the feeling, I can't fight anymore :sad11:

With the absence of the heart
we could never smile
we can feel the bitter tears :wub:

POISON IVY

Nije lose...neobicno mi je malo ali nije lose...
For those that love me no explanation is necessary; for those who don't non is possible

Penis bonus pax in domus!!! :lol:

Ako uzmem da jedem govna, nije pitanje da li ces i ti, pitanje je koliko brzo posle mene ces to da uradis.

Sirius

hm, pa evo, iako ima voice over, mogu otprilike dati svoje misljenje.....pokusao sam slusati bez ikakvih predrasuda, kao da slusam neki novi bend....u tom slucaju, album nije los, najbolja pesma je poet, ima nekoliko ok pesama, nekoliko slabih....ako gledam ovo kao novi nightwish album, onda je daleko najslabiji od svih dosadasnjih albuma, anettin glas mi se ne svidja, kao ni marcov, mnogo bolje je pevao na ranijim albumima, ali to je sad stvar ukusa....muzika je uglavnom fina, ona emppu-ova pesma mi se najmanje svidja, whoever brings the night...ovi textovi sto imam su odlicni, cekam ostale....bar tu nije podbacio, za mene.....

Rinoa

Hmmm, otkrila sam da mi se na albumu najvise zapravo svidjaju emppuova i marcova pjesma zasad, i da su mi poet, bye bye i ono ostalo sto je procurilo dosadile nakon nekoliko dana slusanja te da ih sad vise uopce nemam potrebu cut. Nadam se da je prolazna faza samo. :|
i For The Heart I Once Had mi je lijepa.
Master Passion Greed nije do koljena STD. Moze se Marco derat koliko hoce, al ja ne dobijem zelju za benganjem, ni deranjem, ni razbijanjem necega. :(
7 Days jos nisam odlucila jel mi fenomenalna ili samo ok.
Amaranth ne mogu cut vise.

:zbunjena: :|
What men or gods are these? What maidens loth?
What mad pursuit? What struggle to escape?
What pipes and timbrels? What wild ecstasy?

Jefimija

u jbt...koja konfuzija vlada u vasim glavama....bolje da ne skidam album ;)

Angel Of Light

meni album nije nista posebno :roll: svidjaju mi se the poet i 7 days a ovo ostalo tu i tamo...
there can be miracles, when you believe...
-----------------------------------------
bila Tarja...muk... :wub: :wub:

White Hunter

Ajde dacu neku malo labaviju recenziju..sledeci put bice bolje.. :)

Pa ovako..ovaj album sam chekao jako,jako dugo,kao i svi mi..
Nakon mnogo prichanja o njemu,o tome kako je veliki (i skup pojekat),prelsushao sam ga u malo slabijem kvalitetu,ali preko diska na stubu bice sigurno bolje..

1.TPATP-Veoma mocha pesma..Nevidjeno dobra orkestracija,sa jezivim pochetkom..Neke to nervira ali sam ja odushevljen Tuomasovom idejom..
Bombastichan start,sa jakim gitarama,zatim klasichni NW stih sa basom,gudachima i pevachicom..Ovde Anete lepo peva,iako mi je preko you tuba zvuchalo uzhasno...
Lep refren,sa jakim ritmom..naravno puno prelaza gde onaj dechachic unosi josh jeziviju atmosferu u pesmu..
Josh hevi gitara,pa orkestrasko zatishje..
Suvishe komlpeksna pesma,da bih je zapamtio nakon samo 2. slushanja..
Sve u svemu,ostavila je veoma dobar utisak..

2.BBB-Svidja mi se sam pochetak,dosta obecava,a zatim tehno ritam na klavijaturama,i krecu dobre gitare,Anetin vokal koji mi se nikako ne svidja,Marko sa dobrim vokalom,zatim josh tehno ritma,zanimljiv refren..
onda,nastavlja se dalje ova glupa WIHAA klon pesmica koja ce verovatno lsuzhiti za privlachenje americhke mase,kao shto je to dobro uchinila WIHAA...
uzhasno nekreativna,slaba,obichna pesma..
Mogli su bar da je stave na neko drugo mesto..kao i sledecu..

3.Amaranth-Zvanichno,jedna od najloshijih pesama sa albuma,zbog jedne jedine stvari..mada ih ustvari ima vishe kad se porazmislim..
Aranzhman isti kao aranzhamn Nema,Tuomasova namera je opet provaljena,velika shteta shto se nashla na albumu,a imala je shanse da se ne nadje...
Anetin opet suvishe pop vokal,koji dozhivljava kulminaciju u najloshijem NW refrenu ikada,kojeg se chak i sam autor stidi,ali to ne menja glupost ove pesme..
Musika je ipak veoma lepa..Gitare,hor,i orkestar su veoma dobro uklopljeni..
Zaista mi je zhao shto ne mogu da svarim,niti cu ikad ovu ne-pesmu...

4.Cadence of Her Last Breath-Sva sreca da ne slusham Evanescence,pa ne mogu da se uzhasavam pesme kao mnogi..Iako sam chuo nekoliko stvari gore pomenutog benda,nije bilo teshko zakljuchiti da imaju slichnosti sa NW-om...
Sve u svemu..pesma nije losha..Veoma lepo zvuchi do refrena koji je najslichiji tom americhkom metalu,chemu li god..
Markov "Run away,run away" deo je chini slichnim Evanescencu,dok ostatak pesme ukombinovan odlichnim orkestrom i dobrim gitarama,pogotovu u poslednje delu,chini pesmu veoma zanimljivom...

5.Master Passion Greed-Koliko su pominali ovu pesmu,kao najtezhu ikada i tako dalje..ochekivao sam Slaying The dramer x4,a uopshte nije tako..
Pesma je veoma dobra,ali ne onakva kako sam se nadao...
Neviodjeno dobra kombinacioja orkestra i horta,sa Empuovim trash gitarama,chini ovu pesmu bash dobru..U svakom sluchaju,ne bi mi nimalo smetalo da su otishli u josh vecu krajnost,i napravili Panteru sa orkestropm..
Zanimljiva pesma,na prvo slusanjhe chudna,bledunjava,ali za sad mi se svidja..nadam se da ce tako i ostati...
Chak Romanticide,ima tezhe rifove od ovih...

6.Eva-Svi smo vec chuli pesmu.Pridruzhuje se najloshijim sa albuma,kao i najloshijoj NW baladi..
Pesma me vec smara i ko zna kada cu je pustiti opet..Najveca greshka bi bila kada bi je svirali uzhivo..
Mnogo obichna,ljigava...

7.Sahara-Odlichna pesma..Treba da bude izgleda neki nalednik Sirene,ali mi se mnogo vishe svidja..
Prelep hor,prelep orkestar,kada se sve skupi,malo podseca na Sireniu,zanimljive gitare..Anete peva dobro,opet experimantisanje sa vokalom...Ne znam shta josh da dodam...
Valjda ce vam se svideti...

8.Who Ever Brings The Night-Ko'ko znam,Empuova pesma..
Mnogo je chudna,od mnogih ispljuvana,ali ima neku atmosferu koja je chini zanimljivom..Klasichne Empuove gitare,zanimljiv solo,ali kratak,kako mi se chini..
Malo je usporenija..I ovde ima orkestra i hora..i mogu eci da se slazhu...

9.For The Heart I Once Had-Doshli smo do naloshije pesme na albumu..neko je uporeduo sa nemom,ali mislim da nema veze..
Polu/balada je inache,pochetni gitarski rif koji se vrti kroz pesmu kako-kad je nauzhasniji koji sam chuo ikada...
Refren je dobar,ali ostatak pesme je uzhas..
O vokalu da ne govorim,moja sestra od 6 godina onako peva..
Uzhasno..Stvarno sam razocharann ovom pesmom...Naljigavija NW pesma ikada,nadam se da ce je svi brzo zaboraviti..

10.The Islander-chuvena etno pesma..i bash je dobra..
Marko peva lepo,instrumenti su odlichni..Anete se pojavjje na trenutke.
Sve u svemu,divna atmosfera u stilu Jethro Tulla..Takodhe chudna na prvo slushanje,ali kasnije se veoma lako zasvidja...

11.The Last Of The Wilds-kao nastavak prethodne...Jednom rechju..fantastichno zvuchi..
Genijlana stvar,nju mora da sviraju uzhivo inache ce nastati propast..Zanimljive gitare,bash smeshan rif u jednom delu,ali mi se jako svidja..
Moondance je za ovo 0 iskreno..takav mi je utisak trenutno..
Super stvar..

12.7 Days To The Wolfs-Josh jedna dobra stvar..jedino me malo nervira usporenijo refren..ostalo je dosta dobro..Orkestracija je super,Marko iAnete zvuche odlichno..jedna mali deo podesca na Passion and the opera.. :)..sve u svemu..jedna od boljih pesama sa albuma..
Trebalo bi da je sviraju uzhivo...

13.Meadows Of Heaven-Ljudi su samo tako ispluvali ovu pesmu bez ikakvog rzloga...
Josh imsmeta shto je prisutan gospel..itd..
Smetajhu im crnci,pazi bogati...
Ona pricha o Beyonce slobodno mozhe da se zaboravi (iako bi joj se mozhda svidela pesma :lol:)...
Divan orekestar,divan gospel,fin vokal..
prvi deo pesme nije toliko dobar ko poslednji..Odlichna balada,i naravno jesdna od najboljih..
Pesma koja tek treba da nam se vidja...Odlichna ideja za gospel...
Ako se pitate odakle je ono "Eva..aaa..."sa video bloga,odavde je.. :)

Sad..celokupni utisak..
Ovom albumu fale jache gitare,veca energoija koju izgleda necemo vishe videti od NW-a...
Album ima prichu i svidja mi se..
Delovace jako neobichno na prvo lsushnje,mozhda chak i monotono..ali ima tenutka od kojih vam se dishe kosa na glavi itera osmeh na lice..
Valjda cemo ih otkriti p[ri svakom slushanju..
Album jeste komplexan..
Orkestar i horovi su nevidjeno dobri...
Sa ponsom kazhem da Nightwish ima bolje orkestrske deonice i od Theriona,i od Haggarda..npr...kao i od mnogih polu simfonik bendova....
Ima dakle dosta orkestra shto mi se jako svidja..kreativnih horova..experimentisanja  na koje smo navikli..
Zbog toga ce mi NW biti uvek drag,iako DPP ne mozhe da se nazove masterpieceom,kao smo svi ochekivali..
Treba preslushati album pri najboljim uslovima,da bi se obratila pazhnja na detalje i da bi se okrio kvalitet...
Kao shto cu i ja uraditi...
Valda cu promeniti mishejnje na bolje...

Najloshiji trenuci-BBB,Amaranth,For The Heart I Once Had...
Najbolje pronadjite sami...

7/10...

"Our spirit was here long before you
Long before us
And long will it be after your pride brings you to your end "

Jefimija

Interesantna recenzija...hvala

Sirius

hm, i ja bih ocenu 7/10 dao albumu.....dok su dosadasnji dobijali 10/10......

Angel Of Light

ni moja ocena ne bi bila veca od 7 :roll:

black_widow

a kako ja mogu da chujem,sve to shto ste vi vecj chuli  od albuma?
*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

White Hunter

Skinesh sa torrenta.. :)..poshto ima vec davno...

Long before us

Maza

Love is the only truth
Pure as the will of youth
Until it breaks your heart :sad5:

Bound by this passion, I'm begging you please let me go
There is no escaping the feeling, I can't fight anymore :sad11:

With the absence of the heart
we could never smile
we can feel the bitter tears :wub:

Angel Of Light

White Hunter

Shtagod  :roll:..neki ljudi su stvarno jadni...

Long before us

Jefimija

jaaaadan decko nije normalan,sigurno je mentalni bolesnik i verovatno je pesma nakacena na video...ekploatisu mentalno zaostale

Rinoa

To je dosta star video, inace decko igra mislim Unreal Tournament ili CS ili tako nesto... pa pizdi jer mu se komp blokira i jer ga napucavaju... strasno je smjesno kad ga cujete kako urla. :histerija:
Al nakacit Amaranth je bezze...  :roll:

White Hunter

Ja nisam pogledao video,vec sam ugasio chim sam pogledao naslov...nisam provalio da je zafrkancija...

Svejedno,osoba koja je postavila ovo je jadna... :lol:

Long before us

Ninoslav

Izasla je retali (2 CD) verzija albuma :)

http://img216.imageshack.us/img216/7136/000nca8.jpg

Prvi disk je album, drugi disk je orchestra verzije...

Ukupno 242 MB

Rinoa

http://www.youtube.com/watch?v=1agsSZqqWTc

The Escapist - bonus pjesmica, pocetak mi strasno vuce na nesto s Wishmastera.. :)

Angel Of Light

jaoooo i mene,na vrh mi jezika,ali ne mogu da se setim sta je...

black_widow

jel to neko opet obrisao moj post?
ne treba li moderatori da obaveshtavaju kada obrishu neki post i da napishu razlog
?

meni ne vuche na nishta sa wishmastera ,ne vuche mi ni na metal ...to je sada CHIST POP

*HOLY TORTURE TRINITY*

~TORTURE SPANKER~

Angel Of Light

koliko ja vidim niko nista nije brisao...

ja upravo preslusavam instrumentalne verzije :)